ckwadrat 13.08.2002 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 Maco - jak w niedzielę pojechaliście to na Waszą działeczkę przyjechali jacyś ludzie. Kręcili się ładne pół godziny... Może chcą kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 13.08.2002 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 Podejrzewam, że coponiektóre agencje jeszcze nie wiedzą o sprzedaży... Dzięki za wieści. Myśmy dzisiaj nawieźli 5 wywrotek ziemii. Sam rozparcelowałem 3 i już mi ręce odpadają... A jak tam z Waszą ekipą. Szukałem dzisiaj ziemii i po prostu wziąłęm gazetę i "jechałem" z ogłoszenia... Było sporo ogłoszeń ekip budowlanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 14.08.2002 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Albo jeszcze mi wpadło do głowy, że mógł to być nasz sąsiad, który nam kosi działkę !Robi to, ponieważ jego synowie mają alergię i stara się w ten sposób ograniczyć ilość pyłków u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 14.08.2002 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Sąsiad to Wam nie tylko kosi działkę ale chyba też podlewa (szlaufem) - tak nam się przynajmniej wydawało z tej odległości. Zazdroszczę - też bym chciał takiego mieć. Ale jego walka z pyłkami w naszej okolicy to walka z wiatrakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 14.08.2002 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 On podlewa... ale nie naszą działkę.. tylko swoją a raczej pas trawy przy drodze, który przylega do jego działki. Ale w sumie jest OK. Jego synowie często grają na naszej działce w piłkę i "freezbee" więc może on nie chce żeby przynjamniej tam była trawa... Ale ogólnie to masz rację, te pare metrów skoszonego chyba niewiele pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 14.08.2002 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Witam, Buduję od niedawna po zachodniej stronie Warszawy. Wygląda na to, że tylko nam (ja i rodzina) przyszło do głowy postawić dom w szkielecie drewnianym. Aż boję się, że zaraz we wsi będzie sensacja . <font size=-1>[ Ta Wiadomość była edytowana przez: dolores dnia 2002-08-14 17:56 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 14.08.2002 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Witaj Dolores! Nie tylko Ty budujesz w szkielecie. Jest jeszcze jeden amator drewna, i to nawet w naszej małej grupie. Zaraz się pewnie odezwie... A gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 15.08.2002 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2002 ckwadrat,wywrotkik z ziemią jeżdżą za małą opłatą (na piwo) ale ich ilość jest na razie ograniczona. Ale będę szukał dalej... dolores !Witaj. Szkielet to jest to ! My też będziemy stawiać w szkielecie. W wiktorowie widziałem jedną budowę, która oczywiście teraz wygląda zupełnie "normalnie". No i znam jeszcze jedną rodzinę co buduje w szkielecie w Zaboróku.A powiedz, kto Ci buduje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 16.08.2002 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 Cieszę się, że szkielet nie ginie. Buduję za Babicami ale jeszcze na terenie gminy Stare Babice. Nazwę firy podam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 16.08.2002 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 My budujemy w następnej gminie - Leszno. Ale do gm. Stare Babice dorzucam kamieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 16.08.2002 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 W przyszłym tygodniu obiecali, że przywiozą z fabryki szkielet. Podobno postawią go w ciągu trzech dni. Budujemy według projektu Muratora dom na 102. Okazuje się, że w szkielecie dom zamiast 102 ma 101 metrów. A to pech. I w dodatku ten metr odszedłl z salonu.Maco,Czy wybrałeś już wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 16.08.2002 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 Nie mamy wykonawcy. Nie mamy jeszcze nawet projektu... Na razie robimy niwelacje działki (Szukamy ziemi !) i czekamy na WZiZT (przyszły tydzień). To u Ciebie niedługo będzie wiecha ! Brawo ! Myśmy właśnie wrócili do domu. Ale tam jest pięknie.... hmmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 16.08.2002 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 Gdyby jeszcze było trochę bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 16.08.2002 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 A Wam co się stało z tą odległością ??? Niepodoba mi się to Gdyby było bliżej to byłoby głośniej, inna gmina, bliżej wyziewów stolicy,... Nie jest daleko, do Górczewskiej, która teraz przeżywa niezły remont generalny jest 15 minut niecałe, a potem to już się śmiga ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 17.08.2002 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2002 Dom-praca-dom będę miał 70 kilosów, każdego dnia (przynajmniej dopóki nie znajdę niczego bliżej), więc nie dziw się, że mam pewne wątpliwości związane z odległoscią. Ale takie posty jak Twój rozwiewają te obawy . Dla pocieszenia dodam jeszcze, że za kilka lat (na pewno nie za dłużej niż za 10) będziemy mieć autostradę połączoną z obwodnicą (nieco poniżej obecnej trasy poznańskej, a więc z 5-7 km do wjazdu/wyjazdu). Też za jakieś 10 lat (gdzieś na linii Lazurowej) będzie z kolei stacja metra, która również otworzy komunikacyjnie całą stolycę. Moje obawy są więć krótkoterminowe, za 10 lat pewnie nie pisnę nawet, że jesteśmy za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 17.08.2002 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2002 A może już za kilka lat (jak już tam zamieszkasz) to tak sobie pracę zorganizujesz, że nie będziesz musiał codziennie do pracy jeździć. Praca w domu ? Myślę, że to przyszłość... przynajmniej w niektórych zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 17.08.2002 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2002 Jeśli oczywiście ktoś potrafi czy wręcz może (rodzina) pracować w domu - ja nie za bardzo sobie to wyobrażam... Wracając do dojazdów - dzisiaj się dowiedziałem, że ponoć do 2005 ma być zrobione przebicie Wiktorów - Borzęcin, czyli ul. Leśna. Nie wiem na ile jest to pewne ale ponoć coś takiego mówią ludzie z gminy (w sensie urządu) Stare Babice. Byłoby ze 2-3 km bliżej Nie wydaje mi się to jednak tak szybko możliwe. Leśna od strony SB jest już naprawdę szczerym polem, no chyba że gmina chce zarobić na odrolnieniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 18.08.2002 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2002 Leśna w zasadzie jest przejezdna do BOrzęcina... kiedyś przejechaliśmy tam samochodem osobowym... Brakuje jej utwardzenia i nawierzchni, żeby można było szybciej przejechać. W sumie jeśliby tylko nasypali jakiegoś żwirku i wyrównali to też nie byłoby tak źle. Ciekawe kiedy się wezmą za ul.Warszawską od Lazurowej w naszą stronę ? To by przyspieszyło przjeazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 18.08.2002 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2002 Aha i jeszcze mi się przypomniało, że (przynajmniej wieś Wiktorów) był niedawno apel żeby wymyślić nazwe ulic. U nas wymyślili (dwóch sąsiadów) Aleja Młodych Dębów... Ciekawe czy Leśna pozostanie czy też ją przemianują. No i ciekawe jak się będzie nazywała Wasza ulica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.08.2002 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2002 Nasza już się nazywa. Gościniec. Dla mnie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts