Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

Ponieważ obsługa forum okazała się trudniejsza niż budowa domu ponownie przedstawiam się grupie kampinoskiej. Tekst poniżej już się pojawił tylko w nieco innym miejscu. :oops:

Co aktywniejsi "puszczanie" już go znaleźli...

Witam Grupę Kampinoską.

Ponieważ buduję się w Sowiej Woli na północ od KPN to teraz z północnej części są już dwie osoby.

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak naprawdę to powinno się nazywać dom z desek. :wink: Chodzi o to, że z takich „prawdziwych” okrągłych bali jest bardzo drogi i mało ekip jest to w stanie zrobić. Większość domów z bali jest z „grubych dech”. W normalnych warunkach 3-4 osobowa ekipa składa w max. 4 tygodnie (z wstawieniem okien i pokryciem papą). Zabawa w środku jest taka sama jak w innych technologiach. Wykończenie wewnatrz w naszym przypadku to k-g.

Co byś chciał wiedzieć w miarę możliwości odpowiem na tyle ile sam się dowiedziałem.

Co do fotek to mogę gdzieś przesłać. W naturze to jak pisałem w Sowiej Woli (pod koniec wsi jadąc od W-wy).

Dom z garażem na dwa samochody będzie miał 156 m/kw. Ponieważ mam nadzieję, w związku z ociepleniem w najbliższym czasie zakończyć ten etap i mieć stan surowy zamknięty podam wtedy dokładnie ile ta radość kosztowała (z podziałem co ile itd.). Drewno wysuszone i obrobione (frezowanie itd.) + impregnaty, transport i parę dodatków kosztowało nas ok. 30 tyś. Właśnie odbiorę nową porcję fotek to kilka z różnych etapów wyślę. Tak naprawdę od szkieletu różni się to głównie wyglądem zewnętrznym. Dla nas miało znaczenie to, że firmę składającą takie domy ma wujek mojej żony więc za złożenie policzył nas taniej do tego pełny serwis informacyjny przed złożeniem. Pomagał nam też wyszukać taniej drewno itd. Na razie jeszcze ze sobą rozmawiamy :wink: , zobaczymy jak będzie po budowie...

Zapadło straszne milczenie. Czyżby wszyscy poprawiali PKB? Zdjęcia, jak tylko zeskanuję to wyślę, może dziś uda mi się wrócić do domu o normalnej porze :smile:

(co od kilku dni jest niemożliwe) to spróbuję . Sam chętnie zobaczę osiągnięcia innych "budowlańców".

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: ZAB dnia 2003-01-21 14:17 ]</font>

• 2 weeks później...

On 2003-01-08 21:00, Maco wrote:

Dla nas z racji dziecka (a nawet dzieci...) teraz są zbyt duże mrozy na dłużej niż godzinkę na dworze... Jakby tak się zrobiło -5 to pięknie ale właśnie sprawdziłem prognozę i nie wygląda żeby do niedzieli miało się coś zmienić.

Szukałam na warszawskiej...aż dotarłam tu. Jednak dobrze mi się wydawało. :razz:

Pozdrawiam. B.

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Becik dnia 2003-02-03 09:39 ]</font>