przemoch 18.07.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 witam, poszukuje fachowca od wiercenia studni, dzisiaj okazało się że jednak nie mam wody w drodze przy mojej działce - Wilkowa Wieś, ulica Chabrowa przy ogródkach działkowych - jeden specjalista z Wojcieszyna zaproponował mi dzisiaj wiercenie studni za 180 pln za metr, jakie teraz chodzą ceny w tym rejonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 19.07.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Niebawem powinieneś mieć wodę bo jest wisana inwestycja zakładania wody u ciebie sprawć na stronie leszna jak to dokładnie ma się do twojej loklizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 19.07.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Hej, wpadłam się pochwalić OD 12 LIPCA MIESZKAMY!!!!!!!!!!! Dom jeszcze niezbyt wykończony ale chęć przeprowadzki była zbyt silna A dzień po przeprowadzce mieliśmy wizytę - wieczorem po działce biegały 2 lisy Figga, chyba odpowiedzałam na Twoje pytanie? A elewację to dopiero teraz warto oglądać. Uważam, że zestawienie kolorystyczne wyszło nam rewelacyjnie. Kierbud powiedział, że to jedyny wesoły domek w okolicy Kate i Marcin, serdecznie Wam współczuję... Czy ktoś z Wyględ może się podzielić doświadczeniem w sprawie netu? Myślałam, że tu na Leśnej jest telefon, ale TPSA wyprowadziła mnie z błędu... Granacik, prądu nie ma, wody nie ma... ale za to w Powązkach jest ładnie Przemoch, jeśli chcesz, mogę Ci podać kilka namiarów, ale musisz do mnie zadzwonić dziś wieczorem (tel. wysyłam na PW) - jutro rano wyjeżdżam. Nie mam teraz netu i piszę od rodziców. A namiary na studniarzy zostały w domu. Z tego co pamiętam, płaciłam 100 czy 110 za głębinową z fi110.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 19.07.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Ania dzięki za potencjalne kontakty, dopiero wszedłem na forum i raczej nie będę już Cię dręczyć, miłego urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Robert 20.07.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witam po długiej przerwie więc jednak zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny i zaczęliśmy już walczyć (walczyć - bo każda część domu to tysiące decyzji do podjęcia) nie ukrywam, że mnie to przeraża, ale tak sobie często myślę, że skoro tyle osób przez to przebrnęło to może i my damy radę dalej też bijemy się z myślami czy z piwnicą czy nie ale chyba jednak wygra piwnica - ale tylko pod częścią domu W kwestii prowadzonych tu rozważań czy decydować się na pompę ciepła - też przez to przechodzimy, ale chyba jednak zdecydujemy się na pompę, jednak podstawowy minus tego rozwiązania - to cena nasi architekci właśnie niedawno skończyli inny projekt domu z pompą ciepła i powiedzieli nam, że tam całość wyceniono na 130 tys zł (jeśli dobrze pamiętam w cenie były 4 odwierty) brrrr straszne pieniądze A, Czatan ja też właśnie te okolice wybrałam bo jeździłam tu konno też już jakiś czas temu Pozdrawiam, Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 20.07.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 dalej też bijemy się z myślami czy z piwnicą czy nie ale chyba jednak wygra piwnica Popieram - ale tylko pod częścią domu A dlaczego. Wydaje mi się, że koszty praktycznie takie same. Jeśli większe to niewiele. Fundament schodkowy jest bardziej skomplikowany do zrobienia, więc bardziej pracochłonny (czyli koszty), robót ziemnych niewiele mniej, betonu praktycznie tyle samo, izolacji p/wodnej też niewiele mniej. Stan surowy to i tak tylko niewielka część kosztów budowy, a piwnicy nie trzeba od razu wykańczać. Zastanówcie się może nad garażem w piwnicy. Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 21.07.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 poszukuje fachowca od wiercenia studni Polecam Pan Paluchowski 502286560 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 24.07.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 czy ktos może mi polecic firmę stawiająca ogrodzenia (z siatki i przęseł)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate i Marcin 25.07.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 No my raczej nie będziemy Polceać fachowca od ogrodzenia było trzech i wszyscy beznadziejni. Ale z innej beczki - może ktoś z was może polecić ekipe do stanu surowego. Zaczelismy się rozglądać bo pozwolenie już tuz tuż Może u kogoś z Was kończą albo macie namiary na sprawdzony i w miarę rozsądnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 28.07.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Iwona, Robert, pewnie to co napiszę jest dość trywialne, ale sam przez to tez przechodziłem, poszukiwania projektu gotowego, jednak po przejrzeniu na pewno co najmniej kilkuset projektów, zdecydowałem sie na projekt indywidualny. Jedni mówią, że to duże ryzyko bo nie mozna zobaczyć domu wybudowanego w oparciu o taki projekt, ale z drugiej strony, ja nie buduje dla wroga ani dla przyjaciela tylko dla siebie - pewnie jest to pierwszy i ostatni dom jaki buduję - i z tego powodu nie będę szukał kompromisów na siłę. Rozmowy z architektem zajęły nam pół roku - pewnie można by szybciej, ale ja często byłem w rozjazdach i trochę sie to przeciągnęło. Zamawiałem projekt wraz z całą papierologią, aż do uzyskania pozwolenie na budowę - i tu jeśli mogę Wam coś poradzić - lepiej samemu zweryfikować nizbędne do PnB papiery. Zawierzyłem wiedzy mojego arch i w zeszłym tyg okazało się, że nie przewidział jeszcze jednego papierka, na który poczekam miesiąc - co powoduje miesięczne opóźnienie w moim harmonogramie - zresztą szczegóły w miom dzienniku. co do pompy ciepła to cały czas nie mam decyzji, jednego dnie decyduje sie na gaz z butli, a następnego przeczytam jakis artykuł i mam myslenice. Moja znajoma ma powitrzną pompe i poleca bardzo, ale jeszcze nie ma za soba sezonu grzewczego, studniarz, który mi będzie wiercić, poleca pompę wodną - 2 odwierty po 30 m. jeszcze szukam rozwiązania - dajcie znać o swoich postępach i decyzji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate i Marcin 29.07.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Wreszcie się udało wszytkie dokument skopletowane, w tym tygodniu składamy o PNB. Mam nadzieję ze ten czas oczykiwania minie szybko i bezboleśnie . Trzymajcie kciuki - to będą nowi sąsiędzi więc czekamy ...... A tak przy okazji pocieszcie mnie i powiedzcie ile czekaliście na PNB od momoentu złożenia dokumentów do starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 29.07.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Kate Marcin trzymam opiszcie jak to przebiegało, czy nasze starostwo jest przyjazne inwestorom, ja czekam jeszcze - zakładam złożenie wniosku o PnB 20 sierpnia. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate i Marcin 30.07.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Kate Marcin trzymam opiszcie jak to przebiegało, czy nasze starostwo jest przyjazne inwestorom, ja czekam jeszcze - zakładam złożenie wniosku o PnB 20 sierpnia. Powodzenia Jasne dam znać co i jak. Jeżeli wszystko przepbiegnie prawidłowo to w poniedziałek no może wtorek dokumenty bedą juz w starostwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Granacik 04.08.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 .... Ma ktoś namiary na Sołtysa wsi Powązki?(bo ten chyba wie najwięcej co tam w gminie planują). Pozdrawiam . http://www.leszno.bipgminy.pl/public/?id=838 ale niestety nie ma podanego nr tel 602863798 Dziękuję za namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 05.08.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Czy możecie polecić mi jakąś dobrą ekipę do tynkowania. Poszukuję ekipy do tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zewa 12.08.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam serdecznie! Czy ktos moze polecic mi architekta, ktory podejmie sie wykonania projektu domu i nie straszny mu urzednik starostwa w-wsko zachodniego? Pani architekt z Grodziska nie ma az tyle odwagi Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 12.08.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Hej, mam pytanie zwłaszcza do ul.Leśnej w Wyględach: jakiego macie neta? I kto wywozi Wam szambo i śmieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 12.08.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam wszystkich budowniczych Mam do sprzedania 4 palety (tj. 240 szt.) pustaków stropowych Porotherm 50/23 oraz ok 200 stempl sosnowych o długości 2,80-3,00 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patiuszka 25.08.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam serdecznie, Poszukuję ekipy na teraz do budowy stanu surowego niedaleko Izabelina.Jeśli macie namiary na solidną ekipę, która przez przypadek (cudem znaczy) ma teraz wolny termin to dajcie znać. Dziękuję i pozdrawiam.patiuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 25.08.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witajcie Zostały mi po budowie około 130 pustaki stropowye teriva1 keramzytowe. Do odbioru w Zaborowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts