Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Figga, jak tam, będzie przeprowadzka? Muszę kiedyś wreszcie Was odwiedzić...

Internet działa fajnie. Polecam więc Skynet następnym :lol: Tylko do radiowego to chyba trzeba kawałek pola mieć koło siebie...

No przeprowadzka będzie. Ale kiedy - to już nie wiem. Pracuję niedaleko Górczewskiej i jakoś trudno mi się wyprowadzić z mojego mieszkania, ktore sprzedaję w tym rejonie. Boję się porannych podróży do pracy. Poza tym jeszcze mam trochę rzeczy niedokończonych typu nie podlączona kuchenka gazowa i pełno niedoróbek. Może za 2 tygodnie. Nie wiem czy widzialaś, że już nawet ogrodnik mi uporządkował mi ogród a teraz będzie kladl kostkę granitową (mam b, malo chodników).

Aha może masz kontakt do jakiegoś dobrego, dokładnego !!!! i niedrogiego hydraulika. ? Nie podobają mi się podłączenia niektorych z moich armatur i takie tam inne. Pozdrawiam. Dam znać jak się przeprowadzę :D .

Figga, jak tam, będzie przeprowadzka? Muszę kiedyś wreszcie Was odwiedzić...

Internet działa fajnie. Polecam więc Skynet następnym :lol: Tylko do radiowego to chyba trzeba kawałek pola mieć koło siebie...

No przeprowadzka będzie. Ale kiedy - to już nie wiem. Pracuję niedaleko Górczewskiej i jakoś trudno mi się wyprowadzić z mojego mieszkania, ktore sprzedaję w tym rejonie. Boję się porannych podróży do pracy. Poza tym jeszcze mam trochę rzeczy niedokończonych typu nie podlączona kuchenka gazowa i pełno niedoróbek. Może za 2 tygodnie. Nie wiem czy widzialaś, że już nawet ogrodnik mi uporządkował ogród a teraz będzie kladl kostkę granitową (mam b, malo chodników).

Aha może masz kontakt do jakiegoś dobrego, dokładnego !!!! i niedrogiego hydraulika. ? Nie podobają mi się podłączenia niektorych z moich armatur i takie tam inne. Pozdrawiam. Dam znać jak się przeprowadzę :D .

• 3 weeks później...
Kate Marcin, jak na jakim jesteście etapie z PnB ? złożyłem wniosek 19 sierpnia, i gdy byłem w zeszłym tyg. w starostwie to moja dokumentacja jeszcze nikomu nie została przydzielona, i dowiedziałem się że aktualnie analizują wnioski z połowu lipca

Witamy wszystkcih,

po krótkiej (no może troche dłuzszej przerwie) znalazłem chwikę czasu żebu usiąść do komputera.

Co do naszego PNB to faktycznie sprawa się troche wydłużyła. Starostwo miało kilka uwag do złożongo projektu i musielismy troszkę dokumnetów donieść i kilka zdań dopisać we wniosku. Na szczęście nie były to jakieś straszne uchybienia i sprawę udało sie wyjaśnić dosłownie w kilka dni.

Od Pani, która opracowuje nasze plany, usłyszałem, że do końca tygodnia powinna być już decyzja. (nie mogę jednak złego słowa powiedzieć na Wydz. Archit. w Ożarowie - za każdym rem kiedy zadzwoniłem otrzymałeminformacje co sie aktualnie dzieje z moim wnioskiem, a po otrzymaniu postanowienia, jak podjechałem pani spokojnie wszytko mi wytłumaczyła powiedział co i kiedy mam doniść).

Jestem dobrej mysli, że końca bieżącego tygodnia dostanę pozwolenie.

Przemoch - faktycznie przez pierwszy miesiąc czy dłużej moj wniosek leżał tam i nikt z nim nic nie robił. Dzwoń i pytaj śrenio 2 razy w tygodniu, a powiedzą wreszcie co i jak. No chyba, że już coś wiesz to pisz.

A z takich dodatkowych info to mamy juz na dzialce cegłę, umówioną ekipę, i postawiony kibelek. A w piątek jak się uda, podjadą zdjąć humus.

Pozdrawiam

M

Witam Maruś i Ania. Chyba ściągnęliście mnie myślami, gdyż dawno nie zaglądałem na forum. Ogólnie rozprowadzenie wentylacji mechanicznej nie jest u nas inzynierskim super rozwiazaniem. Kosztowało nas to wiele nerwów i zabudowy kartonowo gipsowej. Co do małego WC to przewody miłay przechodzić w ścianie do łazienki i dalej wzdłuż komina na strych. Wszystko super tylko jak przyszło do realizacji to w pokoju gościnnym w rogu pojawiła się rura. Wyobraźcie sobie górny róg pokoju ze srebrnym kolankiem. Dzisiaj jest tam, trójkąt zrobiony z kartongipsu i ogólnie nie razi.

Po budowie pozostało mi do sprzedania

- pustaki stropowe Wienerberger

- Cegła klinkierowa Wienerberger Terca (Matrix)

po około 30/35 sztuk.

Odbiór w okolicach Leszna.

Szczegóły i zdjęcia: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=463855935

przemoch my też biegalismy kilka dni z dokumentami zanim złożylismy je ponownie. Ale faktycznie było tak, jak Pani Ci powiedziala, we wtorek oddałem dokumnety a w czwartek odebrałem decyzje. Cały jednak problem w tym, że jeszcze musimy poczekać. 14 dni na uprawomocnienie, i to od daty kiedy oststania ze stron odbierze zawiadomienie a potem jeszcze 7 dni przed rozpoczęciem prac należy to zgłosić do Inspektora nadzoru budowlanego. A zanim powracają zwrotki do urzędu to pewnie się miesiąc jeszcze zejdzie. No ale nic to. Najważniejsze, że jest już PnB na papierku i to w ręku :p 8) :lol: :D

Co do ekipy to nasza też już czeka spakowana i gotowa do przyjazdu, czekają tylko na "umówiony znak sygnał do rozpoczęcia" :D (jeden z wielu cytatów z filmu "Nic śmiesznego" - jak dla mnie kultowego filmu)

Pozdrawiam Cię serdecznie i trzymam kciuki za poprawność dokumnetów :D

M.

Hm... nie mam sąsiadów... Zabiłaś mi ćwieka. Ale wydaje mi się, że nie my jedni odbieraliśmy z tą klauzulą... (Może ktoś się jeszcze wypowie? Hop, hop?) My się po prostu o to spytaliśmy, Pani spytała, czy na pewno nie chcemy się odwoływać czy jakoś tak i przybiła pieczątkę...

Wczoraj jadąc przez pole do domu (wieczorem) mijałam ŁOSIA :) Stał na drodze, więc stanęłam, potem łaskawie zszedł na pobocze... :D Pod jego czujnym okiem pojechałam dalej. Nie powiem, miałam stracha :roll: :oops: A dziś rano 2 sarny śmignęły mi przez drogę... Coś się zwierzyna uaktywniła :lol:

_ANIA - A jak to załatwić ?? Co powiedzieć w Urzędzie żeby podstęplowali odrazu. U nas podobno muszą poczekać na sąsiadów, którzy o decyzji zostali poinformowali i mają czas żeby się odwołać. Oby nie. 8) [/b]

mi w Starostwie sami zaproponowali :)

ponieważ decyzja była wysyłana do dwóch stron czyli Starostwo i ja więc po napisaniu oświadczenia, że nie będę się odwoływał dostałem śliczną pieczątkę.

Decyzja była jeszcze wysłana do UG Leszno, ale tylko D.W. więc ponoć nie mogę się odwoływać.

Do sąsiadów nie była wysyłana (a mam)

szkoda że nie przeczytałem wcześniej tych informacji o uprawomocnianiu się PnB.

Mam napisane : "do wiadomości otrzymują :", i tu następuje długa lista osób, które są właścicielami lub współwłaścicielami sąsiednich działek, UG Leszno i insp.nadzoru w miejscu. Zadzwonię jutro do starostwa czy da się to jeszcze załatwić - przydałoby się do kredytu mieć szybciej.

Kate i Marcin DZISIAJ ODEBRAŁEM POZWOLENIE NA BUDOWĘ :D

jeśli jutro w banku pójdzie ok to ruszam za parę dni :D

zapraszam do obserwowania postępów w moim dzienniku