Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

UWAGA! UWAGA! UWAGA! JUŻ OD 2 LAT NIEUSTANNIE OSTRZEGAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH PRZED NIESOLIDNĄ I WRĘCZ GROŹNĄ FIRMĄ BUDUJĄCĄ DOMY O NAZWIE REM-BUD KAZIMIERZ ROBERT LASIK z PODKARPACIA. SĄ WRĘCZ NIEBEZPIECZNI - JEŚLI COŚ IM SIĘ NIE SPODOBA TO TAK JAK W MOIM PRZYPADKU - ZAMURUJĄ CI WENTYLACJĘ!!!! - nie muszę chyba pisać co to oznacza. Dodatkowo: niesolidni, nieuczciwi, nieterminowi i brudasy. MÓWMY IM ....... WON

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

Planujemy z rodziną zakup działki i budowę domu w okolicy Leszna, po wielu analizach jesteśmy już praktycznie zdecydowani co do tego rejonu. Mam prośbę do osób mieszkających w okolicy Leszna ( Zaborów, Zaborówek, Grądy, Marianów, itp.) o opinie, jak Wam się mieszka, jak dojeżdża do Wawy? Jak wygląda kwestia dowożenia dzieci do szkół, przedszkoli, bezpieczeństwa, relacji z mieszkańcami? Zależy nam bardzo na usłyszeniu waszych subiektywnych opinii. Jeśli było to już gdzieś poruszane na forum to będę wdzięczny za podlinkowanie.

Witam,

Ponawiam powyższą prośbę. Podzielcie się swoim doświadczeniem, chociaż parę słó nt. Dojeżdżania do Wawy....

Z góry dziękuję.

Witam,

planuję budowę w Zielonkach Wsi k. Starych Babic. Poszukuję sprawdzonej ekipy murarskiej, skrupulatnego kierownika budowy (lub inspektora nadzoru). Dom nie jest najłatwiejszy. Dom z porothermu, stropy żelbetowe,ściany fundamentowe też żelbetowe, niektóre ścianki/słupy w konstrukcji też żelbetowe. Dodatkowo niektóre ściany zaokrąglone. Z góry bardzo dziękuję za namiary na ludzi znających się na ww technologiach.

Pozdrawiam,

AZ

Witam,

Ponawiam powyższą prośbę. Podzielcie się swoim doświadczeniem, chociaż parę słó nt. Dojeżdżania do Wawy....

Z góry dziękuję.

Witam

Jak wiesz teraz z dojazdami to chyba już wszędzie przykorkowane. Remontują lub budują. Jest szansa, że po skończeniu budowy twojego domu będzie ok. Z dowozem dzieci to ja osobiście uważam, że lepiej im znaleźć szkołę blisko domu. A poza tym niestety jest wszędzie trochę dalej.

Witam

Jak wiesz teraz z dojazdami to chyba już wszędzie przykorkowane. Remontują lub budują. Jest szansa, że po skończeniu budowy twojego domu będzie ok. Z dowozem dzieci to ja osobiście uważam, że lepiej im znaleźć szkołę blisko domu. A poza tym niestety jest wszędzie trochę dalej.

Hej,

dzięki za twoja opinię. Planujemy posłać dzieci do szkoly w Zaborowie. Ja natomiast muszę codziennie do Centrum i tu mnie nurtuje kwestia czasu dojazdu do Śródmieścia, czy jest to 1 h czy raczej 1.5? Generalnie jestesmy raczej przekonani do Zaborówka lub Zaborowa ale chcemy zorientowac się na co musimy się nastawić.

A co do korków to ja dojeżdżam z Białołęki więc chyba nic mnie nie zdziwi, przy obecnych robotach drogowych odcinek 16 km jadę minimum 1h, często o wiele dłużej....A tobie ile czasu zajmuje dojazd powiedzmy z okolic Zaborowa w godzinach porannych?

pozdro,

Hej,

dzięki za twoja opinię. Planujemy posłać dzieci do szkoly w Zaborowie. Ja natomiast muszę codziennie do Centrum i tu mnie nurtuje kwestia czasu dojazdu do Śródmieścia, czy jest to 1 h czy raczej 1.5? Generalnie jestesmy raczej przekonani do Zaborówka lub Zaborowa ale chcemy zorientowac się na co musimy się nastawić.

A co do korków to ja dojeżdżam z Białołęki więc chyba nic mnie nie zdziwi, przy obecnych robotach drogowych odcinek 16 km jadę minimum 1h, często o wiele dłużej....A tobie ile czasu zajmuje dojazd powiedzmy z okolic Zaborowa w godzinach porannych?

pozdro,

Witam

Ja mam nienormowany czas pracy, więc nie podróżuję w godzinach szczytu-na szczęście. Poza tym mieszkam w Kampinosie , jeszcze dalej od Ciebie, szukam bocznych dróg, nie wspominając o tym, że nie muszę bywać często w Warszawie. Tu nie pomogę - może odezwą się inni forumowicze. Jednak nastaw się na 1.5h jeżeli będzie krócej to się miło rozczarujesz.

pozdrawiam

Witam

Ja mam nienormowany czas pracy, więc nie podróżuję w godzinach szczytu-na szczęście. Poza tym mieszkam w Kampinosie , jeszcze dalej od Ciebie, szukam bocznych dróg, nie wspominając o tym, że nie muszę bywać często w Warszawie. Tu nie pomogę - może odezwą się inni forumowicze. Jednak nastaw się na 1.5h jeżeli będzie krócej to się miło rozczarujesz.

pozdrawiam

Dzięki. W przyszłości mam zamiar pracować w domu, ale to jeszcze ho ho...A jak jest z bezpieczeństwem - szeroko rozumianym? Włamania, kradzieże, i ogólnie odczucia dotyczące bezpieczeństwa? Pytania może lekko naiwne ale po prostu nie mieszkałem na wsi i zastanawiam się jak to wygląda.

pozdrawiam,

Polecam Zaborówek sami postawiliśmy tam domek w tamtym roku.Jest cudownie. A gdzie w Zaborówku macie zamiar się budować?

Na razie oglądaliśmy kilka działek, generalnie raczej po stronie Zaborowa, baardzo nam się podobało. Martwi mnie jedynie kwestia tych bieda-bloczków przy ul. Warszawskiej/Stołecznej (?). Zadam więc standardowe pytanie: ile czasu zajmuje dojazd do Wawy w godz. porannych ale też i w weekend? Co do reszty to wnioskuję, że "jest cudownie" rozwiewa wszelkie wątpliwości :) .....

Hej,

dzięki za twoja opinię. Planujemy posłać dzieci do szkoly w Zaborowie. Ja natomiast muszę codziennie do Centrum i tu mnie nurtuje kwestia czasu dojazdu do Śródmieścia, czy jest to 1 h czy raczej 1.5?

Witam,

Do której godziny dzieci moga pozostawac w szkole - do ktorej pracuje swietlica?

Odnosnie dojazdow to kiedys mozna bylo dojechac do Centrum w 1h - teraz po rozpoczeciu budowy metra to ponad 1h do 1.5 h - mysle, ze w czasie zimy dojdziemy do 2h.

Pozdrawiam,

Maciek

Witam,

Do której godziny dzieci moga pozostawac w szkole - do ktorej pracuje swietlica?

Odnosnie dojazdow to kiedys mozna bylo dojechac do Centrum w 1h - teraz po rozpoczeciu budowy metra to ponad 1h do 1.5 h - mysle, ze w czasie zimy dojdziemy do 2h.

Pozdrawiam,

Maciek

Moja zona pracuje w domu wiec nie ma problemu z odbiorem dzieciakow ze szkoly o racjonalnej porze. 1,5-2h - to troche masakra, ale z drugiej strony budowana autostrada powinna choc czesciowo przejac ruch, generalnie jak ktos juz napisal po ukonczeniu obecnych dosc masywnych robot czasy dojazdu powinny sie skrocic, mysle, ze trzeba liczyc te max. 1,5 h w najniekorzystniejszym wariancie. Zaleta tego rejonu jest jednak istnienie alternatywnych drog dojazdowych do wawy, chyba, ze sie myle...

• 2 weeks później...

Jeżeli ktoś potrzebowałby solidnej firmy do wykonania:

- tynków (tradycyjnych cementowo-wapiennych i gipsowych)

- elewacji, docieplenia budynku

- docieplenia poddaszy i zabudów karton gipsowych

- gładzi

- innych prac budowlanych

to serdecznie zapraszam.

Referencje na forum muratora pod adresem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132483

http://www.sain.pl

Pozdrawiam

Hubert

509-499-922

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Czy ktoś na Forum ma info kiedy ZEWT zaczyna z prądem w Powązkach - na mojej działce mają postawić słup i w grudniu 2010 dostałem zawiadomienie o tym, że starostwo wydało decyzję (pozwolenie budowlane), nie mogę skontaktować się z ZEWT (kontakt milczy), może komuś z Was jest wiadomym, czy rozpisali przetarg na wykonanie i kiedy mają zamiar ruszyć z inwestycją,