chopinetka 22.03.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam Dzięki serdeczne za odpowiedź. Wojcieszyn rzeczywiście bliżej ale Pruszków to nie koniec świata. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 23.03.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Kret - namiary poszły na priv, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 24.03.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 przemoch wielkie dzięki za namiary Witam wszystkichCzy ktoś z Was mógłby polecić swoich fachowców od tynków wewnętrznych i wylewek? Jeśli tak to proszę o namiary na nich. Z góry dziękuję firewolf namiary poszły na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewolf 25.03.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Jeszcze ktoś może polecić jakiegoś miejscowego Kierownika Budowy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czatan 31.03.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Dostałem pełnomocnictwo od firmy GAZ sp. z o.o. do reprezentowanie mnie wobec MSG Sp. z o.o.....Ma ktoś jakieś pozytywne lub negatywne doświadczenia z tą spółką?Jakieś takie wątpliwości mnie złapały na dawanie takich pełnomocnictw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 14.04.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam po dłuższej przerwie i pytanko mam od razu gdzie teraz się kupuję beton z gruchą, głównym kryterium jest cena nie będę nic ważnego wylewał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archianna 14.04.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Przemoch Na wstępie chciałbym pogratulować Tobie zakończenia budowy i zasiedlenia domu. Obecnie jestem na etapie rozpoznania w sprawie elektryków, hydraulików oraz specy od tynków i wylewek. Chciałbym rozpocząć dalcze prace przed wakacjami i szukam więc godnych polecenia fachowców. Czy mógłbyś polecić swoich wykonawców? Jeżeli chodzi o gaz to z pewnością złoże wkrótce swój wniosek i będę czekał na rozwój sytuacji Witam, jestem nowa na tym forum, ale czytam z zainteresowaniem i staram się nadążać Wiem jakie są kłopoty z odpowiednią ekipą... Najlepiej wziąć jedną, która zajmie się wszystkim kompleksowo, ale wtedy od razu koszty rosną... Mam namiar na dobrego elektryka i hydraulika z Łomianek (robili instalacje u mnie w domu i jestem bardzo zadowolona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annag112 15.04.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 przemoch Atrakcyjną cenę ma gość z Wiejcy,który u mnie robił wszystkie prace ziemne koparką. Za 8m3 liczy sobie 250 zł. Jeżeli chces moę podać namiary Witam, poproszę o namiar na gościa od ziemii, bo sporo potrzebuję na całą działkę. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonkakarim 17.04.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Koledzy proszę WAS o pilną pomoc. Miałem problem z moim wykonawcą nie dotrzymał terminów (oddałem mu plac budowy 19.10.09 i do dziś nie wyszedłem z dołu) i zostawił budowę niedokończoną. I znowu poszukuję uściwej, solidnej i wachowej ekipy lepiej z polecenia. Czekam na Wasze polecenia o to opis i stan aktualny budowy: Budowa w Błoniu rozpoczęta w październiku 2009. Stan wykonany bez izolacji. Aktualnie budowa jest prawie na etapie stanu zera. piasek w całości zasypany i częściowo ubity i zagęszczony, . Do stanu zero pozostało tylko wykonać izolację pionową ściań fundamentowych styropianem 10cm lub styrodurem. Uzbroić płytę podposadzką i zalać ją betonem 15 gr 15cm z izolacją poziomą.Projekt:Projekt dom w mieczykach archon http://www.archon.pl/projekt_domu/do... m3f01aa25a9d1a odbicie lustrzane z następującymi modyfikacjami:1) podział pokoju nr 5 na poddaszu na dwa mniejsze z odzielnymi wejściami.2) podniesienie ścianki kolankowej z 89 do 126 cm.3) Pralnia na piętrze nad garażem z wejściem od łazienki nr 2 plus okna do pralni.4) Dobudowa pokoju nad garażem z oknami do pokoju i z przeprojektowaniem schodów.5) poszerzenie garażu na drugi samochód w bok o 2.5 m z likwidacją bocznych okień ze wschodu i założeniem dodatkowych drzwi z tyłu garażu. Ustalone zmiany materiałów w stosunku do projektu:1. Podwyższenie poziomu domu poprzez podniesienie fundamentów.2. Porotherm 25 dla ścian zewnętrznych i ścian wewnętrznych.3. Ściany działowe z porothermu gr nie mniej niż 11.5.4. Ocieplenie garażu styropianem 10cm i podłogi styropianem niemniej niż 12cm, ścian zewnętrznych budynku styropianem 15 cm.5. Więźba dachowa z sosny impregnowanej.Dach:1. Dachówka cementowa firmy Bras kolor ceglasty.2. Pokrycie dachowe wraz z izolacją w następującym układzie:-folia paroprzepuszczalna- kontrłata- deskowanie- papa- kontrłata- łata- dachówka3. Orynnowanie dachu PCV firmy Marley4. Wkręty ocynkowane do dachu.5. Okna dachowe pokojowe i łazienkowe firmy Velux Powierzchnia domu:Całkowita: 332 m2Użytkowa: 280,1 m2 w tym mieszkalna 175,4 m2Zabudowy: 248,8 m2 w tym taras ischody zewnętrzne 38,1 m2Kubatura 1076 m2Powierzchnia dachu ok 350 m2Realizacja:Budowa domu jednorodzinnego w Błoniu wraz z pokryciem dachowym Oczekiwania wobec Wykonawcy:1. Terminowość- wymagany termin ukończenia budowy połowa czerwca 2010)2. Fachowość (Jesteśmy bardzo wymagający i dokładnie wszystko sprawdzamy)3. Materiały w gestii zleceniodawcy wykonawca zobowiązuje się do współpracy z inwestorem w zamawianiu i dostarczaniu materiałów oraz przedstawienie najkorzystniejszej ceny, opłata za materiały na bieżąco lub etapami po przedstawieniu faktur.4. Gwarancja na roboty budowlane.5. Wymagamy Faktury VAT na roboty6. Rozpoczęcie prac od zaraz.Acha taras i schody wejściowe do domu nie zostały uwzględnione do stanu zero.Strop monolityczny wylewany.KarimP.S Wykonawcy którzy sobie wysoko cenią i podają wygorowane ceny z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 17.04.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 czy czytaliście info na stronie UG Leszno ? http://gminaleszno.pl/index.php?keep_kat=1&kategoria=31&artykul=1259 można starać się o dofinansowanie na instalację solarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 17.04.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Odstąpię nieodpłatnie sławojkę - do zabrania w każdej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elusia777 18.04.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 witaj przemoch , wspominałeś o szambie,czy możesz podać mi namiary na ta firmę,chciałabym podjechać i zobaczyć jak to wygląda.proszę o kontak na email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 20.04.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 UWAGA!!!!Dnia 17.04.2010 zaginął mi pies rasy POSOKOWIEC BAWARSKI. jT. szczupły, zgrabny, ciemnobrązowy pies z długim ogonem (jamnik na długich łapach). Ma na sobie 2 obroże w tym jedną przeciwpchelną. Charakterystyczne 3 blizny na lewym boku i uszczerbione prawo ucho. Jest łagodny dla ludzi lecz z psami wchodzi w konflikt. KONTAKT: 0-604-065-135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms.waw 23.04.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam wszystkich Poszukuję dobrej i sprawdzonej ekipy do ocieplenia budynku i zrobienia elewacji. Za wszystkie namiary będę wdzięcznapozdrawiamms.waw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 25.04.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Drodzy, mam nadzieję, że nie będziecie mieli mi za złe, że powielam posty, ale sprawa dotyczy okolic Kampinosu. Naszym znajomym zaginął w zeszłym tygodniu kocurek (Izabelin C, koło Warszawy) Oto ogłoszenie: http://lh5.ggpht.com/_PaH04oENZ_Q/S9PrplCnjXI/AAAAAAAABVQ/9HT-c6GcIjs/s512/dominik.jpg Właściciele będą wdzięczni za każdą informacje. Kocurek podobny jest to kota bengalskiego marmurkowego. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 25.04.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 elusia odpisywałem do Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 25.04.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 i co nie ma chętnych na "toy toya" r.1930 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 26.04.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam Wszystkich Będę wdzięczny za namiary na sprawdzoną ekipę do tynków wewnętrznych z agrregatu oraz do wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nook 13.05.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam, jestem nowy na forum, przymierzam się do ruszenia z budową w powązkach, poszukuję stempli drewnianych, wym. min 2,00 metry - max 3,00; stemple do wykorzystania na tymaczasowe ogrodzenie, mogą być używane w rozsądnej cenie wezmę 40 sztuk, ewentualnie prośba o podpowiedź gdzie szukać (jakiś polecany skład drewnia),pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 13.05.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Mi zostało jeszcze po budowie jakieś 120-150 stempli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts