Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Grupa coś zamarała...

Albo tak jest zajęta pracą (patrz przykład ckwadrata z dzisiejszego południa), że nie ma czasu na sprawy towarzyskie.

Ile ja się do Ciebie namachałem dzisiaj ! :grin:

I jak odjeżdzałeś to pomyślałem, że może wstąpisz na chwilkę... Ale się prze-myślałem...

Pozdrowionka dla wszystkich

O rany! Ale numer... A co ja się nastałem (w przerwach jak ocierałem pot z czoła :wink: i napatrzyłem w Twoją stronę. A ten człowiek nic - jak walił siekierą tak wali. Samochodu nie widać, więc pomyślałem, że to chyba jednak Twój sąsiad. Tym bardziej, że patrząc ode mnie byłeś po lewej stronie słupa, który masz na rogu działki, więc z mojej perspektywy obrabiałeś pole obok. I tak za każdym razem, kiedy nie spojrzałem, więc już straciłem nadzieję, że to Ty...

A na dodatek jak moja żona wracała do miasta, po tym jak mnie zostawiła na działce :grin: (dziewczyny pojechały załatwiać "sprawy" i dlatego nie było samochodu) to widziała Cię i Twój SUPER CZYSTY samochód. Aż pozazdrościła i pojechała do myjni.

A ja biedaczek nie rąbałem tylko rozbijałem kolejny blok schronów Hitlera, które mi uprzjmy właściciel podrzucił, razem z nawiezioną ziemią. A że bloczek był na granicy działki od Ciebie wydawało sie, że jest "za granicą".

A otwartego garażu nie widziałeś ???? Oj chyba musisz sobie jakieś patrzałki fundnąć ! :grin: :grin:

A ja raz nawet chciałem krzyknąć ale pomyślałem, że możeś nie w humorze albo co ? I nie chcialem bestii drzaźnić (a tak pracowałeś, że aż dym leciał :smile: ) !!!

Świetnie.

Robity tak bo:

1. na dłuższą metę chcemy mieć żywopłot (takiróżnorodny z różnymi krzewami, pnączami i drzewkami) więc na czas dorastania żywopłotu wystarczy "prowizoryczny płot" z siatki i ze stępli

2. chcemy jeszcze podnieść naszą działkę. Robienie podmurówki teraz mogłoby się skończyć dziwnymi poziomami po podniesieniu działki.

3. to najtańszy płot. 120mb płotu z siatką budowlaną (duże prostokątne oczka) to około 800-1000 zł (z moją robocizną).

Drewniane słupki (oczywiście zaizolowane. Ja je zamocze w gorącym lepiku) powinny spokojnie wytrzymać 5-8 lat.

Dla ckwadrata kuracja bławatkiem.

Właśnie się trochę boimy tej izolacji żywopłotem. A raczej ograniczenia widoku...

Ale przecież to tylko żywopłot, który można wyciąć i posadzić jakiś inny lub postawić płot.

A dla szanownych gości zawsze będzie tajemna furteczka otwarta z otwartym zaproszeniem na kawkę, jedzonko czy pogaduchy !

Ale nie bądźcie prosiaki i nas też weźcie!!Bo to tak zawsze, będziecie się wymykać w te trzciny a my same zostaniemy. Albo dla nas też wymyślcie jakieś trzciny,żebyśmy nie musiały same wystawać w naszych macówko-kwadratówkach.

:lol: