ckwadrat 06.06.2003 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 burza już właśnie była a rozglądaj się w lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 06.06.2003 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 No, nareszcie popadalo Ckwadrat, dzieki, rozumiem, ze mam sie rozgladac w lewo jadac od Mariewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 06.06.2003 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 W maju stałem się posiadaczem ziemskim i miło mi powitać sąsiadów jestem w trakcie załatwiania papierków (Boże dopomóż) i mam nadzieję, że jeszcze w tym roku zaczną się bawić w Boba Budowniczego. Na razie jestem na etapie wyboru projektu - sami wiecie - setki projektów i .... nic. Na szczęście mam już wybraną czołówkę (3 projekty), w których da się wprowadzić zmiany, o jakie mi chodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 06.06.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Witaj Marcin, a gdzie jest twoja posiadlosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 06.06.2003 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Witaj, koło Leszna, nazywa się ta piękna okolica Marianów. Czytając wiadomości mam wrażenie, że jestem w domu, bo gdzie jak gdzie, ale w Koczargach, Wiktorowie , Mariewie, Lesznie itd to ja się za działkami najeździłe m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 06.06.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Witamy w Kampinosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.06.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 MarcinM, jak duza masz dzialke? Dolores, jak Ci sie mieszka w Koczargach, bo mi bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 09.06.2003 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Hej, działkę mam 1527 metrów, ma korzystne wymiary - 36 x 42 metry (szer x głębokość). Właśnie załatwiam papierki i chciałbym pod koniec wakacji ruszyć choćby z fundamentem, a może nawet podciągnąć do stropu. To zależy w zasadzie od kwestii urzędniczo - bankowych. Podobno urzędniczki w Lesznie nie robią problemów i nie przeciągają spraw. Oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.06.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 No to powodzenia, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 09.06.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 mbz, Jest fantastytcznie . Na bloki, z których nie miałam zamiaru się wynieść jeszcze dwa lata temu, patrzę z lekkim niesmakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 13.06.2003 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Wczoraj przeczytałam w GW, że Górczewska będzie poszerzona do końca listopada. Co prawda nikt jeszcze nie uchwalił budżetu ale miasto ma takie plany. Opal i ckwadrat - juz wiem na co czekacie z budową wygodniccy . Pozdrawiam całą grupę kampinoską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.06.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Hej dolores! Ale czy to nie bedzie super??? Na pewno bedzie lepszy dojazd i mniej korkow ( chociaz tam i tak nie ma duzych). Tez pozdrawiam cala grupe kampinoska Jakie plany na weekend - spacerki po budowie? , bo do puszczy to na razie zakaz wstepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 13.06.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Witaj Dolores, też czytałem i cieszę się bardzo. pamiętam Górczewską sprzed 3 lat i teraz zrobiło się dużo wygodniej. Czy ktoś z grupowiczów mógłby mi polecić kierownika budowy, który się sprawdził - solidny organizator? wczoraj rozmawiałem z jednym człowiekiem, ale dużo chce - ma papiery inspektora nadzoru i krzyknął 2500 złotych, wcześniej 1200 za adaptację, usytuowanie domu na mapce i załatwienie wyłączenia z produkcji. Ta druga część jest cenowo raczej OK, ale te 2500??? muszę też zacząć poszukiwania ekipy i tut też mam łupież na samą myśl. wybrałem już projekt - ca 110 użytkowej, poddasze użytkowe, podwójny garaż do tego. mój rozmówca wspominał mi, że ekipy za robociznę będą krzyczeć 25 - 35 tysięcy. To cena od fundamentu do pokrycia dachu włącznie. chętnie poczytam Wasze przemyśłenia na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 15.06.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2003 Witaj MarcinM! 2500 za nadzór to faktycznie trochę dużo. Powinieneś zejść przynajmniej do 2000. Ja umówiłem się na 1500 (a dom ok. 150 m2). Zależy oczywiście, co rozumiesz pod pojęciem kierownika budowy. Jeśli ten "dobry organizator" ma załatwiać jednocześnie np. na bieżąco materiały na budowę to 2500 robi się niewielką sumą. Jeśli chodzi o ekipę to przy 110 m2 powinieneś zejść do co najwyżej 25 tys. Ja dałem na razie ok. 15 tys. za stan surowy otwarty (pow. jak wyżej, zdjęcia na www - czyli do deskowania i papy). Do tego za zrobienie dachu liczę co najwyżej 8 tys., więc masz porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 15.06.2003 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2003 MarcinM. Jeśli szukasz bardziej kogoś kto posiada odpowiednie kwalifikacje a nie zależy ci aby był co drugi dzień na budowie to mogę ci dać telefon do mojego kierownika budowy. Ja płacę jeszcze mniej niż ckwadrat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.06.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Kampinos chyba znowu przysypia po ostatnich zywszych podrygach A ja sie pochwale, ze wczoraj zaczelismy prace nad ogrodzeniem naszego kawalka swiata i osadzilismy we dwojke trzy slupki Ja oczywiscie bylam tylko pomocnikiem murarza, ale i tak mialam niezla frajde! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 18.06.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Mbz, nie dziw się, że nic się w Grupie nie dzieje. W końcu obowiązywał (obowiązuje?) zakaz wstępu do Kampinosu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 18.06.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 witajcie, dzięki za informacje, Jezier, poproszę o namiary na Twojego kierownika. szukam kogoś, kto zapanuje nad ekipą i przypilnuje jakości ich pracy. jeśli to fachowiec, to się dogadamy. obecność co 2 dni nie potrzebna, choć dyspozycyjność i owszem ... przy dużych bloczkach (7 na metr kwadratowy) w kilka dni można naprawdę nieźle poszaleć, a odkręcić fuszerkę .... na szczęście dam radę samemu bywać na budowie codziennie, więc mam nadzieję, że udźwignę łupież już mam od wybierania projektów. myślałem, ze jak od ponad roku zbieram swoich faworytów, przeglądam nowości itp, to nie będzie problemu. ale to zbyt poważna decyzja, by się spieszyć. inna rzecz, że vat 22% za pasem. pozdrawiam grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 20.06.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Pozdrawiam cala grupe kampinoska i zycze udanego weekendu. Mam nadzieje, ze po tym deszczyku, to sie troszke i grupa ozywi ( bo ckwadrat moze po deszczu bedzie juz mozna wchodzic do puszczy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 23.06.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 witajcie po weekendzie, popadał deszcz, więc może nie będzie zakazu wstępu do Kampinosu - i pojawią się Forumowicze ... pozdrawiam z nowym tygodniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts