Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wesołych Świąt!

Bez zmartwień,

Z barszczem, z grzybami, z karpiem,

Z gościem, co niesie szczęście!

Czeka nań przecież miejsce.

Wesołych Świąt!

A w Święta,

Niech się snuje kolęda.

I gałązki świerkowe

Niech Wam pachną na zdrowie

Wesołych Świąt!

A z Gwiazdką! -

Pod świeczek łuną jasną

Życzcie sobie najwięcej

Zwykłego, ludzkiego szczęścia

http://www.digitalphoto.pl/foto_galeria/507_2003-0752.jpg

Wszystkim forumowiczom naszej grupy życzę Wesołych Świąt

Witam wszystkich !

na początku życzenia dla całej budującej grupy,

od dawna przeglądam forum muratora, a kilka miesięcy temu zostałem szczęśliwym posiadaczem działki w Wilkowej Wsi, i chciałbym w tym roku zacząć budowę, aktualnie dopieszczam projekt i na tym etapie pojawiło sie pytanie o poziom wód gruntowych w Wilkowej Wsi - ul, Chabrowa, vis a vis ogródków działkowych Kasprzak - czy któs dokonywał odwiertów w tamtej okolicy ? albo ma info jak to tam wygląda z wodą

będę wdzięczny za odpiwiedz, pozdrawiam

Micha$, serdeczne gratulacje!!! Dla córeczki i dla Was też... Aż nie wiem, czego bardziej zazdroszczę... Tak czy siak, mam do Was kilka miesięcy opóźnienia :lol: I niestety z wiekiem córeczki mniej, bo roczek skończy za 2 miesiące... :lol:

Przemoch, spróbuj uderzyć na PW do miola, buduje rzut beretem od ogródków Kasprzaka.

Micha$, serdeczne gratulacje!!! Dla córeczki i dla Was też... Aż nie wiem, czego bardziej zazdroszczę... Tak czy siak, mam do Was kilka miesięcy opóźnienia :lol: I niestety z wiekiem córeczki mniej, bo roczek skończy za 2 miesiące... :lol:

Przemoch, spróbuj uderzyć na PW do miola, buduje rzut beretem od ogródków Kasprzaka.

Witam

Fakt, jak dobrze się zamachnąć to i dorzuci :). Ale tu chyba nie pomogę bo odwiertów żadnych nie robiłem, natomiast u mnie woda pojawiła się na jakiś 2m jak kopałem pod szambo, do 2m to tylko piasek a później jest warstwa gliny, woda wsiąka bardzo szybko jeszcze nie widziałem żeby u mnie stała woda na działce, nawet po dużych deszczach.

. Nasze włości to trzeci dom w kolejności (dwa pierwsze już wykończone i zamieszkane) przy pierwszym zjeździe w lewo z Leśnej jadąc od Topolowej. Właściwie to już skrzyżowanie. Teraz łatwo go rozpoznać gdyż więźba jest przykryta folią i niebieski razi na całą okolicę.

Potwierdzam - kolorek zaiste "oczoj.bny" - widzę go od siebie poprzez drzewa.

Witam sąsiadów :wink:

Do nowo budujących :wink:

Sprzedam słup + skrzynki z zawartością. Słup i reszta kupione jako nowe półtora roku temu. Służyły do ciagnięcia prądu budowlanego.

Zielonki Parcele Gmona Stare Babice

Cena do uzgodnienia.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=296183465

• 2 weeks później...

Witam

Fakt, jak dobrze się zamachnąć to i dorzuci :). Ale tu chyba nie pomogę bo odwiertów żadnych nie robiłem, natomiast u mnie woda pojawiła się na jakiś 2m jak kopałem pod szambo, do 2m to tylko piasek a później jest warstwa gliny, woda wsiąka bardzo szybko jeszcze nie widziałem żeby u mnie stała woda na działce, nawet po dużych deszczach.

Ania, Miol dzieki za info,ja właśnie zakończyłem uzgadnianie rozkładu pomieszczeń z architektem, teraz już o elewacji będziemy rozmawiać. Miol gdzie kopiesz to szambo ? gdzie budujesz ? na mojej działce stoi tablica ze do sprzedania, vis a vis wjazdu do działek Kasprzaka przy Chabrowej, chcę już tam mieszkać, a sprowadzę ze sobą parkę - teraz - 15 miesięcznych bliźniaków, pozdro

Witam

Szambo mam już dawno wstawione i już mieszkam w swoim domku :) chociaż brakuje tynków zewnętrznych i ogrodzenia :lol: , mój domek jest na polu po lewej stronie tych ogródków (jak stanie się twarzą do wjazdu), parterowy z czerwoną dachówką, obok jest domek z bala (taki charakterystyczny punkt) a na wprost tych ogródków to aktualnie buduje się jeden dom w tempie iście szaleńczym, jakoś nie mogę zlokalizować która to ta droga Chabrowa :cry:

Witam Miol

Chabrowa to własnie ta 'ullica' która przebiega wzdłuż ogródków, moja działka sąsiaduje przez wewnętrzną drogę od strony wschodnie z działką na któej powstaje 'szaleńczy' dom, była tam jeszcze niedawno wbita tablicy agencji nieruchomości z ofertą sprzedaży,

a wracając do tematu budowy, czy znacie jakieś lokalne firmy budujące "pod klucz" ?, chciałbym jak najszybciej uporać się z formalnościami i zacząć budowę,

pozdrawiam

Witam,

my również chcemy w niedługim czasie rozpocząc budowę, ale narazie zaczynamy drogę z załatwianiem formalaności. Na naszej działce nie ma podłaczonego jeszcze prądu i wody. Chcemy to zrobi zanim zaczniemy na niej cokolwiek robić. CZy jest mozliwość podłaczenia prądu bez ponoszenia przez nas kosztów? Słyszeliśmy, ze tak ale to długo trwa. CZy byliście w podobnej sytuacji? A moze doprawadzaliście wspolnie z sąsiadami i dzieliliscie się kosztami? Jakie to są koszty? Gdzie powinniśmy się w tej sprawie udac, byłabym wdzięczna za wszelkie rady i sugestie.

Pozdrawiam :D

Renata

Czy może mi ktoś polecić dobrego elektryka?

Miol, gratulacje, nie wiedziałam, że już mieszkacie! Na Święta się sprowadziliście?

Dzięki, pod koniec listopada ale dom z zewnątrz to wygląda jakby był w trakcie budowy, większy bałagan niż jak był robiony stan surowy :lol: , bardziej na zamieszkały wygląda dom ajki :lol: