Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Figga, weź Ty mnie nie denerwuj :-? :roll: Wczoraj wreszcie dowiedziałam się, o co chodzi. Facetowi 3 ludzi się wykruszyło no i mają problem, bo i nasza robota czeka i druga... :evil: :evil: :evil: Dodatkowo wzywał faceta Urząd Skarbowy i musiał w góry jechać. Zły na nich, bo tylko czas stracił, a tam panie w urządach mają dużo czasu... W poniedziałek przyjadą, to wreszcie porobią te gipskartony. Zdaje się, że na długi weekend zostaną 8) A ocieplenie będzie trochę później kończone. W sumie teraz ciepło, to mi nie zależy...

witam,

jestem właśnie po lekturze ost. muratora, gdzie dużo piszą o bramach garażowych, i tak myślę, że nigdzie nie podany jest taki prosty parametr jak czas otwarcia/zamknięcia bramy. Jak znam siebie to długie otwieranie bramy spowoduje, że do garażu będę wjeżdżać okazjonalnie. Czy macie jakieś doświadczenia jakie bramy jak szybko się otwierają ? jedyne jakich nie bior pod uwagę ze względu na ilość zajmowanego miejsca to uchylne, ciekaw jestem Waszych doświadczeń

Na mój gust to o czasie decyduje zamontowany napęd. Można mieć bramę jednej firmy a napęd drugiej. Ja mam bramę i napęd (boczny - zamawialam gorny ale się pomylili i kupilam ze zniżką :lol: ) firmy Hormann.

OK - zmierzę jak nie zapomnę.

No ale to też tak jest ze mozna do mniejszej bramy wziąć silniejszy napęd (do większej?) i chyba też już się zmienia ten czas - nie wiem tego.

napiszcie jak kształtują sie teraz ceny ocieplenia poddasza

- wełna

- folia

- GK na profilach stalowych

i jeszcze ile za m2 szplachli?

i za m2 lub mb sufitów podwieszanych?

a jak możecie kogoś polecic do wykonania tych czynności, to bardzo chętnie skorzystam

i jeszcze jedno pytanie czy ktoś sprowadza szambo z Radomia? czy już wszyscy sprowadzili? bo ja gdzieś w maju będę sprowadzać jak jest ktoś chętny to proszę o info