Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O, widzę, że wątek jeszcze nie całkiem umarł :) MAM NETA :lol: :lol: :lol:

W końcu to Skynet, sąsiedzi mają. Na razie działa całkiem sprawnie :lol: Mam nadzieję, że jak jeszcze trochę się w domku oporządzimy, to zacznę aktywniej uczestniczyć w życiu forumowym :lol:

Kermia, witaj, niestety nie słyszałam o ziemi - wręcz przeciwnie, widziałam niedawno ogłoszenie - przyjmę...

Witam

O, widzę, że wątek jeszcze nie całkiem umarł MAM NETA

W końcu to Skynet, sąsiedzi mają...........

Oj to mi przpomniało o co chciałem zapytać :D . Bo założyliśmy sobie też ale mamy "mały" problem, otóż mam net z Netusa w Wilkowej Wsi, blisko anteny i szybkość z tego co patrzyłem jest zbliżona do zakładanej 512kb/s, ale co 5 minut rozłącza się, daję "napraw" w XP i łączy się z powrotem, ta systematyczność świadczy, że to raczej nie wina sygnału a raczej oprogramowania lub sprzętu u mnie lub u Netusa (co ciekawe są dni, rzadko to rzadko ale są, kiedy net dział ciągle). Czy ktoś korzysta też z Netusa i jakie ma doświadczenia, może by się podzielił opinią. A może ktoś wie jaka jest potencjalna przyczyna takiego działania netu?

Oj to mi przpomniało o co chciałem zapytać :D . Bo założyliśmy sobie też ale mamy "mały" problem, otóż mam net z Netusa w Wilkowej Wsi, blisko anteny i szybkość z tego co patrzyłem jest zbliżona do zakładanej 512kb/s, ale co 5 minut rozłącza się, daję "napraw" w XP i łączy się z powrotem, ta systematyczność świadczy, że to raczej nie wina sygnału a raczej oprogramowania lub sprzętu u mnie lub u Netusa (co ciekawe są dni, rzadko to rzadko ale są, kiedy net dział ciągle). Czy ktoś korzysta też z Netusa i jakie ma doświadczenia, może by się podzielił opinią. A może ktoś wie jaka jest potencjalna przyczyna takiego działania netu?

my korzystaliśmy z Netusa prawie dwa lata, ale niestety nasza aleja ledwie łapie się w zasięg nadajników - późnymi popołudniami i w weekendy prawie nie działało - wrzucić zdjęcie graniczyło z cudem. teraz korzystamy od kilku miesięcy z Mikrolanu (Mikrobi) z Błonia i jeśli już działa to chodzi z określoną prędkością bez żadnego zarzutu. "Jeśli już działa" - bo pierwszy miesiąc działania to były ciągłe telefony (2-3 w tygodniu), że nie działa. Najczęściej reagowali szybko, do tego się złożyły na to burze i modernizacja nadajnika, ale jest to póki co dalekie od tego czego się powinno oczekiwać od netu. Choć (odpukać) od kilku tygodniu jest bezawaryjnie :)

jeśli chodzi o Twój problem to nie wiem co to może być, ale najlepiej zaproś do siebie "netusowców", niech zobaczą i niech oni się martwią :))

Witam sąsiadów

Chętnie pozbyłbym się pozostałości po budowie

Nadal posiadam w promocyjnej cenie:

- stemple budowlane już tylko ok. 120 szt długość 2,70 m,

- ok. 4 palet pustaków stropowych Porotherm 23/50,

- pustaki kominowe Schiedla Rondo 20 cm + wentylacja i pustaki wentylacyjne dwukanałowe (jednych i drugich starczy na wymurowanie 4 m komina) :roll:

miol myślę że akcesoria do napinania siatki drut do naciągnięcia dostaniesz w Lesznie "u Piotra" a jeśli nie tam to z całą pewnością u sprzedawców siatki ogrodzeniowej[/b]

poszukuję elektryka, który zrobi mi podłączenie prądu ze słupa na czas budowy, możecie kogoś polecić ?

spisałem namiary z ZE w Pruszkowie ale nie wiem, który jest ok.

Jan Wójcik Zaborów/Wojcieszyn 505 830 305

Białobrzeski-Porębski Borzęcin 22/752 05 81

Andrzej Jarzyna Zaborów, Wyględy 603 164 485

Leszek Mroczek Koczargi 22/722 73 10

Szura-Wolanin Babice 22/752 92 37

Grzegorz Poznański Zaborów 607 158 767

Zbyszek 1 - dzięki za namiary na studniarza - to było co prawda w lipcu, ale dzisiaj dopiero doczytałem i czuje się w obowiązku podziękować, studnię już mam, chyba ten sam studniarz robił studnię Kate i Marcinowi - woda na 16m

pozdrawiam

Przemoch, nie pamiętam, gdzie budujesz. Ja z elektrykiem właśnie tak spisanym w Pruszkowie z tablicy mam super doświadczenia. Jednego dnia telefon, następnego spotkanko a za 2 dni słup stał :lol: Niestety nie mam przy sobie telefonu ani nie mogę sobie przypomnieć nazwiska. Mieszka w Hornówku na ul. Rolnej (albo Polnej, bo one zawsze mi się mylą). Józef? Eee... nie będę zmyślać. Jak będę pamiętała, to wieczorem Ci poszukam.

------

Przemoch, odgrzebałam na forum w swoim poście :lol: : facet nazywa się Ireneusz Niedbała. Telefonu na razie nie mam.