Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam Sąsiadów

Czy macie może namiary na kogoś kto dowozi glinę na działkę aby z tego przygotować podkład pod trawnik i rabaty kwiatowe. Wydaje mi się że bez tego strasznie szybko będzie przesychała ziemia na działce a z pomocą gliny (oczywiście przemieszanej z rodzimym gruntem) woda nie przeleci szybko w głąb ziemi

Witam Sąsiadów

Czy macie może namiary na kogoś kto dowozi glinę na działkę aby z tego przygotować podkład pod trawnik i rabaty kwiatowe. Wydaje mi się że bez tego strasznie szybko będzie przesychała ziemia na działce a z pomocą gliny (oczywiście przemieszanej z rodzimym gruntem) woda nie przeleci szybko w głąb ziemi

Pomysł może dobry, ale kosztowny. W Marianowie jest jegomość handlujący piaskiem, żwirem, humusem. Może go zapytać o glinę. Łatwo go zlokalizować, bo zwały piasku na posesji są widoczne z daleka. O glinę można też zapytać w okolicach Plecewic (cegielnia) na północ od Sochaczewa. Ale koszt gliny, dowiezienia i rozplantowania (z wymieszaniem z humusem).... cóż - będzie bolało. Ja kiedyś (na malutkim spłachetku) rozplantowałem zbędną wywrotkę granulek keramzytu. Specjalnej róznicy między kodycją roślin tam i obok rosnących nie dostrzegam. Chyba lepiej kupić torf i obornik.....?

Witam Sąsiadów

a może ten 668832178 w miarę uniwersalny mają koparkę też

witam:)

czy ktoś mógłby mi pomóc w poszukiwaniach działki w Wyględach w pobliżu ul. leśnej?? przejeżdżałm tamtędy ostatnio i zakochałam się w w tym miejscu.. :roll: napiszcie jak macie jakiś znajomych, którzy mają jakieś grunty na sprzedaż.., z góry dzięki za pomoc

w sprawie śmieci :

Zakład Usług Komunalnych przy UMiG w Błoniu

tel 725-32-51, 725-32-55 wew. 21

cennik :

SM-120 zakup : 78,08 wywóz : 9,63

SM-240 zakup 112,24 wywóz 19,26

SM-1100 zakup 634,40 wywóz 42,80

spisałem z ulotki jaką u nich dostałem, ale wybacz nie jestem w stanie rozszyfrować tych symboli

Pozostało mi po budowie:

- porotherm 25 (około 20 - 25 sztuk)

- porotherm 12 (około 50 sztuk)

- piasek kwarcowy do tynków wew

- rynienki do wykonania schodów ażurowych

Szczegóły na allegro:

http://www.allegro.pl/item621808074_porotherm_25_okolo_25_sztuk_leszno_k_w_wy.html

http://www.allegro.pl/item621809828_porotherm_12_okolo_50_sztuk_leszno_k_w_wy.html

http://www.allegro.pl/item621812535_rynienki_drewniane_do_wylania_schodow_azurowych.html

http://www.allegro.pl/item623547084_piasek_kwarcowy_do_tynkow_wewnetrznych.html

Odbiór w okolicach Leszna pod W-wa.

Szukam firmy która wykona przyłącze wodociągowe (projekt już jest), najlepiej ze sprzętem do przebicie się przez ulicę, ale niekoniecznie.

Proszę o namiary.

Pozdrawiam

Ewa

Ewa my korzystaliśmy z usługi firmy pana Marcina z Sochaczewa, ale nie polecam, bo robią na odwal. Trzeba było ich pilnować. jak chcesz to podam szczegóły na e-maila. dzięki Bogu byłam przy ich pracy i w porę zainterweniowałam.

My tą firmę mieliśmy polecaną z gminy z Leszna.

Szukam firmy która wykona przyłącze wodociągowe (projekt już jest), najlepiej ze sprzętem do przebicie się przez ulicę, ale niekoniecznie.

Proszę o namiary.

Pozdrawiam

Ewa

Ewa my korzystaliśmy z usługi firmy pana Marcina z Sochaczewa, ale nie polecam, bo robią na odwal. Trzeba było ich pilnować. jak chcesz to podam szczegóły na e-maila. dzięki Bogu byłam przy ich pracy i w porę zainterweniowałam.

My tą firmę mieliśmy polecaną z gminy z Leszna.

dzieki! Znalezlismy firme az z Czosnowa, dzisiaj maja zaczynac, cenowo konkurencyjni, zobaczymy jak z fachowoscia.

Pozdrawiam

Ewa