DOM_SZCZESLIWY 17.05.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 CZESC, gdzie kupywaliście wkłady do kominów? Jakie macie rozwiązania kominowe u siebie. My chcemy zrobić jeden komin spalinowy, jeden kwasowy (gaz) i 3 wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zewa 18.05.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam! Czy ktoś słyszał/miał do czynienia z firmą budowlaną z Błonia, ktorej właścicielem jest niejaki pan Naleśnik ? Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 25.05.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Poszukuję dobrej ekipy do elewacji. Czy możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 25.05.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam Wszystkich, Poszukuję rzetelnego kierownika budowy (pojawiającego się na budowie częściej niż z okazji wpisów do dziennika) bądź dobrych rad w stylu "tego nie bierz";). Stratujemy z budową w lipcu - 3km od Leszna. Będę niezmiernie wdzięczna za info. Pozdrawiam Ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.pianka 26.05.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam. Planuję z rodzinką pobudować się w okolicach Puszczy Kampinoskiej (całkiem bliskiej okolicy). Mamy wybraną nawet działkę. Tylko... podobno w okolicy jest dużo stanowisk archeologicznych i tym się martwimy. Ale... Od biura nieruchomości dostaliśmy do wiadomości pismo od Wojewódzkiego Urzędu Ochrony Zabytków o treści "po przeprowadzonych archeologicznych badaniach wykopaliskowych teren działki może być przeznaczony (pod względem archeologicznym) pod zabudowę". Pytanie brzmi: Czy pismo od takiej instytucji i o takiej treści zabezpiecza nas przed ewentualnymi problemami z archeologami? Komuś mogą wydać się dziwne nasze obawy, ale "kto pyta nie błądzi" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 27.05.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Ja bym pismu nie dowierzał . U nas też było stanowisko archeologiczne ale właściciel przed sprzedażą zobowiązał się je zlikwidować. Wykopali taki szeroki rów na głębokość 1m i po sprawie. Inna rzecz jak by coś znaleźli, wtedy te pismo to .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 27.05.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam mam pytanie, planujemy murować kominy z cegły pełnej, czy PRZESTRZEŃ między kominem a wkładem ceramicznym (jak również kwasówką) wypełniać wełną na całej powierzchni przestrzeni czy np. mozna wełną dawać co kilka cm????????? jaką wełną stosowaliście u siebie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.pianka 27.05.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 do miol:podobno znaleźli jakieś skorupy. Czy pismo jest coś warte? Gdzie powinnam się zgłosić, żeby się dowiedzieć czegoś konkretnego na temat danej działki? Czy w Starostwie udzielą mi jakichkolwiek informacji przed zakupieniem działki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 27.05.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 do miol: podobno znaleźli jakieś skorupy. Czy pismo jest coś warte? Gdzie powinnam się zgłosić, żeby się dowiedzieć czegoś konkretnego na temat danej działki? Czy w Starostwie udzielą mi jakichkolwiek informacji przed zakupieniem działki???? O stanowisko najlepiej dowiedzieć się u Woj. Kons. Zabytków http://www.mwkz.pl/kontakt jeśli działka ma stanowisko (to masz w wypisie z planu zagospodarowania) to musisz mieć opinię konserwatora: albo "dopuszczam do zabudowy i zagospodarowania" (ja mam coś takiego i trzeba było to dołączyć do wniosku o pozwolenie na budowę) lub ustanawia nadzór konserwatorski w trakcie budowy - ktoś przyjeżdża w trakcie kopania fundamentów. Więc wygląda moim zdaniem, że twoje pismo jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 28.05.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Oddam 16szt pustaków teriva z budokruszu oraz 1/2 palety bloczków betonowychjeśli komuś brakuje to zapraszam po odbiór do sochaczewamam jeszcze ładny wychodek drewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 02.06.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Szukam baraku dla ekipy budowlanej. Czy ktoś z Sąsiadów miałby do odsprzedania? Nadal też szukam kierownika budowy - nikt nie odpisał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zewa 02.06.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam!Szukam kruszywa/gruzu do utwardzenia podjazdu. Gdzie mozna zamowic badz odebrac jesli ktos chce sie pozbyc? PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 02.06.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam. Planuję z rodzinką pobudować się w okolicach Puszczy Kampinoskiej (całkiem bliskiej okolicy). Mamy wybraną nawet działkę. Tylko... podobno w okolicy jest dużo stanowisk archeologicznych i tym się martwimy. Ale... Od biura nieruchomości dostaliśmy do wiadomości pismo od Wojewódzkiego Urzędu Ochrony Zabytków o treści "po przeprowadzonych archeologicznych badaniach wykopaliskowych teren działki może być przeznaczony (pod względem archeologicznym) pod zabudowę". Pytanie brzmi: Czy pismo od takiej instytucji i o takiej treści zabezpiecza nas przed ewentualnymi problemami z archeologami? Komuś mogą wydać się dziwne nasze obawy, ale "kto pyta nie błądzi" Pozdrawiam. Witam serdecznie Gdzieś już o tym pisałam. U nas również okazało się, że na naszej działce znajduje się stanowisko archeologiczne. Jednak gdy kupowaliśmy działkę jakieś 11 lat temu to nikt o czymś takim nawet nie słyszał i ludzie w tym czasie budowali się bez żadnych problemów. Dopiero z wydanych nam WZ dowiedzieliśmy się, że na naszej działce jest takie cudo. Jednocześnie WZ zostały przesłane do Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków celem uzgodnień. Z WKZ dostaliśmy odpowiedź, że swoją inwestycję możemy rozpocząć po przeprowadzeniu archeologicznych badań wykopaliskowych. Oznaczało to nic innego jak przeprowadzenie prac wykopaliskowych na własny koszt. Po kilku odwołaniach sprawa dla nas skończyła się pomyślnie, ale nerwów trochę przy tym było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 05.06.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 WITAM, gdzie kupowaliście dachówki ceramiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 05.06.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 matthet Na przeciwko cmentarza w Zaborowie jest firma co ma szamba w sprzedaży .Właściciel P. Maciek Przywoził mi taki zwir tylko ,że grubszy do GWC,ale z tym nie ma problemu Zna temat ,Za rosądne pieniadze. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza1256 09.06.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam jestem nowa mamy zamiar zacząć budowę w Zaborówku czy ma ktoś ma namiary na koparkę? Mam już kierownika budowy moge dać namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 09.06.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Iza1256 Jak /w ma tez koparke, zdejmował humus i przywoził piach na czas. obok sklepu Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 10.06.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Witam Wszystkich, Poszukuję rzetelnego kierownika budowy (pojawiającego się na budowie częściej niż z okazji wpisów do dziennika) bądź dobrych rad w stylu "tego nie bierz";). Stratujemy z budową w lipcu - 3km od Leszna. Będę niezmiernie wdzięczna za info. Pozdrawiam Ana Polecani przez Wydział Architektury w Socho... Roman Kupiec - 600 887 837 Wanda Janowska - 696 496 230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 10.06.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Muszę skrócić przyłącze gazowe które mam na działce do linii ogrodzenia czy znacie jakiegoś projektanta który za rozsądne pieniądze jest w stanie mi to zaprojektować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 12.06.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Asik&Zibi, dziękuję za info! Poszukałam na forum i znalazłam niejakiego J. Rembisza - ale ktoś podobno korzystał z Jego usług tylko do wpisów. Zadzwonię w poniedziałek do tych polecanych z Sochaczewa i porównam oferty:) Pozdrawiam serdecznie! Witam Wszystkich, Poszukuję rzetelnego kierownika budowy (pojawiającego się na budowie częściej niż z okazji wpisów do dziennika) bądź dobrych rad w stylu "tego nie bierz";). Stratujemy z budową w lipcu - 3km od Leszna. Będę niezmiernie wdzięczna za info. Pozdrawiam Ana Polecani przez Wydział Architektury w Socho... Roman Kupiec - 600 887 837 Wanda Janowska - 696 496 230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts