Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

Niestety to cena za samą robociznę bez materiałów. :roll:

Dostałem też wycene stanu surowego od ław fundamentowych wszystkie mury aż po dach ale bez więźby za ok 40 tys.

Wydaje mi się że postawienie więźby i pokrycie dachówką (sama robocizna) wyjdzie taniej niż 30 tys. Jak myślicie? :roll: :-?

A ja wzięłam firmę i mniej więcej tyle wyszło za robociznę na podobny dom (metraż). łacznie z pokryciem dachówką, montaż okien pałaciowych. Uważam, że jeśli sprawdzona firma to cena jest OK (ważne aby była gwarancja - ja dostaję na 2 lata) Nie miałabym siły na przeganianie kolejnych ekip oraz ciągle wyceny. Ale kolejny etap mnie zmrozil jeśli chodzi o wycenę. Nawet się nie przyznam.

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kret, a tak jeszcze z innej beczki, gdzie w Powązkach masz działeczkę? Czy może na tym polu, co miol i ajkad, takim co ma od frontu wierzby i z tyłu też wierzby? Jeśli chodzi o te 70tys to wydaje mi się trochę przesadzone. Jeszcze zależy, z czego są ściany, ilu warstwowe i czy skomplikowana bryła i dach. Za fundamenty nie wiem ile trzeba liczyć, bo robiła mi to specjalna firma (mam fundament grzewczy) ale za resztę zapłacę około 50tys. (ściany, cieśla, dekarz). Ściany tylko 1 porotherm, dach z lukarnami.

Czy mogłabyś dać namiar na twoja ekipę może też zaproponują rozsądną cenę.

Może najpierw się zapytam jak tam z terminami bo prowadzą kilka budów jednocześnie. Dlategoteż niestety "długo budują" ale jak dodasz do 50 000 o których pisała Ania robociznę za położenie dachówki + fundament to cena znowu wraca praktycznie do Twoich 70 000? Oczywiście zależy jaka bryła i dach itp :wink:

Kret, Jak pogaduszki z naszymi majstrami? Bo zdaje się, że męża nie zastałeś...

Wydają się w porządku. Myślę że skorzystam z ich usług i wstępnie umówiłem się z nimi, że zaczną u nas budowę w czerwcu przyszłego roku :roll: :)

Dzięki za namiary na ekipę tylko szkoda że nie zastałem na budowie Twojego męża bo chętnie bym sobie z nim pogadał.

Przyznam, przyznam :roll: – tylko zawsze trudno opisać jak się nie buduje przy głównej drodze. Nasze włości to trzeci dom w kolejności (dwa pierwsze już wykończone i zamieszkane) przy pierwszym zjeździe w lewo z Leśnej jadąc od Topolowej. Właściwie to już skrzyżowanie. Teraz łatwo go rozpoznać gdyż więźba jest przykryta folią i niebieski razi na całą okolicę. Od jutra kładą dachówkę tak więc jeszcze przez chwilę będzie dwukolorowy. Tak przy okazji ten rejon ulicy Leśnej jest teraz chyba najbardziej aktywny „budowlanie”. Obok mnie dwie budowy, a przy samym skręcie rośnie jak na drożdżach jeszcze jeden domek. _ANIA naszych posiadłości to chyba widać z okien nie będzie, ale równym krokiem to około 5 minut.

Jepil, no rzeczywiście, raczej nie zobaczę Waszego domu od siebie. :( Zadowolić się będę musiała domkiem figgi :lol: Niestety dawno tamtędy nie jeździłam, bo wciąż jeździmy przez pole, teraz zamarzło, to jest nawet nieźle. Trochę niskie mamy zawieszenie, ale jakoś dajemy radę. Masz jakieś dzieciaki? Mamy szanse na przyszłe wspólne zabawy?