Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nowy ropociąg ?

Eeeeee, to chyba jakaś pomyłka... ?

Może chodzi o istniejący ropociąg, który przebiega przez Wiktorów i granice Mariewa... ?

Jeden odcinek jego przebiega pomiędzy moją a działką ckwadrat (do zobaczenia na mapie...)

A może chodzi o gazociąg ?

Ten nowy co to ma dostarczyć gaz do Wiktorowa i może Mariewa ?

Maluszek, powiedzieli 20 zł za m2 ale wiesz takie wyceny to są do niczego. Oni za m2 mogą Ci na prawdę niemal dowolną sumę powiedziec bo w trakcie roboty okarze się że: parapety to oddzielnie liczymy, podbitka trochę drożej, dodatkowo trzeba rynny obsadzić a jedni liczą z oknami a inni bez okien i w ogóle to był strasznie skomplikowana robota :roll:

Np mialam 2 ekipy obydwie powiedzialy 23 zł za metr 2 a w sumie u jednych wyszło 8 000 a u drugich 12 000 ot i arytmetyka :evil: ceny te same więc co dom mi urosł?

A czasami to słyszałam i 30 zł za m2

Pozdrówka Gośka

Nie -> to ten - na planie w gminie byl opisany jako "planowany" a nie bylo zaznaczone dokladnie gdzie.....

Jesli zas o gaz chodzi to gazownia jeszcze nie podjela decyzji o ciagnieciu gazu od p. Guzowatego (z jego posiadlosci w Mariewie).

Poniewaz p. Guzowaty polozyl rure srednicy 40mm do gazu (pewnie takie dostal warunki od gazowni) do swojej posiadlosci wg obliczen gazowni "mocy" gazu wystarczy max. do ok. sklepu spozywczego w Wiktorowie.

Na razie jestem w kontakcie z osoba odpowiedzialna za gaz w naszym rejonie ale jak na razie panuje "wakacyjny" paraliz decyzyjny.

Tj. nikt nic nie wie i nie wie kiedy bedzie wiedzial.....

alexsoft,

No to nie masz się czego obawiać jeśli chodzi o ten ropociąg ! No chyba, że chciałeś się podłączyć... :) to niestety trochę długi podkop wyjdzie... :)

A gaz nas w sumie nie rusza, bo nie planujemy korzystać. Ale to ciekawa sprawa z tą rurą do Gudzowatego... ;)

Witam Drogich Forumowiczów

Przyglądam się Grupie kampinoskiej gdyż jesteśmy z żoną na etapie poszukiwania działki w tym właśnie rejonie. Obesrwuję uważnie być może moich przyszłych sąsiadów ;-) Umawiam się obecnie i jeżdzę po okolicy. Jak Wam się tam buduję i mieszka?

Do napisania i może spotkania.

Ja jeszcze ani nie mieszkam ani nie buduję ale bywam w Wiktorowie i BAAAAARDZO sobie chwalę !

Na tyle daleko od W-wy, że już nie "czuć miasta", na tyle blisko, że w 30 minut jest się w kinie, teatrze czy dużym centrum handlowym.

Jeżdżą automusy miejskie (7..) ale nie ma kolei co jest plusem bo jest mniejsze złodziejstwo...

Bliskość Kampinosu to świerze powietrze, oddech i cisza. Tę ciszę to tylko czasem przerywają samoloty, które zależnie od wiatrów latają nad Kampinosem.

Witaj, koło Leszna, nazywa się ta piękna okolica Marianów. Czytając wiadomości mam wrażenie, że jestem w domu, bo gdzie jak gdzie, ale w Koczargach, Wiktorowie , Mariewie, Lesznie itd to ja się za działkami najeździłe :wink: m

MarcinieM czy moge poprosić na priv [email protected] . Maile do Ciebie są odrzucane niestety.

Witaj Grzegorzu w grupie kampinoskiej :)

Ja mieszkam w tych okolicach juz prawie od roku ( w sierpniu bedzie rok) i moge tylko przylaczyc sie do peanow Maca, jest nawet jeszcze lepiej :p

Podoba mi sie tak bardzo, ze tez wybralam to miejsce na swoje gniazdo domowe. Jest cicho, spokojnie, czysto (nie ma tylu spalin), duzo przestrzeni, czas wolniej plynie, wiec jest wiecej czasu wolnego na przyjemnosci :wink: :D

Tak - muszę tylko przekonać żonę iż 3km do sklepu, autobusu, szkoły, przychodni to nie jest dużo w zamian za takie plusy jak cisza i spokój.

I jeszcze jedno. Czy ma ktoś dom drewniany w tej okolicy i chciałby przekonać moją żone do takiego rozwiązania (najlepiej na żywo)? Ciekaw jestem też jak w zimie będzie z wyjazdem do głównej drogi?