dolores 24.04.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 mbzWidzę, że mieszkasz blisko mnie - moze w Koczargach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.04.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 Wlasnie tak, Dolores, dokladniej w Nowych.Czy u Was tez forum tak wolno chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 24.04.2003 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 mbz, wolno chodzi jak krew z nosa... to Forum ! A ja na razie mieszkam na Ochocie ale mam DUŻĄ nadzieję zamieszkać w Wiktorowie (dalej od Warszawy niż Ty i dolores) już pod koniec tego roku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 25.04.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2003 Już drugi dzień prawie nie da się korzystać z forum.mbz,widzę, że mieszkamy w tej samej wsi tylko ja w "starszej" części.Maco,czy macie już projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.04.2003 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 JAk miło, że wreszcie się w naszym zaścianku coś ruszyło. Nawet bacha i dolores pobudziły się ze snu zimowego, to wiosna już pełną gebą . Ja zacząłem sezon kilka dni temu od usunięcia z działki papy, którą październikowa wichura zdarła mi z baraku. Przy okazji wypłoszyłem zająca - bardziej się chyba przestraszyłem niż on . A dzisiaj jedziemy na piknik do Jagny. Czy ktoś z kampinoskiej się jeszcze wybiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 26.04.2003 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 Hmm? No właśnie: wybiera się? Bo to ostatni moment, żebym podała namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 26.04.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 My nie mogliśmy. Niestety musiałem zasiać facelię na moich nieużytkach (bo potem nie będę miał czasu) i jeszcze idziemy na imprezkę rodzinną. Dolores, projekcik się robi. Sami wymyśliliśmy fundamenty, rozkład pomieszczeń i dach (z więźbą). Teraz uprawniony projektant rysuje na czysto i ma być książeczka gotowa n akoniec maja. Rzut naszego parterowca do obejrzenia: http://www.szalega.com/dom/rzut.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 28.04.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Maco,Fantastyczny. I bardzo przestronne pomieszczenia. Widzę, że zdecydowaliście się na dom parterowy. Wydawalo mi się, ze miał byc piętrowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 28.04.2003 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Miał być piętrowy ale pewnego wieczoru usiedliśmy z żoną i w dwie minuty zmieniliśmy plany. Według nas parterowy jest znacznie wygodniejszy jeśli się ma małe dzieci ( a my się właśnie spodzieawmy drugiego). Do tego prostsze instalacje i łatwiejsze możliwości zmian wnętrza (strop będzie się opierał na ścianach zewnętrznych i wszystkie wewnętrzne będą działowe). A Wy ? Czy gdybście mieli budować jeszcze raz to też parterowy ? Co Wam się w nim najbardziej podoba a co najbardziej przeszkadza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 29.04.2003 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Plan na dzisiaj jest taki: koniec maja projekt, koniec czerwca pozwolenie, lipiec fundamenty, sierpień-wrzesień stan surowy zamknięty, październik instalacje, listopad tynki wewnętrzne, malowanie i meblowanie pomieszczeń niezbędnych [kuchnia, łazienka, sypialnie 2], grudzień przeprowadzka ! Nieźle nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 29.04.2003 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 A Wy ?Co z wodą i drogą ?Kiedy ruszacie dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 30.04.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Ambitna agenda. U nas niestety nic nie możemy dokładnie określić dopóki nie będziemy mieli wody i prądu. Z prądem wygląda nieźle. ZE dał sobie termin do września, musimy tylko jeszcze przekazać mu notarialnie ograniczone użytkowanie gruntu nad kablem. Papiery mamy już u notariusza i czekamy na umówienie wizyty. Później przekazujemy akty (kabel idzie przez 2 działki) do ZE i czekamy aż zaczną robotę. Ale z wodociągiem są schody. Pomijajając to, że sami musimy zrobić projekt i wynająć wykonawcę to gmina palcem nie kiwnęła żeby przejąć ostatnie 2 dwie działki na drogę, w której ma iść wodociąg. Już zresztą wyciągliśmy mapki i złożyliśmy zespołowy wniosek o warunki zabudowy dla wodociągu. Gmina po kilkunastu, czy nawet kilkudzisięciu (bo kontaktujemy się z sąsiadami) rozmowach, w ciągu chyba już ponad pół roku nie zrobiła kompletnie nic. Tzn. nawet nie przygotowała papierów żeby moża było je przedstawić właścicielom działek, którzy muszą oddać kawałki na drogę. Zaczynamy się powoli wk... i nie wiem, czy nie skończy się w Samorządowym Kolegium Odwoławczym. Na razie jednak przygotowujemy ostateczne, ostre pismo do wójta - żeby się zadeklarował, czy zamierza palcem kiwnąć bez łapówki. Bo chyba o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.04.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Ale tak własciwie to moglibyśmy wystartować też we wrześniu,bo wtedy będzie już prąd (niech sprbuje go nie być hehehe)tylko czy zdążylibyśmy się uwinąć?To jest pytanie, na które ckwadracik nie przepada odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 30.04.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 A u mnie wczoraj poznym wieczorem byl grill, pierwszy w tym roku, co prawda bardzo skromniutki, bo improwizowany napredce, ale za to jak bylo cuuudnie! Cieplutko, no i tak zacisznie, spokojnie, pieknie w tych kampinoskich okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 05.05.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 ckwadrat Niestety korki zawsze są przy urzędzie gminy ale da się dojechać. Szkoda że Wam tak ciężko idzie z tą wodą. Trzymam kciuki . Maco Widzę że święta spędzicie we własnym domu. Mam nadzieję że zima w tym roku będzie łagodniejsza. I obiema rękoma podpisuję się pod domem parterowym. Jest tylko jeden problem – za dobra akustyka. Mbz My też zainaugurowaliśmy grila. Było super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 06.05.2003 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Noooo ! dolores, czy to znaczy, że slyszysz jak córka w swoim pokoju kichnie ? :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.05.2003 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Do Wszystkich (piszę tutaj bo niezbyt często zaglądacie do grupy warszawskiej): zapraszam na spotkanie grupy warszawskiej. Tym razem odbędzie się u nas w Markach - 10 maj (sobota) godz. 14:00 - 15:00. Chętnym informacje o dojeździe prześlę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 14.05.2003 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Maluszek, Żałuję, że nie mogliśmy się zobaczyć ale uparliśmy się, że zrobimy porządek z działką. Kopiemy, karczujemy a roboty nie widać końca. Chcemy coś posadzić jeszcze w tym roku bo szkoda sezonu. Maco, Z tą akustyką jest tak, że (na szczęście ) słychać wszystko z salonu w sypialniach. Ściany pomiędzy sypialniami są zabezpieczone grubszą warstwą wełny. I jeszcze w sprawie domu parterowego. wolę parterowy przede wszystkim z lenistwa - po co chodzic po schodach. Na starość też będzie jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 16.05.2003 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 No coz, stalo sie i od wczoraj jestem posiadaczka dzialki w gminie Ozarow, a wiec coraz mocniej wiaze sie z grupa kampinoska <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: mbz dnia 2003-05-16 08:34 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 16.05.2003 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 mbzNo to pora na budowę. Kiedy zamierzasz rozpocząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts