ZAB 10.01.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Ponieważ obsługa forum okazała się trudniejsza niż budowa domu ponownie przedstawiam się grupie kampinoskiej. Tekst poniżej już się pojawił tylko w nieco innym miejscu. Co aktywniejsi "puszczanie" już go znaleźli... Witam Grupę Kampinoską. Ponieważ buduję się w Sowiej Woli na północ od KPN to teraz z północnej części są już dwie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZAB 10.01.2003 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Mnie ocieplenie cieszy ponieważ budowa domu z bali mi zamarzła. Przy -15 nawet nie mogę się domagać, żeby ekipa tam urzędowała, a została im końcówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 10.01.2003 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 WOW !Dom z bali !!!! Moje marzenie ! Koniecznie musimy to zobaczyć ? MOżesz coś więcej napisać o swoim domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZAB 10.01.2003 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Tak naprawdę to powinno się nazywać dom z desek. Chodzi o to, że z takich „prawdziwych” okrągłych bali jest bardzo drogi i mało ekip jest to w stanie zrobić. Większość domów z bali jest z „grubych dech”. W normalnych warunkach 3-4 osobowa ekipa składa w max. 4 tygodnie (z wstawieniem okien i pokryciem papą). Zabawa w środku jest taka sama jak w innych technologiach. Wykończenie wewnatrz w naszym przypadku to k-g. Co byś chciał wiedzieć w miarę możliwości odpowiem na tyle ile sam się dowiedziałem. Co do fotek to mogę gdzieś przesłać. W naturze to jak pisałem w Sowiej Woli (pod koniec wsi jadąc od W-wy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZAB 14.01.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Dom z garażem na dwa samochody będzie miał 156 m/kw. Ponieważ mam nadzieję, w związku z ociepleniem w najbliższym czasie zakończyć ten etap i mieć stan surowy zamknięty podam wtedy dokładnie ile ta radość kosztowała (z podziałem co ile itd.). Drewno wysuszone i obrobione (frezowanie itd.) + impregnaty, transport i parę dodatków kosztowało nas ok. 30 tyś. Właśnie odbiorę nową porcję fotek to kilka z różnych etapów wyślę. Tak naprawdę od szkieletu różni się to głównie wyglądem zewnętrznym. Dla nas miało znaczenie to, że firmę składającą takie domy ma wujek mojej żony więc za złożenie policzył nas taniej do tego pełny serwis informacyjny przed złożeniem. Pomagał nam też wyszukać taniej drewno itd. Na razie jeszcze ze sobą rozmawiamy , zobaczymy jak będzie po budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 14.01.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 wyślij zdjęcia na maila - ja też będe miał wkrótce swoje to się postaram odwdzięczyć o ile chcesz !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZAB 21.01.2003 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 Zapadło straszne milczenie. Czyżby wszyscy poprawiali PKB? Zdjęcia, jak tylko zeskanuję to wyślę, może dziś uda mi się wrócić do domu o normalnej porze (co od kilku dni jest niemożliwe) to spróbuję . Sam chętnie zobaczę osiągnięcia innych "budowlańców". <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: ZAB dnia 2003-01-21 14:17 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.01.2003 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 ZAB,troszkę jesteśmy rozdwojeni-zapraszam równolegle na grupę warszawską (bardzo nieruchliwa ostatnio)Co do zdjęć, to ckwadrat ma w profilu adres strony www ze zdjęciami naszego domku. :smile:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 24.01.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 na dobre PKB to my jeszcze troszkę poczekamy , ale na twoje zdjęcia mam nadzieję krócej !! pozdro !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 03.02.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 On 2003-01-08 21:00, Maco wrote: Dla nas z racji dziecka (a nawet dzieci...) teraz są zbyt duże mrozy na dłużej niż godzinkę na dworze... Jakby tak się zrobiło -5 to pięknie ale właśnie sprawdziłem prognozę i nie wygląda żeby do niedzieli miało się coś zmienić. Szukałam na warszawskiej...aż dotarłam tu. Jednak dobrze mi się wydawało. Pozdrawiam. B. <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Becik dnia 2003-02-03 09:39 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Oj dobrze, dobrze Jeszcze kilka miesięcy i "wydawanie" nie będzie potrzebne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 03.02.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Oj, maco, nie o to mi chodziło . Zresztą aż tak spostrzegawcza, to ja nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 No to co Ci się wydawało ??? dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 07.02.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 ZAB - jak masz ochote to zerknij na moje zdjątka , właśnie wczoraj spłodziłem coś ale jeszcze bede poprawiał więc jak nie chodzi to przepraszam http://poczta.pnet.pl/~meleh/Dom/index.html zapraszam wszystkich chętnych - ostatnio na spotkaniu w Lolku nie miałem zdjątek - to tu się pochwalić moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 07.02.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Faaajneeee zdjęcia !!! Dom też fajniutko. Proporcjonalny. A jaki masz kąt nchylenia dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 07.02.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Dzięki! wiesz co Maco - nie wiem, ale zerkne do planów i ci odpiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 07.02.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 07.02.2003 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Brawo Yacek. Kawał chałupy! A ile okien! Jednym słowem super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 10.02.2003 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 ...bardzo miło słyszeć ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 11.02.2003 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 No to jak z tym grzańcem i ognichem ?Ta sobota czy następna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts