Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zaraz Ci wyślę namiary na architekta.

Do Bronisz to według tego co się dowiedziałem musi być mapa z naniesionym domem (ale może być 1:100) i wyliczeniem zajętości wszystkich powierzchni oraz z policzeniem powierzchni biologicznie czynnej. Ale to chyba jest standard we wszystkich porojektach zagospodarownia terenu.

Ja w każdym razie dałem 1:1000 z naniesionym domem i wystarczyło. Ale fakt, że moja działka to ziemie klasy V i VI więc w sumie nie miało to znaczenia...

Witam i melduję, że niniejszym grupa Kampinos ma od dzisiaj wysuniętą placówkę w Kiełpinie 8) Kto nie wie gdzie to jest to może sprawdzić na mapce grupy warszawskiej.

Pozdrawiam

Melatonina matka dzieciom, żona mężowi, właścicielka domu w stanie surowym zamkniętym i 3 owczarków niemieckich.

wiecha??? nieeee :oops: nie było. Nawet nie wiem czy "ustawowo" to juz się nalezy...

poza tym to juz jestem zmęczona i jakoś mnie ta budowa nie cieszy i nie widzę powodów do swiętowania.

Echhhhhhh baby, takim to trudno dogodzić :wink: chcialoby się pomieszkac w ładnym domku ale tak pobudować to juz nie łaska.

Pozdrawiam i obiecuję od jutra nie siać defetyzmu tylko tryskać entuzjazmem ale to dopiero od jutra a dzisiaj jeszcze sobie troszkę posieję.

Gośka

mbz, a jakie słupki wstawiacie ? I skąd ? :)

Maco, jakie, to ja dokladnie nie wiem, a skad - ze zlomowiska, na szczescie udalo sie, ze wszystkie sa prawie rowne. Teraz sa juz wstawione po dwoch stronach, brakuje jeszcze naroznych, a czesc z tych, co sa jest juz ladnie pomalowana i wyglada super!

A nam niestety włamali się do blaszaka. Próbowali przepiłować kłódkę i wygiąć/złamać skobel ale się nie udało, więc rozpruli kawałek blachy i w ten sposób weszli/wyszli. Żadnego sprzętu nie ukradli ale wynieśli rower. Na szczęście kilkuletni, hipermarketowy, ale jednak. Niech ja ich dorwę :x

Z dobrych wiadomości to po prawie rocznej przerwie jedziemy z budową dalej. We wtorek przyjeżdzają dekarze i zaczynamy kłaść dach. Już zamówiliśmy Ruppa angobowaną czerwień miedzianą i orynnowanie Marleya. Za jakie dwa tygodnie będzie zatem już z górki :D. Tak przynajmniej mówią.

Alexsoft - witaj w grupie. Gdzie się dokładnie budujesz?

Wybraliśmy dachówkę Rupp Sirius czerwień miedziana angobowana. Ma śliczny, stonowany odcień czerwieni, nie za jasny-ceglasty (jak np. Sirius czerwień ceglasta) i nie za ciemny (jak np. porównywalne kolory dachówki Wiekora), nie mówiąc juz o niektórych kolorach buraczkowych, czy krwisto-czerwonych.