Kate i Marcin 30.10.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Prace rozpoczete, koparka humus zgarneła, sporo tego sie robiło. Przyjechała ekipa, postawili pierwszą "chatkę" w rogu działki potem dojechała druga tym razem ich - mieszkalna. Pan koparkowy przygotował dołek pod fundamenty piekie, ekipa zaczeła od przenoszenia poziomów na ławy fundamentowe. Niwelator poszedł w ruch - i okazało sie, że tak do dzisaj równa działka ma różnicę poziomów dochodzącą do 60 - 80 cm w różnych miejscach. Jak juz zaczeli liczyc to dostałę listę co mam kupić na już, i zaczeło się szaleństwo zakupów: deski, gwoździe, śrubki, sznurek, itp itd. A tak przy okazji desek to zmówiłem je w składzie w Kampinosie, jak się wjeżdża od strony Warszawy po prawej stronie. I byłem w szoku, kiedy z "widlaka" do drewna wysiadła Pan dla którego utrzymanie równowagi i wypowiedzenie dwóch zdań stanowiło problem. On nawt nie był pijany on był nawalony jak szpadel. Przyszedł jednak drógi powiedział że jutro przywiozą deski i ze wszystko OK. Jak sie okazało na następny dzień, nikt nie przyjechał, nikt nie odbierał telefonów. Pojechałem do nich zobaczeć co i jak. Wiec jakis Pan z placu powiedział, ze szef jest u dentysty a pracownicy dzis mają wolne. Po krótkiej dyskusji, zabrałem zadatkowane dzien wcześniej drewno, własnym samochodem i pojechałem. A szef pojawił sie nagle "od dentysty" tyle ze szedł do baraku po kolejene "znieczulenie", musiało biedaka strasznie boleć. Nawet nie zainteresował sie co sie dzieje zabrał butelkę i znikną za drzwiami. Cała historia zakończyła sie dwa dni później kiedy na działkę zawitali panowie ze składu z zapakowanym drewnem samochodem. Ponoć dzień wcześniej mieli niestrawność i nikt nie pracował. Mam nadzieję, że dalej będzie juz łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 30.10.2008 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Kate&Marcin, ciekaw jestem jak Wam idzie, teraz jestem na działce każdego dnia, ale w sobotę przyjade rekreacyjnie. Chciałbym zobaczyć Wasze włości, czy jak sie skręci na Powązki, potem jest skrzyżowanie (do mnie w prawo) i droga prowadzi do agro.,potem ostry łuk w prawo to Wy tam gdzieś jesteście ? a może macie namiary GPS ? u mnie już nie ma humusu w poniedziałek się naprawdę zacznie, we wtorek lanie fundamentów ale to głupie uczucie, pójście do kina a nie na film to pestka, kręci mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 31.10.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam przemoch oraz Kate i Marcin Słyszę jakieś znajome hasło Powązki. Gdzie się budujecie, bo ja również na Powązkach tylko blizej Puszczy? Właściwie to już stoi stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 31.10.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Kret ja się buduję w Wilkowej Wsi, moja działka jest naprzeciwko bramy wjazdowej na ogródki działkowe "Kasprzak' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 02.11.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 przemoch to prawie po drodze do mnie . Nasza chatka stoi bliżej Puszczy ok. 700 m od ściany lasu. Niestety u nas nie ma jeszcze cywilizacji i dopiero powstają pojedyńcze domy ale to ma swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 02.11.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Widzę, że z roku na rok tych domów przybywa, dosłownie za parę lat będzie ich naprawdę sporo, i ja też mam zamiar się do tego przyczynić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 02.11.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Też po cichu liczę, że moim śladem pójdą właściciele sąsiednich działek i za 2-3 lata będą to już tereny odrobinę cywilizowane. Wiadomo w kupie raźniej a poza tym wspólnymi siłami można stworzyć lepszą infrastrukturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturro71 02.11.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Witam wszystkich. Pozostał mi po budowie materiał:- stemple budowlane dł. 2,80 m, będzie ich ponad 300, cena 3,5 zł za sztykę,-paleta pustaka POROTHERM 25 P+W cena 300 zł.Odbiór osobisty z miejscowości Grądy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 02.11.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Kret widziałem ogłoszenie w gminie o przygotowaniach do uchwalenia planu zagospodarowania prz. na terenach niedaleko Ciebie, więc kolonizatorów będzie przybywać. Mam pytanie do szeroko pojętych sąsiadów czy korzystacie z usług Pań sprzątających ? W tej chwili mam mniejsze znacznie mieszkanie niż powstający dom, mieszkam bliżej pracy - więc dojazdy krótsze, a co tydzień na cały dzień przychodzi do mnie sympatyczna Pani, która sprząta całe mieszkanie i prasuje mi koszule. Zastanawiam się jak sobie poradzić w nowym miejscu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 03.11.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Przemoch u mnie jest juz plan zagospodarowania przestrzennego tylko brakuje infrastruktury woda, gaz, kanalizacja, prąd. Jak się dowiedziałem w gminie pod koniec roku mieli się zająć projektem wodociągu w sąsiedniej drodze więc małymi kroczkami będzie wkraczała cywilizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 06.11.2008 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Mam stan 0 ! Byłem dzisiaj w gminie, poszukuję osób chętnych do pociągnięcia wodociągu wzdłuż ul.Chabrowej (wzdłuż ogródków Kasprzaka). Chcę zrobić projekt i wystąpić do gminy o sfinansowanie budowy z budżetu gminnego. Potrzebuje podpisów pod takim wnioskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 07.11.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Przemoch, gratulacje! Teraz szybko pójdzie do góry Kret, a po co Ci ta cywilizacja Ja tam wolę las i przepiórki pod bramą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 07.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 _ANIA osobiście wolałbym jak najmniej cywilizacji. Ale ze zdobyczy techniki to chętnie widziałbym przyłącze elektryczne i gazowe a cała reszta może sie schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LECHOVID 07.11.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Może kogoś zainsteresuje, mam do sprzedania działkę budowlaną w Kazuniu Polskim, przy ul. Szkolnej, dobrze położoną, ok. 1 km. od Kampinosu, 1400 metrów, ogrodzona siatką z bramą. Cena: 210 złotych za metr. Mogę przesłać zdjęcia jak ktoś chce.tel. 501-70-00-75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telma 07.11.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witamy sąsiadów !Budujemy dom w Powązkach. Poszukujemy wykonancy na tynki gipsowe z agregatu i do posadzek oraz kogoś do ogrodzenia (podmurówka+siatka). Może ktoś z Was ma do sprzedania osuszacz - chcemy go uzyć w trakcie kładzenia tynków aby przyspieszyć proces schnięcia - szczególnie, że pora roku nie służy takim pracom a ogrzewanie dopiero ruszy za jakiś czas. A przy okazji - jakie źródło ogrzewania proponujecie ? Po za tym mamy też pytanie przyszłościowe o dostawcę internetu. Pozdrawiamy D&J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 07.11.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 o ile pamiętam ktoś tu pisał że internet dostarcza skynet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 09.11.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Kret, masz rację. Życzę w takim razie, żeby Ci chociaż prąd szybko podciągnęli. U nas to jedyne z mediów - przynajmniej odpadły uzgodnienia z ZUDem Telma, przemoch, ja mam skynet - Wyględy ul. Leśna. Działa bez zarzutu. To jest internet radiowy, więc podejrzewam, że jeśli miałoby działać w Powązkach to musieliby mieć tam gdzieś nadajnik. Spytać zawsze można Musi być tak, że od Ciebie z dachu (miejsca, gdzie masz antenę) widać nadajnik. Jeśli chodzi o osuszacz, to używała takiego Klememi (grupa Izabelin, Stare Babice...) ale z tego co pamiętam to sama go nie wypożyczała a raczej firma budująca jej dom. I to nie było tanie... Źródło ogrzewania - na razie utrzymujemy się kominkiem. Nie wiem, jak długo się jeszcze uda ale jak na razie jest ciepło. Na górze oczywiście troszkę niższa temperatura ale do spania to zdrowiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 11.11.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Hej, Czy w naszych okolicach działa jakiś dom dziecka, rodzinny dom dziecka czy też dom samotnej matki (o tym w Laskach wiem)? Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate i Marcin 13.11.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam wszystkich po krótkiej przerwie, u nas też pomalutku do przodu. zeszło sie z dokumenatami i pieczątkami. Ale juz teraz idzie. Stan zero pewnie będzie w tym tygodniu, no może na początku przyszłego. Jak znajdziemy chwilkę to pochwalimy się zdjęciami i postępami w pracach. Przemoch gratuluje tempa, miałem okazję widzieć twoje dzieło, podjechałem zobaczyć jak idzie i faktycznie idzie u Ciebie szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 13.11.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam szanownych forumowiczówPiszę z grupy babickiejWiem że to nie miejsce działania marketingowe ale mam nadzieje ze mi wybaczycie. Po wielu latach "wyzysku", wlaśnie zaczynam biznes na własną rękę - i potrzebuje waszej pomocy )) - - branża elektryczna (sprzedaż, usługi - zwłaszcza gniazdka i kontakty ))21.11.08 organizuję w Babicach prezentację rozwiązania inteligentnego budynku o nazwie INELS (taki czeski system - odpowiednik niemieckich produktów - Giry, Mertena, ABB, Junga itp. -tylko 2 razy tańszy - i ma fajne funkcje). Zainteresowanych zapraszam na priv - albo też na stronkę - [/url]Jeszcze raz przepraszam za kryptoreklamę - ale może komuś się to przyda )) A tutaj lista elementów instalacji elektrycznej o których należy pamiętać - to się na pewno Wam przyda. PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts