Kret001 09.03.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witam wszystkich budowniczych i o zdanie pytam. Już za 2 miesiące startujemy z naszą budową i czas po mału rozpocząć kompletowanie materiałów na budowę. Czy budując wasze wymarzone domy zaopatrywaliście się w kompleksowo w jednym składzie, jeśli jest on godny polecenia (cenowo) to w którym. Czy też robiliście tzw. konkurs ofert i kupowaliście po trochu w różnych miejscach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 09.03.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Mam do odsprzedania stemple, około 250 do 300 sztuk, rozmiary ok.2,7m - 3m. Transport we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 09.03.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witam wszystkich budowniczych i o zdanie pytam. Już za 2 miesiące startujemy z naszą budową i czas po mału rozpocząć kompletowanie materiałów na budowę. Czy budując wasze wymarzone domy zaopatrywaliście się w kompleksowo w jednym składzie, jeśli jest on godny polecenia (cenowo) to w którym. Czy też robiliście tzw. konkurs ofert i kupowaliście po trochu w różnych miejscach? 99% materiałów brałem z girls-budu z macierzysza. Prowadzą go 2 bardzo sympatyczne panie. Sprawdzałem wyrywkowo ceny zawsze były najtańsze. Towar zawsze miałem maxymalnie następnego dnia... czułem się u nich jak VIP naprawdę polecam. za to odradzam Piotra w leszni, straaaasznie drogo i zawsze pod górkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 10.03.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam wszystkich budowniczych i o zdanie pytam. Już za 2 miesiące startujemy z naszą budową i czas po mału rozpocząć kompletowanie materiałów na budowę. Czy budując wasze wymarzone domy zaopatrywaliście się w kompleksowo w jednym składzie, jeśli jest on godny polecenia (cenowo) to w którym. Czy też robiliście tzw. konkurs ofert i kupowaliście po trochu w różnych miejscach? Ja z kolei brałem z różnych hurtowni (z Girlsbud styropian ale głównie dlatego że było to w tamtym roku w okresie gdy nagle wszystkiego brakowało a akurat tam było, cena była normalna), dużo materiału brałem z hurtowni z Błonia, z Centrobudu (ceny średnie) i z Majbudu (niektóre ceny były dużo niższe niż u innych, ale nie zawsze, chociaż stal kupiłem bo 2,7tys/t gdy u Piotra w lesznie była po 3,4tys/t) Zgadzam się z opinią o Piotrze z Leszna, chociaż warto sprawdzić, może coś się zmieniło, zraziłem się do niego na początku bo był drogi ale pod koniec budowy coś tam od niego brałem bo ceny zaczeły być średnie (chyba dlatego że kupili dużo materiału na zapas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 10.03.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Ja także brałem większość w Girls-bud'zie - ceny mają bardzo dobre a jeszcze lepszą obsługę. Jak sprawdzałem ceny u Piotra zawsze było najdrożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 10.03.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 A gdzie jest ten Girls-bud i czy moglibyście podesłać jakiś telefon do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 10.03.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Girls-BudMacierzysz, ul. Wojska Polskiego 13 tel 227221358 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 10.03.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Czy może ktoś z Was wie ile kosztuje położenie m2 płytki klinkierowej? I może możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 10.03.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 O G Ł O S Z E N I E W piątek nasz szalony kocurek wyruszył sobie po marcować i do dziś nie wrócił!! Może ktoś z forumowiczów z Marianowa spotkał lub przygarnął tego małego zdrajcę za którym bardzo tęsknimy Prosimy o informację i z góry dziękujemy za pomoc. Nasz kocur w całej okazałości... http://images24.fotosik.pl/174/b94ba343b245c483m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 12.03.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Miol czy mógłbyś podać jakiś namiar na ten Majbud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonsbelfer 13.03.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Miol czy mógłbyś podać jakiś namiar na ten Majbud? To jest w Błoniu przy ulicy ukosem łączącej drogę Błonie- Kazuń i szosę poznańską pomiędzy bazą TIR (PEKAES) i pierwszym łukiem szosy poznańskiej w Błoniu (patrząc od Warszawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 13.03.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Miol czy mógłbyś podać jakiś namiar na ten Majbud? Tel 227255429 lub 602628302 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 13.03.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 witam, poszukujemy sprawdzonej i przystępnej cenowo ekipy do budowy ogrodzenia M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.03.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy. Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm Serdecznie zapraszamy do udziału w licytacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 15.03.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam wszystkich budowniczychCzy ktoś z was wykonywał odwiert do wody i wlasne ujęcie? Może macie jakieś namiary na ekipe wiertaczy?Jeszcze jedna kwestia to beton z gruchy.Z której betoniarni braliście beton na ławy i strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Robert 15.03.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Do projektu dopiero sie przymierzam. I czuje zę bez indywidualnego sie nie obejdzie. W poniewaz marzy mi sie piwnica to zrobiłem badania geotechniczne. Na wyniki szczegółowe czekam ale juz wiem ze lustro wody jest na poziomie -3.1 m. I w związku z tym małe pytanie: Czy ktoś orientuje sie jakie sa sezonowe wahania lustra wody? Najlepiej w Marianowie albo w okolicach Leszna PozdroRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepil 15.03.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Czy ktoś z was wykonywał odwiert do wody i wlasne ujęcie? Może macie jakieś namiary na ekipe wiertaczy? Dostałem namiar na studzniarzy od DMK. Pan Feliński wiercił kilku forumowiczom w okolicy i wszyscy byli zadowoleni. Przesyłam namiar na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 15.03.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Jepil welki dzięki za namiary na studniarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonsbelfer 17.03.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Do projektu dopiero sie przymierzam. I czuje zę bez indywidualnego sie nie obejdzie. W poniewaz marzy mi sie piwnica to zrobiłem badania geotechniczne. Na wyniki szczegółowe czekam ale juz wiem ze lustro wody jest na poziomie -3.1 m. I w związku z tym małe pytanie: Czy ktoś orientuje sie jakie sa sezonowe wahania lustra wody? Najlepiej w Marianowie albo w okolicach Leszna Pozdro Robert Bez obaw - standardowej głębokości piwnica jest bezpieczna. Użytkuję od przeszło ćwierć wieku. W tej okolicy. Zwłaszcza po zrobieniu melioracji w pierwszej połowie lat 1980. - naprawdę bez obaw. Na północ od drogi 580 są piaski z warstwami gliny zwałowej (ta szara glina jest na głębokości od kilku do kilkunastu, a gdzieniegdzie kilkudziesięciu metrów, o miąższości czasem nawet kilkudziesięciometrowej). To warstwa nieprzepuszczalna. Poniżej na stukilkudziesięciu metrach są warstwy wodonośne warszawskiego basenu artezyjskiego - objęte ustawową ochroną. Standardowo - warstwa wodonośna górna jest na kilku - kilkunastu metrach (w okolicach Leszna) Woda jest czysta biologicznie i chemicznie, tyle, że zażelaziona. Teren Puszczy Kampinoskiej jest podzielony równoleznikowo na kilka przemiennie ułożonych pasów wydm polodowcowych i obszarów podmokłych, a nawet bagiennych. Nasz teren to dawna równina sandrowa - szczery piaseczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 17.03.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam wszystkich budowniczych ... Jeszcze jedna kwestia to beton z gruchy.Z której betoniarni braliście beton na ławy i strop? Ja brałem z Budokruszu w Grodzisku Maz., cenowo nie odbiegali zbytnio od innych a jakoś miałem większe zaufanie do nich, trzeba tylko mieć świadomość że oni doliczają koszt czasu dojazdu i mycia gruch i mają stosunkowo drogą pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts