czerigo 26.07.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Poszukuję drewna na opał do kominka - znacie moze jakiś skłąd lub miejsce gdzie niedrogo mozna kupić drewno? podobnie poszukuję węgla na zimę - który dobrze sie spala ( do pieca wszystkopalnego) prosze info na priv dziękuję Chciałbym dołączyć się do pytania o drewno kominkowe -okolice Leszna, Zaborowa - 5-10mp Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.07.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 witam po raz pierwszy w tym miejscu forum:) Prowadzimy budowę w Zaborowie i zbliżamy się powoli do końca widząc że tutaj można popróbować szczęścia i poszukać dobrego fachowca postanowiłem i ja zwrócić się do Was o pomoc poszukujemy wykonawcy ogrodzenia - jakieś 30 mb plus ewentualnie 30 mb siatki , ale priorytetem jest ogrodzenie frontowe brama przesuwna z automatyka, furtka , słupki, panele metalowe , podmurówka ogłoszenie nie aktualne - ekipa wybrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 31.07.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 ogłoszenie nie aktualne - ekipa wybrana podasz prosze na priv info jaką ekipe wybrąłeś? mam ten sam etap budowy teraz i zbieram oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 02.08.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam, może Ktoś potrzebuje pustaków wentylacyjnych? Mam do oddania za połowę ceny 12 szt. 3-komorowych i 8 2-komorowych renomowanej firmy LEIER. Na terenie gminy Leszno możemy zawieźć naszym transportem. W końcu trzeba uprzątnąć garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.08.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 podasz prosze na priv info jaką ekipe wybrąłeś? mam ten sam etap budowy teraz i zbieram oferty jest to firemka dwuosobowa z Wołomina Pan przyjechał , zmierzył , wycenił , zaproponował najkorzystniejsze rozwiązania dot automatyki i w przyszły poniedziałek rusza z pracami o 7 rano . Będzie to wylana podmurówka, słupy z profili, ogrodzenie z profili metalowych - prostokątnych , bez żadnych łuków i ozdób, dwie furtki ( jedna śmietnikowa ) , brama przesuwna . Cena ? dla porównania duże firmy z profesjonalnymi stronami itp - raz że kontakt tragiczny ( po kilka,kilkanaście dni potrafią nie odpowiadać ) a dwa że cena trzykrotnie większa za to samo ogrodzenie. Również miejscowy fachowiec zajmujący się tylko ogrodzeniami i balustradami wycenę zrobił 2 razy większą ( koszt mb podmurówki u niego to 230 zł - razy 30 metrów 6900 !! ) Zapytam swojego wykonawcę czy byłby chętny do rozmowy z Tobą , bo jak mi powiedział głównie zajmuje się automatyką , a ogrodzeń robi kilka , kilkanaście w roku. No i zobaczę jak Mu to wychodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.08.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 a i jakbyś był chętny na rekonesans to po skończeniu prac zaproszę do Zaborowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 03.08.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam, może Ktoś potrzebuje pustaków wentylacyjnych? Mam do oddania za połowę ceny 12 szt. 3-komorowych i 8 2-komorowych renomowanej firmy LEIER. Na terenie gminy Leszno możemy zawieźć naszym transportem. W końcu trzeba uprzątnąć garaż Witam, ile chcesz za te pustaczki wentylacyjne ?? jestem z pod sochaczewa i mógłbym kiedys wpasc po nie i zabrac uprzatnac garaż tel 66 55 88 750 meil; [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 06.08.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 a i jakbyś był chętny na rekonesans to po skończeniu prac zaproszę do Zaborowa z wielką chęcią skorzystam... partaczy jest wielu za profesjonalistów ze świecą szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 06.08.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam, może Ktoś potrzebuje pustaków wentylacyjnych? Mam do oddania za połowę ceny 12 szt. 3-komorowych i 8 2-komorowych renomowanej firmy LEIER. Na terenie gminy Leszno możemy zawieźć naszym transportem. W końcu trzeba uprzątnąć garaż Czy aktualne jest to ogłoszenie? jeąłi tak prosze o info na priv o cenie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek1230 08.08.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Mam do sprzedania betoniarkę w dobrym stanie podobno 350l na siłę Odbiór w Sochaczewie tel.696550956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 19.08.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 oddam deski po zabezpieczeniu otworów okiennych , drzwi i bramy garażowej , część rozbita a część niedo wykorzystania jw lub do szalowania można też wykorzystać na opał do odebrania w Zaborowie - kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 21.08.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Mam do wykonania ogrodzenie z siatki+furtka z brama rozwierną. Może ktoś polecić sensowna firmę/osobę z okolic Zaborowa, która może wykonać taka usługę? Z góry dziękuję za info. Mam takze do oddania za niewielka kwotę erbetkę - stan bardzo dobry, prawie jak nowa, odbiór osobisty z Zaborowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 23.08.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witajcie... Powoli szukam ekipy do elewacji zewnętrznej domu styropianem... ( planuje pracę zacząć na przełomie września i października) Wiem, że ekipy wolą budować ze swojego materiału bo na tym zarabiają - ale materiał mam swój. Na razie kupiłem sam styropian - resztę dokupię jak wykonawca wyliczy mi ile będzie czego potrzebował. ( no chyba ze zaproponuje lepsze ceny to wezmę jego materiał) możecie polecić jakąś firmę która jest dobra i ma konkurencyjne ceny i można obejrzeć ich pracę? Od razu napisze - że najtańsza jaką znalazłem i gotowi są robić z mojego materiału na gotowo ( z pokryciem tynkiem silikonowym) to 35 zł za metr kwadratowy... Byli też tacy co krzyczeli 80 zł z moim materiałem - ale potraktowałem to jako żart Podpowiedzcie mi proszę - czy znacie kogoś do wykonania takiej pracy ? może jakiś kontakt ? jeśli tak poproszę kontakt na priv) będę wdzięczny za każdy namiar na fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centrion 28.08.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam,mam pytanie do osób które ostatnio uzyskały PnB. Czy przy składaniu papierów o PnB w Ożarowie Mazowieckim potrzebne jest jakieś zaświadczenie o odbiorze śmieci (ponoć potrzebne jest dla osób budujących w gm. Leszno ?). Czy na początku całej dokumentacji należy zamieścić jakiś spis treści, ze względu na ilość papierów . Ile średnio trwała u Was procedura uzyskania PnB ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centrion 28.08.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Jeszcze jedno pytanie odnośnie papierów związanych z PnB domu jednorodzinnego, w którym będę miał instalację gazową podłączoną do gazowni. Jeśli mam gotowy projekt, który zawiera również wewnętrzne instalacje branżowe, między innymi projekt instalacji gazowej, to czy przy składaniu wniosku o PnB należy dopisać, że się występuje również o pozwolenie na budowę instalacji gazowej (tak mi zaproponowała Pani w informacji), czy wystarczy tylko standardowa formuła, że się występuje z wnioskiem o pozwolenie na budowę domu. Jak w waszym przypadku było?Nadmienię, że projekt przyłącza i jego realizację, czyli odcinek od gazociągu do skrzynki z gazomierzem w ogrodzeniu, będzie realizowała gazownia zgodnie z warunkami przyłączeniowymi, ja mam zapłacić za to standardową opłatę w wysokości 1644,37 zł + VAT. Realizacja instalacji wewnętrznej od skrzynki w ogrodzeniu do pieca gazowego w domu jest po mojej stronie.Pozdrawiam Wszystkich a zwłaszcza sąsiadów z ul. Leśnej w Wyględach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.08.2012 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Mam do wykonania ogrodzenie z siatki+furtka z brama rozwierną. Może ktoś polecić sensowna firmę/osobę z okolic Zaborowa, która może wykonać taka usługę? Z góry dziękuję za info. Mam takze do oddania za niewielka kwotę erbetkę - stan bardzo dobry, prawie jak nowa, odbiór osobisty z Zaborowa. podjedź do mnie na ul. Wiosenną - właśnie robią ogrodzenie i pogadaj tylko Panowie to ranne ptaszki i pracują od 6 rano i po południu ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 30.08.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam, mam pytanie do osób które ostatnio uzyskały PnB. Czy przy składaniu papierów o PnB w Ożarowie Mazowieckim potrzebne jest jakieś zaświadczenie o odbiorze śmieci (ponoć potrzebne jest dla osób budujących w gm. Leszno ?). Czy na początku całej dokumentacji należy zamieścić jakiś spis treści, ze względu na ilość papierów . Ile średnio trwała u Was procedura uzyskania PnB ? Pozdrawiam Ja składałem projekt w styczniu '12 i takowy dokuemnt załączyłem (na jednym piśmie była deklaracja Sity o odbiorze nieczystości stałych i ciekłych). Konieczne jest załączenie czegoś takiego niezależnie od gminy. Na pozwolenie czekałem 2 miesiące. Możesz przyspieszyć cały proces rozwożąc samemu zawiadomienia i zdobywając podpisy stron postępowania o braku sprzeciwu, itp. To może przyspieszyć o 2-3 tygodnie wydanie PNB. Panie w Architekturze o wszystkim Ci opowiedzą. Dokladny wygląd i zakres dokumentacji budowlanej skladanej jako załącznik do wniosku o PNB okresla rozporządzenie Ministra Transportu, Budownictwa i Gosp. Morskiej w sprawie szczegółowego zakresu i formy projektu budowlanego z dnia 25.04.2012. Spis zawartości musi być, także załączników formalnych. Ponadto projekt powinien być rozdzielony na min. 2 tomy, w pierwszym PZT z załącznikami a w drugim projekt architektoniczno-budowlany. To tak po krótce i w uproszczeniu. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 30.08.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 podjedź do mnie na ul. Wiosenną - właśnie robią ogrodzenie i pogadaj tylko Panowie to ranne ptaszki i pracują od 6 rano i po południu ich nie ma Ok. Dzięki podejdę i może uda się ich spotkać. Wiosenna? To buduję się niedaleko, góra 100m od Ciebie. Czy Twój dom to taki z białą tynkowana elewacją i zjazdem do garażu? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 07.09.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witam.Poszukuje wykonawcy do dokończenia budowy domu. Strop teriva wraz ze schodami wewnętrznymi oraz ściany kolankowe. Zdecydowanie nie polecam Profibud Michał Spyra. Fundamenty robili 2 miesiące, ściany ponad miesiąc (beton komórkowy Termalica). Od 2 tygodni robią strop nad garażem. Niestety, znajomość czytania projektu jest dla nich obca, trzeba pilnować na każdym kroku, ogólnie znać sie na budowie, inaczej potrafia wszystko spartaczyć A teraz na dodatek, od tygodnia nawet telefonów nie odbiera. Wiem, że ma gdzieś jeszcze budowę w Błoniu oraz w okolicach Żyrardowa, skąd zresztą pochodzi. Pracownicy zmieniają się jak rękawiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 07.09.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witam. Poszukuje wykonawcy do dokończenia budowy domu. Strop teriva wraz ze schodami wewnętrznymi oraz ściany kolankowe. Zdecydowanie nie polecam Profibud Michał Spyra. Fundamenty robili 2 miesiące, ściany ponad miesiąc (beton komórkowy Termalica). Od 2 tygodni robią strop nad garażem. Niestety, znajomość czytania projektu jest dla nich obca, trzeba pilnować na każdym kroku, ogólnie znać sie na budowie, inaczej potrafia wszystko spartaczyć A teraz na dodatek, od tygodnia nawet telefonów nie odbiera. Wiem, że ma gdzieś jeszcze budowę w Błoniu oraz w okolicach Żyrardowa, skąd zresztą pochodzi. Pracownicy zmieniają się jak rękawiczki. z czystym sumieniem mogę polecić Ci moich murarzy... caly dom postawili w 6 tygodni ( doliczając przerwy na schniecie stropu) Henryk Drężek tel. 509 551 139 wszystko robi etapami np: fundamenty - jakaś kwota - skończy - dzwoni - przyjeżdzasz odbierasz - placisz on robi dalej. jasne zasady - zero zaliczek - na budowie od 3 go 8 osób w zależności co robią... możesz powołać się na Przemka z Kuznocina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts