Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wyłączenie gruntów z produkcji rolnej

Przemoch czytałem, że czekałeś koło miesiąca. Jaką klasę ziemi miałeś ? Biura arch. na swoich stronach piszą - "Uzyskanie decyzji o wyłączeniu gruntów z produkcji rolnej konieczne tylko wówczas, gdy grunt posiada klasę od I do III." Jednak czytając - Ustawa z dnia 3 lutego 1995r. o ochronie gruntów rolnych i leśnych (t.j. Dz. U. z 2004r. Nr 121 poz. 1266 ze zm.) jakoś nie wyłapałem precyzyjnego sformułowania na ten temat. Ja mam IVa IVb. Ciekawe jak podchodzi do tego nasze starostwo ?

Witam

Nawet jak masz V czy VI to i tak musisz wystąpić o wydanie decyzji o wyłączeniu gruntu tylko, że wtedy wydadzą ci decyzję o umorzeniu postępowania ze względu na to że dane grunty nie podlegają wyłączaniu z produkcji rolnej. Tak czy inaczej papier musisz mieć, czy to o wyłączeniu gruntu czy o umorzeniu postępowania ze względu na niską klasę gruntu. Bo w starostwie muszą mieć podkładkę, przecież panie nie będą same decydowały czy akurat klasa V podlega wyłączeniu czy nie, a tak ma papier i nie musi myśleć :lol:

firewolf : jest jak miol pisze, papier składasz do wydziału geodezji, obok starostwa, pamiętaj też o umowie na wywóz nieczystości (ja składałem bodaj w Błoniu) i o drodze zjazdowej na działkę (w gminie), no i warunki tech na : prąd (ZE Pruszków), wodę i kanalizację (ścieki - oba w gminie). i jeszcze o melioracji, że nie masz na działce rowów melioracyjnych. Potrzebujesz jeszcze mapki tzw. orientacji - wydrukuj z google maps

• 2 weeks później...

Włodek co to za pseudonaukowy bełkot podesłałeś :lol: :lol: :lol:

poniżej fragment tej 'pracy' o UFO :lol: :lol: :lol: :

Z powodu ich szatańskiej natury i złośliwości wobec ludzi, kiedyś nazywano ich "diabłami". W dzisiejszych czasach nazywamy ich "UFOnautami". Ci nasi kosmiczni krewniacy i pasożyci są tak zaawansowani technicznie, że swoimi urządzeniami mogą czynić się niewidzialni dla naszych oczu, przenikać przez mury, a nawet latać w powietrzu. Pod hipnozą uprowadzają oni nocami ludzi do UFO, gdzie systematycznie rabują ich ze spermy i ovule. Potem na swoich planetach hodują z tych ludzkich surowców biologicznych rodzaje niewolników, których UFOnauci nazywają "biorobotami", jednak które faktycznie są naszymi dziećmi. Ci ludzcy niewolnicy wykonują dla UFOnautów wszelkie brudne i ciężkie prace. Aby jednak rabunek spermy i owule pozostawał nieodnotowany przez ludzi, cywlizacja ziemska musi być utrzymywana przez UFOnautów na niskim poziomie rozwoju technicznego. Dlatego UFOnauci za wszelką cenę starają się zniszczyć naszą obecną, już dzisiaj zbyt dla nich zaawansowaną, cywilizację techniczną na Ziemi i spowodować powrót ludzkości na drzewa i do jaskiń. Religie prowadziły walkę z tym szatańskim najeźdzcą przez ostatnie co najmniej 2000 lat. Niestety walkę tą sromotnie przegrały. Najwyższy więc już czas aby ludzkość jako całość zbudziła się z dotychczasowego omamu i również włączyła się do aktywnej walki z tym diabolicznym najeźdzcą z kosmosu. Niniejsza strona stara się wskazać materiał dowodzący faktu, że jednym ze sposobów na jaki owi UFOnauci starają się wyniszczyć ludzkość, jest użycie broni biologicznej. Dlatego to właśnie owi szatańscy UFOnauci obecnie starają się spowodować na Ziemi światową epidemię morderczej "ptasiej grypy". (Poprzednio starali się oni wywołać wśród ludzi inne epidemie :lol: :lol: :lol:

tutaj ktoś się rozprawił z tymi bredniami :

http://groups.google.pl/group/pl.sci.kosmos/browse_thread/thread/cb760731f222d5c6

ale oszołom to jest wielki, to mu trzeba przyznać, uśmiałem się setnie, ufo, perpetum mobile, diabły, dobre

:D

Witam czy ktokolwiek budował, buduje lub będzie w najbliższym czasie budował z thermomuru lub może w podobnym systemie np izodom.

Szukam wszelkich danych na taki temat. Doświadczeń z budowy i z mieszkania. No i szukam kierownka budowy, który ma doświadczenie w domach w tym systemie

Info proszę bezpośrednio na maila [email protected]

pozdrawiam

Liseczek

Witam wszystkich po baaaaaaardzo długiej przerwie.

U nas prace po zimowym zastoju ruszają na począrku kwietnia, narazie musi wszystko trochę obeschnąć, byłem teraz posprzątać to co lisy w zime powciągały i boto po same pachy. A wiem, że to lisy bo 2 sztuki zastałem jak urzędowały na działce.

Ekipa kończy jakąś fuchę gdzieś w pomieszczeniach i powiedzieli ze od kwietnia meldują sie na placu. Może jak znajde chwilkę to odpalę dzieniik budowy i pochwalę sie co juz udało nam sie postawić.

Byłem też na wycieczce po okolicy i widziałem, że sie troche buduje :D

Przemoch miałem okazję widzieć jak stoi cegła na paletach a dwa dni później prawie ściany parteru :D - gdyby nie opady sniegu to pewnie był byś już blisko dachu 8) :D

Co do tematu wyłączenia grutów z produkcji rolnej to faktycznie po złożeniu wniosku dostałem kwit o braku postępowania w przedmiotowej sprawie, bez niego nie wydadzą pozwolenia na budowę.

Jeżeli chodzi o ogordzenie - materiały - to kupwaliśmy wsztstko w Centrum Ogrodzeń na wylotówce na Lublin. Obsługa średnia ale mieli najataniej i transport na działkę w termienie dla nas wygodnym.

M.