ambroma 11.05.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam Sąsiadów, moze ktoś ma od odsprzedania drzwi zewnętrzne, 90-tki, do wstawienia tymczasowo na czas budowy? Za tydzień wstawiaja nam okna i musimy mieć też jakieś drzwi Jakby ktos miał na zbyciu proszę o kontakt na priva. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komen 13.05.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam forumowiczów Buduję swój domek w Kuznocinie koło Sochaczewa, W związku rezygnacją mojej ekipy murarskiej ze świadczenia dalszych usług poszukuję ekipy do dokończenia budowy. Roboty jest na jakieś 3 tygodnie nie więcej. (wylanie stropu i murowanie ścianek poddasza) Byłbym wdzięczny za jakieś namiary bo jestem z w sporym kłopocie - cieśla umówiony, dekarz umówiony a robota stoi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate i Marcin 13.05.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam wszystkich bliższych i dalszych przszłych sąsiadów, poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia w Wilkowej Wsi. Do ogrodznia są dwie działki (nie sąsiadujące ze sobą a vis a vis siebie) łącznie ponad 550 mb siatki. Podmurówka lana z betonu od frontu działki (1 X 70 mb I 1 X 35 mb) pozostałe słupki pojedynczo do obsadzenia w betonie, wysokość siatki pewnie 1,50 m. Chętnych do wykonania usługi proszę o kontakt tel. 0 695 47 74 47 lub 0 602 319 496 lub na e-mail. A osoby które mają namiary na ludzi, którzy mogą to wykonać proszę o poedsłanie danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 13.05.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Czy moglibyście napisać w jaki sposób zrobiliście przyłącze wodne ze studni głębinowej? Gość od wiercenia studni powiedział, że najczęściej wkopuje się 2-3 kręgi betonowe fi 120 przycina się rurę ok 1,5 pod ziemią (wewnątrz kręgów) i na tej głębokości łączy sie rurę biegnącą od pompy głębinowej z rurą doprowadzającą wodę do domu. Na kręgach kładzie się dekiel z włazem aby można sie było tam ewentualnie dostać a całość przysypuje się ziemią i na wierzchu rośnie trawka Czy możecie napisać jar u Was zostało to rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 14.05.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Czy moglibyście napisać w jaki sposób zrobiliście przyłącze wodne ze studni głębinowej? Gość od wiercenia studni powiedział, że najczęściej wkopuje się 2-3 kręgi betonowe fi 120 przycina się rurę ok 1,5 pod ziemią (wewnątrz kręgów) i na tej głębokości łączy sie rurę biegnącą od pompy głębinowej z rurą doprowadzającą wodę do domu. Na kręgach kładzie się dekiel z włazem aby można sie było tam ewentualnie dostać a całość przysypuje się ziemią i na wierzchu rośnie trawka Czy możecie napisać jar u Was zostało to rozwiązane? U mnie tak jak opisane wyżej tylko jeszcze trawka nie rośnie . Od studni rura idzie do zbiornika hydroforowego w garażu i dopiero do domu. I nie zapomnij dociągnąć kabla do zasilania pompy, chyba że masz taki długi od pompy że Ci starczy do samego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 14.05.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 miol a na jakiej głębokości masz poprowadzoną rurę doprowadzającą wodę ze studni (w kręgach) do domu? A trochę z innej beczki, w którym miejscu mieszkasz bo moglibyśmy sie jakoś spotkać i zapoznać jak sąsiedzi oraz wymienić doświadczeniami (oczywiście to ja byłbym słuchaczem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 15.05.2008 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 miol a na jakiej głębokości masz poprowadzoną rurę doprowadzającą wodę ze studni (w kręgach) do domu? A trochę z innej beczki, w którym miejscu mieszkasz bo moglibyśmy sie jakoś spotkać i zapoznać jak sąsiedzi oraz wymienić doświadczeniami (oczywiście to ja byłbym słuchaczem ) Rura to idzie gdzieś tak 1m pod ziemią. Mieszkam na polu graniczącym już z Wilkową Wsią tuż przy ogródkach działkowych "Kasprzaka". Na polu tym są trzy nowe domy: drewniany z bala (ogrodzony gotowy prawie do zamieszkania), i dwa domy murowane - jeden otynkowany, ogrodzony i też prawie gotowy do zamieszkania no i mój parterowy, nieotynkoway, nieogrodzony z bałaganem na działce ale zamieszkany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 15.05.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam Chciałbym zasięgnąć opinii na temat bloczków fundamentowych. Czy ktoś z Was brał bloczki z firmy Wasik z Orońska pod Radomiem. Jeśli tak to prosiłbym o opinię na temat ich jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komen 15.05.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam, Kupowałem tam bloczki i powiem, że jakościowo są dość dobre. Moje nie wyglądały zbyt rewelacyjnie ale przecież nie muszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 15.05.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Mam pytanie do Grzegorza Saczka Jakiej długości masz te stemple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 15.05.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 przemoch, oj, coś zapominam o tej bramie... Może jutro Figga, jak tam Wasze plany przeprowadzkowe? Nasze jakoś ostatnio zaczęły wyglądać mizernie Wprawdzie trawka zaczęła na działce wybijać, ale wykończenie nam powoli idzie... Ostatnio rozstaliśmy się z kominkarzem... Mam wrażenie, że odkąd nadeszła wiosna (a nawet od Wielkanocy) wszystko, za co się weźmiemy, się opóźnia Aaaa i jeszcze miałam Ci napisać, że poznałam fajną właścicielkę domu w stanie surowym, co stoi prawie na przeciwko mojego i mniej fajną inwestorkę tego domu, co dwa się na jednej działce budują (niedawno wiechę zawiesili). Obok ich budowy jest droga wprost do Warszawskiej i b.często nią jeździmy (odkąd ciężarówki tak rozkopały pole, że nie da się nimi od Traktu przejechać ). No i kilka dni temu też skręciliśmy w tę drogę do Warszawskiej a ona wyskakuje, że to teren prywatny To mogłaby coś napisać, nie? Tam jest tak rozjeżdżone, że widać, że od dawna wiele samochodów tamtędy jeździ... Nie ma żadnej tabliczki... Jazda tamtędy to jednak spora oszczędność drogi dla nas... No i nie wiem, ona ma cały ten pas od nas aż do Warszawskiej? No w sumie może mieć... RenataS, na strychu położyliśmy 2 warstwy płyt OSB (na zakładkę). Wyszło rewelacyjnie. I podłoga i skosy. Kate i Marcin, widzę, że nieźli z Was obszarnicy 550mb ogrodzenia to nie byle co A z ekipami od ogrodzenia to mam wrażenie, że wieczny problem... Sama go mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 17.05.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 napiszcie jak kształtują sie teraz ceny ocieplenia poddasza - wełna - folia - GK na profilach stalowych i jeszcze ile za m2 szplachli? i za m2 lub mb sufitów podwieszanych? a jak możecie kogoś polecic do wykonania tych czynności, to bardzo chętnie skorzystam i jeszcze jedno pytanie czy ktoś sprowadza szambo z Radomia? czy już wszyscy sprowadzili? bo ja gdzieś w maju będę sprowadzać jak jest ktoś chętny to proszę o info Mi dali cenę za wykończenie poddasza kartongipsem 40PLN/m2 na gotowo za robotę. DUŻO? Piszę się na szambo, czy już sprawa nieaktualna? Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 17.05.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Ja od Wasika kupowałem strop i jestem zadowolony. Niestety u lokalnego producenta kupiłem bloczki betonowe i te to dopiero były poniżej wszelkich standardów niektóre rozpadały się w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 17.05.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 napiszcie jak kształtują sie teraz ceny ocieplenia poddasza - wełna - folia - GK na profilach stalowych i jeszcze ile za m2 szplachli? i za m2 lub mb sufitów podwieszanych? a jak możecie kogoś polecic do wykonania tych czynności, to bardzo chętnie skorzystam i jeszcze jedno pytanie czy ktoś sprowadza szambo z Radomia? czy już wszyscy sprowadzili? bo ja gdzieś w maju będę sprowadzać jak jest ktoś chętny to proszę o info Mi dali cenę za wykończenie poddasza kartongipsem 40PLN/m2 na gotowo za robotę. DUŻO? Piszę się na szambo, czy już sprawa nieaktualna? Piotrek 40zł/m2 to raczej cena z dolnej półki dobrze, że masz kogoś za taką cenę, a szambo aktualne, ale nie sprowadzam jeszcze, bo musimy najpierw przygotować teren na jego przyjęcie a mąż czym innym zajęty i nie ma czasu wziąć łopaty do ręki, jak już będziemy gotowi to dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 18.05.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 40zł/m2 to raczej cena z dolnej półki dobrze, że masz kogoś za taką cenę, a szambo aktualne, ale nie sprowadzam jeszcze, bo musimy najpierw przygotować teren na jego przyjęcie a mąż czym innym zajęty i nie ma czasu wziąć łopaty do ręki, jak już będziemy gotowi to dam Ci znać Ale z moim materiałem, jak to atrakcyjna cena to bardzo się cieszę Chyba, ze się zmieni bo ustalana była na poczatku budowy ponad pół roku temu To dawajcie znaki z tym szambem. Sąsiad mówi, ze jest jeszcze tania miejscówka na szambo w grójcu, ktoś słyszał może? Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 18.05.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam Bardzo proszę o pomoc w zlokalizowaniu w Lesznie sklepu z drzwiami. Podobno niezły wybór i ceny do przyjęcia - tak mi się obiło o uszy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 18.05.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 przemoch, policzyłam wreszcie czas otwarcia/zamknięcia bramy garażowej - wyszło mi ok.12-13sek. chopinetka, niestety nie pomogę, ale sama za to chętnie się przejadę, jak się dowiem, gdzie to jest Brakuje mi jeszcze 1 drzwi na 100cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 24.05.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 miol czy twój domek to ten, przy którym stoi żółta nadbudówka od Stara albo Jelcza? Na razie niezbyt orientuję się we wszystkich wskazówkach tj. działki "Kasprzaka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 25.05.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 WitamTak, to ten, a dalej na wschód są ogrodzone ogródki działkowe "Kasprzaka" przynajmniej taka tabliczka tam wisi na bramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 25.05.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 U mnie lada moment startuje budowa tak więc będę częstym gościem w tych stronach i postaram się odwiedzić sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts