Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podejrzewam, że coponiektóre agencje jeszcze nie wiedzą o sprzedaży...

Dzięki za wieści.

Myśmy dzisiaj nawieźli 5 wywrotek ziemii. Sam rozparcelowałem 3 i już mi ręce odpadają... :smile:

A jak tam z Waszą ekipą. Szukałem dzisiaj ziemii i po prostu wziąłęm gazetę i "jechałem" z ogłoszenia... Było sporo ogłoszeń ekip budowlanych...

On podlewa... ale nie naszą działkę.. :smile: tylko swoją a raczej pas trawy przy drodze, który przylega do jego działki. Ale w sumie jest OK.

Jego synowie często grają na naszej działce w piłkę i "freezbee" więc może on nie chce żeby przynjamniej tam była trawa...

Ale ogólnie to masz rację, te pare metrów skoszonego chyba niewiele pomoże.

Witam,

Buduję od niedawna po zachodniej stronie Warszawy. Wygląda na to, że tylko nam (ja i rodzina) przyszło do głowy postawić dom w szkielecie drewnianym. Aż boję się, że zaraz we wsi będzie sensacja :mad: .

<font size=-1>[ Ta Wiadomość była edytowana przez: dolores dnia 2002-08-14 17:56 ]</font>

ckwadrat,

wywrotkik z ziemią jeżdżą za małą opłatą (na piwo) ale ich ilość jest na razie ograniczona. Ale będę szukał dalej...

dolores !

Witaj. Szkielet to jest to ! My też będziemy stawiać w szkielecie. W wiktorowie widziałem jedną budowę, która oczywiście teraz wygląda zupełnie "normalnie". No i znam jeszcze jedną rodzinę co buduje w szkielecie w Zaboróku.

A powiedz, kto Ci buduje ?

W przyszłym tygodniu obiecali, że przywiozą z fabryki szkielet. Podobno postawią go w ciągu trzech dni. Budujemy według projektu Muratora dom na 102. Okazuje się, że w szkielecie dom zamiast 102 ma 101 metrów. A to pech. I w dodatku ten metr odszedłl z salonu.

Maco,

Czy wybrałeś już wykonawcę?

Dom-praca-dom będę miał 70 kilosów, każdego dnia (przynajmniej dopóki nie znajdę niczego bliżej), więc nie dziw się, że mam pewne wątpliwości związane z odległoscią. Ale takie posty jak Twój rozwiewają te obawy :wink:.

Dla pocieszenia dodam jeszcze, że za kilka lat (na pewno nie za dłużej niż za 10) będziemy mieć autostradę połączoną z obwodnicą (nieco poniżej obecnej trasy poznańskej, a więc z 5-7 km do wjazdu/wyjazdu). Też za jakieś 10 lat (gdzieś na linii Lazurowej) będzie z kolei stacja metra, która również otworzy komunikacyjnie całą stolycę.

Moje obawy są więć krótkoterminowe, za 10 lat pewnie nie pisnę nawet, że jesteśmy za daleko :smile:

Jeśli oczywiście ktoś potrafi czy wręcz może (rodzina) pracować w domu - ja nie za bardzo sobie to wyobrażam...

Wracając do dojazdów - dzisiaj się dowiedziałem, że ponoć do 2005 ma być zrobione przebicie Wiktorów - Borzęcin, czyli ul. Leśna. Nie wiem na ile jest to pewne ale ponoć coś takiego mówią ludzie z gminy (w sensie urządu) Stare Babice. Byłoby ze 2-3 km bliżej :smile: Nie wydaje mi się to jednak tak szybko możliwe. Leśna od strony SB jest już naprawdę szczerym polem, no chyba że gmina chce zarobić na odrolnieniach...

Leśna w zasadzie jest przejezdna do BOrzęcina... kiedyś przejechaliśmy tam samochodem osobowym... :smile:

Brakuje jej utwardzenia i nawierzchni, żeby można było szybciej przejechać. W sumie jeśliby tylko nasypali jakiegoś żwirku i wyrównali to też nie byłoby tak źle.

Ciekawe kiedy się wezmą za ul.Warszawską od Lazurowej w naszą stronę ? To by przyspieszyło przjeazdy...

Aha i jeszcze mi się przypomniało, że (przynajmniej wieś Wiktorów) był niedawno apel żeby wymyślić nazwe ulic. U nas wymyślili (dwóch sąsiadów) Aleja Młodych Dębów... :smile:

Ciekawe czy Leśna pozostanie czy też ją przemianują. No i ciekawe jak się będzie nazywała Wasza ulica ?