Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam sąsiadów

Co prawda buduję w gminie Izabelin, ale może u Was znajdę pomoc? Szukam wykonawcy do ocieplenia poddasza - najlepiej od zaraz. Wiem, że to prawie niemożliwe, ale już kolejna ekipa ,,wystawiła mnie" do wiatru, więc szukam ratunku u Was. Może jakaś ekipa ma wolny termin, prosze o namiary :lol:

moj tel. 513 662 743, 022 752 21 60

pozdrawiam budujących

justa

justa, jak to już kolejni??? Myślałam, że trochę się to uspokoiło, to wystawianie do wiatru... :-? Powodzenia, niestety nie pomogę, jeszcze stropu nawet nie zalałam...

Kret, wygwizdów musiał tam u nas na działce rzeczywiście ostatnio być, bo się coś nasi murarze ostatnio nie przepracowują :roll: i trochę wolno to idzie... Zalewanie stropu przemówione na piątek... Trzymaj kciuki...

A mnie dręczą aktualnie następujące pytania:

Jakie tynkie u siebie robicie lub robiliście (może gipsowe) ?

Czy odkurzacz centralny robicie lub robiliscie?

A może pompa ciepla?

Może ktoś ma ochotę się podzielić opinią?

U mnie tynki gipsowe i jestem zadowolony

Odkurzacz centralny tez jest i jest super

pompa ciepla tez i to jak wyzej

pozdrawiam

A mnie dręczą aktualnie następujące pytania:

Jakie tynkie u siebie robicie lub robiliście (może gipsowe) ?

Czy odkurzacz centralny robicie lub robiliscie?

A może pompa ciepla?

Może ktoś ma ochotę się podzielić opinią?

U mnie tynki gipsowe i jestem zadowolony

Odkurzacz centralny tez jest i jest super

pompa ciepla tez i to jak wyzej

pozdrawiam

my z tynków gipsowych zadowoleni byliśmy do czasu pomalowania pokoi w kolorze innym niż biały... teraz dopiero wyszło jak spaprali robotę... :(

my z tynków gipsowych zadowoleni byliśmy do czasu pomalowania pokoi w kolorze innym niż biały... teraz dopiero wyszło jak spaprali robotę... :(

Michał - robila ta "Twoja" ekipa?

my tez mamy gipsowe i zrobili je bardzo dobrze.

aczkolowiek gdybym mial wiecej czasu to bym sie zdecydowal na cementowo-wapienne ze wzgledu na twardosc

_ANIA napisał

justa, jak to już kolejni??? Myślałam, że trochę się to uspokoiło, to wystawianie do wiatru...

Niestety nie uspokoiło sie to nie pierwsza ekipa. To poddasze chyba jakieś zaczarowane, czy co? Nie możemy przebrnąć tego etapu, a w związku z tym inne prace też stoją :cry:

Już nie mam siły :cry: Ale już nawet nie mam siły się wściekać.

Więc jeśli kogoś możecie polecić, to poproszę :lol:

justa

No własnie robię gipsowe i trochę się obawiam.

Co prawda ta sama firma robila u znajomej co ma kolorowe ściany i jest OK

Odkurzacz trochę się obawiam bo ktoś mowil ze robactwo może się zagnieździc ale robie

A pompa ciepla czy to się oplaca?

Ale wtedy ogrzewanie podlogowe i ceramika na podlodze za którą nie przepadam i mialam ograniczyc. A może ktoś ma pompę i ogrzewanie pod parkietem.

aczkolowiek gdybym mial wiecej czasu to bym sie zdecydowal na cementowo-wapienne ze wzgledu na twardosc

Tylko ze na cement-wapienne potem kladzie się gladź gipsową i t o dwa razy tyle kosztuje?

Tylko ze na cement-wapienne potem kladzie się gladź gipsową i t o dwa razy tyle kosztuje?

ja chcialem z piaskiem kwarcowym (tak to sie chyba nazywa?) ostatnia warstwe. ogladalem w kilku miejscach i bardzo nam sie podobalo.

oczywiscie kwestia gustu.

cenowo wychodzilo podobnie, ale do tego trzeba DOBREJ ekipy.

Figga, będziemy robić tynki cementowo-wapienne. Tak jak pisze DMK, niekoniecznie potrzebna jest potem tzw. gładź. Można bez tego. Ceny są zdaje się teraz około 20zł/m2. Odkurzacza centralnego nie robię i pompy ciepła też nie. Zainwestowaliśmy za to w Legalett.

Justa, współczuję serdecznie, mam nadzieję, że nam lepiej pójdzie...

DMK, tezy tego pana są zadziwiająco często trafione :lol:

Na pewno nie kojarzycie kogoś, kto mógłby mi te ramy w przyszłym tygodniu zespawać? Jutro zalewamy (mam nadzieję, tfu tfu odpukać) strop i od poniedziałku ruszamy ze ściankami kolankowymi. Rama chyba jutro przyjeżdża.

_Ania to dziwne bo ja mam cenę 32 zł /m2 za tynk gipsowy!

Odkurzacz będę też robić chociaż boję się o zapychania (w razie co zamuruję).

I jeszcze czy szukaliście już okien? Co wiecie o firmie DAKO. Ja natomiast mam namiar na w miarę tanie bramy garażowe HORMAN. No i drzwi antywlamaniowe na zamówienie.

No właśnie robiła ekipa Pana Diamante... wpadnijcie w sobotę rano to Was oprowadzę i pokażę fuszerkę...

No właśnie robiła ekipa Pana Diamante... wpadnijcie w sobotę rano to Was oprowadzę i pokażę fuszerkę...

Micha$ - ja tez mogę wpaść i popatrzec na te Twoje "kolory", bo u mnie jeszcze "szpitalnie" :lol:

ANIA napisała

Justa, współczuję serdecznie, mam nadzieję, że nam lepiej pójdzie...

dziękuje, nikomu nie życzę takich ,,przygód", chociaż podobno ,,lepsi bywają"

NADAL PROSZę O NAMIARY NA EKIPY DO OCIEPLENIA PODDASZA :lol:

pozdrawiam

justa