Maluszek 20.07.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 melationina - ile płacisz swoim fachowcom za robociznę? Sama jestem na etapie poszukiwań i te ceny mnie przerażają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.07.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 No to sie wam pochwale, ze u mnie dzisiaj postawili baraczek drewniany, wreszcie bedzie mozna schowac rozne przyrzady ( i nie wozic ich ciagle ze soba ) i schowac sie przed deszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 22.07.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 mbz,taki baraczek to SUPER rzecz !Nie trzeba już wozić tych wszystkich bambetli... A powiedzcie, czy w weekend padało w okolicach Wiktorowa, Babic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.07.2003 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Maco - w sobotę była piękna pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 22.07.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Czy ktos z Was wie gdzie dokladnie jest planowany ropociag miedzy Wiktorowem a Mariewem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 22.07.2003 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Nowy ropociąg ?Eeeeee, to chyba jakaś pomyłka... ? Może chodzi o istniejący ropociąg, który przebiega przez Wiktorów i granice Mariewa... ? Jeden odcinek jego przebiega pomiędzy moją a działką ckwadrat (do zobaczenia na mapie...) A może chodzi o gazociąg ?Ten nowy co to ma dostarczyć gaz do Wiktorowa i może Mariewa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melatonina 22.07.2003 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Maluszek, powiedzieli 20 zł za m2 ale wiesz takie wyceny to są do niczego. Oni za m2 mogą Ci na prawdę niemal dowolną sumę powiedziec bo w trakcie roboty okarze się że: parapety to oddzielnie liczymy, podbitka trochę drożej, dodatkowo trzeba rynny obsadzić a jedni liczą z oknami a inni bez okien i w ogóle to był strasznie skomplikowana robota Np mialam 2 ekipy obydwie powiedzialy 23 zł za metr 2 a w sumie u jednych wyszło 8 000 a u drugich 12 000 ot i arytmetyka ceny te same więc co dom mi urosł? A czasami to słyszałam i 30 zł za m2 Pozdrówka Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 22.07.2003 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Nie -> to ten - na planie w gminie byl opisany jako "planowany" a nie bylo zaznaczone dokladnie gdzie..... Jesli zas o gaz chodzi to gazownia jeszcze nie podjela decyzji o ciagnieciu gazu od p. Guzowatego (z jego posiadlosci w Mariewie). Poniewaz p. Guzowaty polozyl rure srednicy 40mm do gazu (pewnie takie dostal warunki od gazowni) do swojej posiadlosci wg obliczen gazowni "mocy" gazu wystarczy max. do ok. sklepu spozywczego w Wiktorowie. Na razie jestem w kontakcie z osoba odpowiedzialna za gaz w naszym rejonie ale jak na razie panuje "wakacyjny" paraliz decyzyjny. Tj. nikt nic nie wie i nie wie kiedy bedzie wiedzial..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.07.2003 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Melatonina - dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 22.07.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 alexsoft, No to nie masz się czego obawiać jeśli chodzi o ten ropociąg ! No chyba, że chciałeś się podłączyć... to niestety trochę długi podkop wyjdzie... A gaz nas w sumie nie rusza, bo nie planujemy korzystać. Ale to ciekawa sprawa z tą rurą do Gudzowatego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.07.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Witam Drogich Forumowiczów Przyglądam się Grupie kampinoskiej gdyż jesteśmy z żoną na etapie poszukiwania działki w tym właśnie rejonie. Obesrwuję uważnie być może moich przyszłych sąsiadów Umawiam się obecnie i jeżdzę po okolicy. Jak Wam się tam buduję i mieszka? Do napisania i może spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 24.07.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Ja jeszcze ani nie mieszkam ani nie buduję ale bywam w Wiktorowie i BAAAAARDZO sobie chwalę !Na tyle daleko od W-wy, że już nie "czuć miasta", na tyle blisko, że w 30 minut jest się w kinie, teatrze czy dużym centrum handlowym.Jeżdżą automusy miejskie (7..) ale nie ma kolei co jest plusem bo jest mniejsze złodziejstwo... Bliskość Kampinosu to świerze powietrze, oddech i cisza. Tę ciszę to tylko czasem przerywają samoloty, które zależnie od wiatrów latają nad Kampinosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.07.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Dziękuje za odpowiedz. Mieszkamy na Starych-Bielanach więc prawie nie w Warszawie Żona pracuje w Laskach więc Kampinos znamy. Rozglądam się za jakąś działką (ze względu na ceny) w okolicach Leszna. Jakie tam są ceny za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.07.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Witaj, koło Leszna, nazywa się ta piękna okolica Marianów. Czytając wiadomości mam wrażenie, że jestem w domu, bo gdzie jak gdzie, ale w Koczargach, Wiktorowie , Mariewie, Lesznie itd to ja się za działkami najeździłe m MarcinieM czy moge poprosić na priv [email protected] . Maile do Ciebie są odrzucane niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 24.07.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Myśmy kupowali rok temu i w okolicach Wiktorowa ceny wychodziły około 20$ za m2 w zależności od położenia i mediów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 24.07.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Dziękuje za odpowiedz. Jadę dzisiaj o 16. oglądać w Marianowie po 10USD/m2. Obaczę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.07.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Witaj Grzegorzu w grupie kampinoskiej Ja mieszkam w tych okolicach juz prawie od roku ( w sierpniu bedzie rok) i moge tylko przylaczyc sie do peanow Maca, jest nawet jeszcze lepiej Podoba mi sie tak bardzo, ze tez wybralam to miejsce na swoje gniazdo domowe. Jest cicho, spokojnie, czysto (nie ma tylu spalin), duzo przestrzeni, czas wolniej plynie, wiec jest wiecej czasu wolnego na przyjemnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 25.07.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Tak - muszę tylko przekonać żonę iż 3km do sklepu, autobusu, szkoły, przychodni to nie jest dużo w zamian za takie plusy jak cisza i spokój.I jeszcze jedno. Czy ma ktoś dom drewniany w tej okolicy i chciałby przekonać moją żone do takiego rozwiązania (najlepiej na żywo)? Ciekaw jestem też jak w zimie będzie z wyjazdem do głównej drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 25.07.2003 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Ha, ha, ja do sklepu mam 300 m, do przystanku autobusowego 500. Tam, gdzie mieszkam, zima nie bylo wiekszych klopotow (droga asfaltowa do glownej), chyba raz, jak byla taka niespodziewana sniezyca, to nie nadazali odsniezac, ale i tak dalo sie jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 25.07.2003 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Grzegorz,dolores mieszka w domu szkieletowym już niedługo będzie rok.Ja będę budował szkieletowca, a w ciągu najbliższego pół roku chcę się wprowadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts