Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

sprzedam blaszak 5 x 3 m wys.ok.2,2 z przodu ok.1,9 z tyłu

kupiony wrzesień 2009, niezniszczony oprócz prawych drzwi po 3 włamaniach-mocno pogięte ale się zamykają

Nowy u producenta to koszt 1500 PLN(z transportem i montażem)

U mnie 1000 PLN (bez transportu i montażu) do lekkiej negocjacji

Powązki 506 594 957

Sprzedam rozdzielnicę budowlaną RB + kabel

gniazda 3-fazowe i 230V

zabezpieczenia na przydział mocy 10 kW

- nadmiarowo-prądowe (do 20 A) i różnicowe

skrzynka z komorami na licznik i zabezpieczenia

25m kabla AsXSn 4x16 mm2 (warkocz)

słup gratis

używana 1 rok

cena 400 zł

Wyględy

kontakt 608584040

http://picasaweb.google.com/anna.przysowa/2011-03-26

Dzięki,

Jak by sie komuś rzucił :) namiar na dobrego hydraulika i tynkarza (cem-wap+kwarc) chętnie przyjmę.

pozdr,

Rafał

Jeżeli chodzi o tynki to mogę pomóc. Wykonujemy tynki cementowo-wapienne oraz gipsowe. Referencje na forum muratora pod adresem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132483-Tynki-cem-wap-i-gipsowe-zobacz-referencje-url-www.sain.pl-url/

W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny: 509-499-922

• 2 weeks później...

Witam,

poszukuję namiarów na sprawdzonych wykonawców tynków (czy poza hubertsain działają w naszych okolicach inni godni polecenia?), wylewek, ociepleń, zabudowy poddasza.

Czy ktoś korzysta z szeroko rozumianych "szamb radomskich" - jakie są Wasze opinie? Cenowo biją na głowę producentów z okolic Warszawy (tańsi o połowę), ale jak jest z jakością?

Witam,

poszukuję namiarów na sprawdzonych wykonawców tynków (czy poza hubertsain działają w naszych okolicach inni godni polecenia?), wylewek, ociepleń, zabudowy poddasza.

Czy ktoś korzysta z szeroko rozumianych "szamb radomskich" - jakie są Wasze opinie? Cenowo biją na głowę producentów z okolic Warszawy (tańsi o połowę), ale jak jest z jakością?

Co do wylewek to polecam firmę z nami współpracującą - Wojtek Cieślik 691-300-501.

Jeżeli o szambo z Radomia to zajrzyj pod ten link, mój klient kupował u nich i jest zadowolony ---> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?44260-Szambo-szukam-taniego-i-dobrego&p=4450920#post4450920

Sprzedamy następujące elementy komina Schiedel Rondo 20:

- 16 wkładów ceramicznych (w tym trójnik z wejściem pod kątem 45 stopni)

- 19 pustaków (w tym 13 w ogóle nieklejonych i 6 już klejonych)

- dodatki w stylu sznurek, czopuch nad dach itp.

Mamy także do sprzedania trochę ponad pół palety (ale mniej niż 2/3) klinkieru dziurawki CRH Tytan N.

Szczegóły na priva.

• 2 weeks później...
Witam

Nie wiecie czy coś się zmieniło w kwestii internetu w okolicy Leszna (Wilkowa Wieś, Powązki itd). Z netusa korzystałem na początku ale nie potrafili sobie poradzić ze zrywaniem połączenia co kilka minut (teraz podobno jest lepiej ? ) . Dwa lata temu założyłem z Mikrolanu (Mikrobit) jakoś chodził, chociaż nie bez problemów i praktycznie nigdy nie osiągał założonej przepustowości ale dzisiaj się z nimi pożegnałem jak przez 5 tygodni nie potrafili mi naprawić netu ( dwie wizyty po 15minut w ciągu miesiąca bez efektu) ale faktury nie zapomnieli wystawić. No i teraz szukam jakiejś alternatywy, może pojawiła się w międzyczasie jakaś konkurencja? Jak nie to chyba będe skazany na jakąś sieć komórkową, może Orange? Jak u Was to wygląda?

Kupiłem sobie modem i karty z sieci komórkowych i tak

- orange tylko Edge i prędkość marniutka

- iplus głównie też Edge ale czasami łapał WCDMA (HSPA nie wiem czym to się różni) i wtedy prędkość rosła ale rwał połączenia. Trzeba by antenę kierunkową w stronę Błonia ustawić a ja mam tylko taką małą doczepianą do modemu

- Play tutaj bez problemu mam ciągle sygnał WCDMA (HSPA) i prędkość ok 1Mb/s (takie jest ograniczenie przy necie na kartę), prędkość jak mierzyłem na speedtest to wychodziła właśnie 1Mb/s ale w monitorze połączenia często widzę że ją przekracza. W Mikrolan jak sprawdzałem prędkość to nigdy nie osiągnąłem 1Mb/s. Play ma nadajnik WCDMA w Lesznie więc pewnie dlatego.

Jest jeszcze możliwość brania z Nordisk, mają Bts gdzieś przed Kampinosem i jak się pytałem to twierdzą, że jest w ich zasięgu ale nie próbowałem bo u nich nie ma chyba możliwości korzystania bez umowy.

Takie moje doświadczenia, może komuś się przydadzą. Wadą neta na kartę są limity transferu ale jak się głównie korzysta tylko do przeglądania to spokojnie wystarczają, przynajmniej dla mnie

Poniżej test w momencie pisania tego postu

http://www.speedtest.pl/results/21043895.jpg

• 3 weeks później...
Kupiłem sobie modem i karty z sieci komórkowych i tak....

][/url]

a jaki w tej chwili masz net?

u mnie jest Mikrolan i zapasowe na Orange i ciekawy jestem co obecnie jest dobre w okolicach "puszczy kampinoskiej" Leszno itp..

pytam, poniewaz Neostrada do mnie doszla ;-) i nie wiem czy nie zmienic..

http://www.speedtest.pl/results/21954744.jpg

Odsprzedam ok 30 worków kleju do zatapiania siatki firmy DRYVIT - Primus M 25 kg

info 501 10 94 91

http://allegro.pl/dryvit-klej-do-siatki-primus-m-25-kg-i1669830858.html

Sprzedam 30 worków Dryvit klej do siatki Primus M 25 kg

pozostałość po ocieplaniu budynku.

cena 28 zł za worek czyli 840 za całość

w sklepie po jakies 55 pln

http://www.hmb.pl/eSklep/Dryvit-klej-do-siatki-Primus-M-25-kg%283,17916,12462%29.aspx

Zaprawa do zatapiania siatki Primus M Dryvit 25 kg. Zastosowanie: Primus M jest spoiwem polimerowo-mineralnym wzbogaconym żywicami syntetycznymi i plastyfikatorami służącym do zatapiania siatki wzmacniającej w systemach Dryvit Outsulation SLK i Dryvit Outsulation M.

Gotowa do użycia masa uzyskiwana jest po rozrobieniu suchego produktu z wodą.

Zastosowanie: -warstwa bazowa w systemie Dryvit Outsulation SLK; -do zatapiania siatki zbrojącej na powierzchni płyt styropianowych.

Dane techniczne:

Zużycie: od 3.0 do 5.0 kg/m2 ( w zależności od rodzaju siatki);

Czas pracy: 1- 2 godz.;

Czas schnięcia: ok. 24 godz.;

odbiór osobisty TRUSKAW koło Izabelina i Stare Babice lub transport via Kuriera do ustalenia indywidualnie