Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

Poszukuję drewna na opał do kominka - znacie moze jakiś skłąd lub miejsce gdzie niedrogo mozna kupić drewno?

podobnie poszukuję węgla na zimę - który dobrze sie spala ( do pieca wszystkopalnego)

prosze info na priv

dziękuję

Chciałbym dołączyć się do pytania o drewno kominkowe -okolice Leszna, Zaborowa - 5-10mp

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam po raz pierwszy w tym miejscu forum:)

Prowadzimy budowę w Zaborowie i zbliżamy się powoli do końca

widząc że tutaj można popróbować szczęścia i poszukać dobrego fachowca postanowiłem i ja zwrócić się do Was o pomoc

poszukujemy wykonawcy ogrodzenia - jakieś 30 mb plus ewentualnie 30 mb siatki , ale priorytetem jest ogrodzenie frontowe

brama przesuwna z automatyka, furtka , słupki, panele metalowe , podmurówka

ogłoszenie nie aktualne - ekipa wybrana

podasz prosze na priv info jaką ekipe wybrąłeś?

mam ten sam etap budowy teraz i zbieram oferty

jest to firemka dwuosobowa z Wołomina

Pan przyjechał , zmierzył , wycenił , zaproponował najkorzystniejsze rozwiązania dot automatyki i w przyszły poniedziałek rusza z pracami o 7 rano . Będzie to wylana podmurówka, słupy z profili, ogrodzenie z profili metalowych - prostokątnych , bez żadnych łuków i ozdób, dwie furtki ( jedna śmietnikowa ) , brama przesuwna .

Cena ? dla porównania duże firmy z profesjonalnymi stronami itp - raz że kontakt tragiczny ( po kilka,kilkanaście dni potrafią nie odpowiadać ) a dwa że cena trzykrotnie większa za to samo ogrodzenie.

Również miejscowy fachowiec zajmujący się tylko ogrodzeniami i balustradami wycenę zrobił 2 razy większą ( koszt mb podmurówki u niego to 230 zł - razy 30 metrów 6900 !! )

Zapytam swojego wykonawcę czy byłby chętny do rozmowy z Tobą , bo jak mi powiedział głównie zajmuje się automatyką , a ogrodzeń robi kilka , kilkanaście w roku. No i zobaczę jak Mu to wychodzi:)

Witam,

może Ktoś potrzebuje pustaków wentylacyjnych? Mam do oddania za połowę ceny 12 szt. 3-komorowych i 8 2-komorowych renomowanej firmy LEIER. Na terenie gminy Leszno możemy zawieźć naszym transportem. W końcu trzeba uprzątnąć garaż;-)

Witam, ile chcesz za te pustaczki wentylacyjne ?? jestem z pod sochaczewa i mógłbym kiedys wpasc po nie i zabrac :) uprzatnac garaż :p

tel 66 55 88 750 meil; [email protected]

Witam,

może Ktoś potrzebuje pustaków wentylacyjnych? Mam do oddania za połowę ceny 12 szt. 3-komorowych i 8 2-komorowych renomowanej firmy LEIER. Na terenie gminy Leszno możemy zawieźć naszym transportem. W końcu trzeba uprzątnąć garaż;-)

Czy aktualne jest to ogłoszenie? jeąłi tak prosze o info na priv o cenie

dzieki

• 2 weeks później...

Mam do wykonania ogrodzenie z siatki+furtka z brama rozwierną. Może ktoś polecić sensowna firmę/osobę z okolic Zaborowa, która może wykonać taka usługę? Z góry dziękuję za info.

Mam takze do oddania za niewielka kwotę erbetkę - stan bardzo dobry, prawie jak nowa, odbiór osobisty z Zaborowa.

Witajcie...

Powoli szukam ekipy do elewacji zewnętrznej domu styropianem... ( planuje pracę zacząć na przełomie września i października) Wiem, że ekipy wolą budować ze swojego materiału bo na tym zarabiają - ale materiał mam swój. Na razie kupiłem sam styropian - resztę dokupię jak wykonawca wyliczy mi ile będzie czego potrzebował. ( no chyba ze zaproponuje lepsze ceny to wezmę jego materiał)

możecie polecić jakąś firmę która jest dobra i ma konkurencyjne ceny i można obejrzeć ich pracę?

Od razu napisze - że najtańsza jaką znalazłem i gotowi są robić z mojego materiału na gotowo ( z pokryciem tynkiem silikonowym) to 35 zł za metr kwadratowy... Byli też tacy co krzyczeli 80 zł z moim materiałem - ale potraktowałem to jako żart :)

Podpowiedzcie mi proszę - czy znacie kogoś do wykonania takiej pracy ? może jakiś kontakt ? jeśli tak poproszę kontakt na priv)

będę wdzięczny za każdy namiar na fachowców :)

Witam,

mam pytanie do osób które ostatnio uzyskały PnB. Czy przy składaniu papierów o PnB w Ożarowie Mazowieckim potrzebne jest jakieś zaświadczenie o odbiorze śmieci (ponoć potrzebne jest dla osób budujących w gm. Leszno ?). Czy na początku całej dokumentacji należy zamieścić jakiś spis treści, ze względu na ilość papierów . Ile średnio trwała u Was procedura uzyskania PnB ?

Pozdrawiam

Jeszcze jedno pytanie odnośnie papierów związanych z PnB domu jednorodzinnego, w którym będę miał instalację gazową podłączoną do gazowni. Jeśli mam gotowy projekt, który zawiera również wewnętrzne instalacje branżowe, między innymi projekt instalacji gazowej, to czy przy składaniu wniosku o PnB należy dopisać, że się występuje również o pozwolenie na budowę instalacji gazowej (tak mi zaproponowała Pani w informacji), czy wystarczy tylko standardowa formuła, że się występuje z wnioskiem o pozwolenie na budowę domu. Jak w waszym przypadku było?

Nadmienię, że projekt przyłącza i jego realizację, czyli odcinek od gazociągu do skrzynki z gazomierzem w ogrodzeniu, będzie realizowała gazownia zgodnie z warunkami przyłączeniowymi, ja mam zapłacić za to standardową opłatę w wysokości 1644,37 zł + VAT. Realizacja instalacji wewnętrznej od skrzynki w ogrodzeniu do pieca gazowego w domu jest po mojej stronie.

Pozdrawiam Wszystkich a zwłaszcza sąsiadów z ul. Leśnej w Wyględach

Mam do wykonania ogrodzenie z siatki+furtka z brama rozwierną. Może ktoś polecić sensowna firmę/osobę z okolic Zaborowa, która może wykonać taka usługę? Z góry dziękuję za info.

Mam takze do oddania za niewielka kwotę erbetkę - stan bardzo dobry, prawie jak nowa, odbiór osobisty z Zaborowa.

podjedź do mnie na ul. Wiosenną - właśnie robią ogrodzenie i pogadaj

tylko Panowie to ranne ptaszki i pracują od 6 rano i po południu ich nie ma

Witam,

mam pytanie do osób które ostatnio uzyskały PnB. Czy przy składaniu papierów o PnB w Ożarowie Mazowieckim potrzebne jest jakieś zaświadczenie o odbiorze śmieci (ponoć potrzebne jest dla osób budujących w gm. Leszno ?). Czy na początku całej dokumentacji należy zamieścić jakiś spis treści, ze względu na ilość papierów . Ile średnio trwała u Was procedura uzyskania PnB ?

Pozdrawiam

Ja składałem projekt w styczniu '12 i takowy dokuemnt załączyłem (na jednym piśmie była deklaracja Sity o odbiorze nieczystości stałych i ciekłych). Konieczne jest załączenie czegoś takiego niezależnie od gminy. Na pozwolenie czekałem 2 miesiące. Możesz przyspieszyć cały proces rozwożąc samemu zawiadomienia i zdobywając podpisy stron postępowania o braku sprzeciwu, itp. To może przyspieszyć o 2-3 tygodnie wydanie PNB. Panie w Architekturze o wszystkim Ci opowiedzą. Dokladny wygląd i zakres dokumentacji budowlanej skladanej jako załącznik do wniosku o PNB okresla rozporządzenie Ministra Transportu, Budownictwa i Gosp. Morskiej w sprawie szczegółowego zakresu i formy projektu budowlanego z dnia 25.04.2012. Spis zawartości musi być, także załączników formalnych. Ponadto projekt powinien być rozdzielony na min. 2 tomy, w pierwszym PZT z załącznikami a w drugim projekt architektoniczno-budowlany. To tak po krótce i w uproszczeniu.

pozdrawiam,

podjedź do mnie na ul. Wiosenną - właśnie robią ogrodzenie i pogadaj

tylko Panowie to ranne ptaszki i pracują od 6 rano i po południu ich nie ma

Ok. Dzięki podejdę i może uda się ich spotkać. Wiosenna? To buduję się niedaleko, góra 100m od Ciebie. Czy Twój dom to taki z białą tynkowana elewacją i zjazdem do garażu?

pozdrawiam,

Witam.

Poszukuje wykonawcy do dokończenia budowy domu. Strop teriva wraz ze schodami wewnętrznymi oraz ściany kolankowe.

Zdecydowanie nie polecam Profibud Michał Spyra. Fundamenty robili 2 miesiące, ściany ponad miesiąc (beton komórkowy Termalica). Od 2 tygodni robią strop nad garażem. Niestety, znajomość czytania projektu jest dla nich obca, trzeba pilnować na każdym kroku, ogólnie znać sie na budowie, inaczej potrafia wszystko spartaczyć A teraz na dodatek, od tygodnia nawet telefonów nie odbiera. Wiem, że ma gdzieś jeszcze budowę w Błoniu oraz w okolicach Żyrardowa, skąd zresztą pochodzi. Pracownicy zmieniają się jak rękawiczki.

Witam.

Poszukuje wykonawcy do dokończenia budowy domu. Strop teriva wraz ze schodami wewnętrznymi oraz ściany kolankowe.

Zdecydowanie nie polecam Profibud Michał Spyra. Fundamenty robili 2 miesiące, ściany ponad miesiąc (beton komórkowy Termalica). Od 2 tygodni robią strop nad garażem. Niestety, znajomość czytania projektu jest dla nich obca, trzeba pilnować na każdym kroku, ogólnie znać sie na budowie, inaczej potrafia wszystko spartaczyć A teraz na dodatek, od tygodnia nawet telefonów nie odbiera. Wiem, że ma gdzieś jeszcze budowę w Błoniu oraz w okolicach Żyrardowa, skąd zresztą pochodzi. Pracownicy zmieniają się jak rękawiczki.

z czystym sumieniem mogę polecić Ci moich murarzy... caly dom postawili w 6 tygodni ( doliczając przerwy na schniecie stropu)

Henryk Drężek tel. 509 551 139

wszystko robi etapami np:

fundamenty - jakaś kwota - skończy - dzwoni - przyjeżdzasz odbierasz - placisz on robi dalej.

jasne zasady - zero zaliczek - na budowie od 3 go 8 osób w zależności co robią...

możesz powołać się na Przemka z Kuznocina