Grzegorz Saczek 25.07.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 A można zapytać o dokładniejszą lokalizację?Byłem wczoraj w Marianowie oglądać działki - 1500m ładne nawet i z mediami ale teraz musiałbym wyjaśnić żonie iż ta odległość (3100m)do "cywilizacji" jest do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 25.07.2003 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Zobacz na mapkę (link poniżej). Tam jest moja i dolores lokalizacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 25.07.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 No to wyjaśnia te kilkaset metrów do sklepu Ja oglądałem działki w okolicach MarcinaM A tak BTW to są tam w okolicy Wiktorowa jakieś ciekawe (godne obejrzenia) działki? I jakie są ceny tak orientacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 25.07.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Grzegorz, dolores mieszka w domu szkieletowym już niedługo będzie rok. Ja będę budował szkieletowca, a w ciągu najbliższego pół roku chcę się wprowadzić... Tak, szykuję się do jakiegoś wyboru technologii. Mam sprawdzoną ekipę górali (5 budów) i tani materiał (drewno) i właśnie myślę też o balach. Jadę we wtorek oglądać taki dom z bali całoroczny pod Wyszkowem. Zobaczymy. Ale taki z bali w otulinie KPN to dobrze wyglądać może. Sam wychowałem się 50 m od RPN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 25.07.2003 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Dom z bali jest cudny ! I w okolicah KPN-u będzie wyglądał jeszcze cudniej... pod warunkiem, że będzie w miarę samotny (wedłu mnie). Mała działka (ok 1000m2) gwarantuje bliskie sądsiedztwo innych domów, na ogół nie zrobionych z bala i to dla mnie na tyle się kłóci, że traci połowę atrakcyjności. Drugą połowę traci fakt, że dom z bala aby być nowoczesnym jeśli chodzi o straty ciepła powinien być wykonany z bala o średnicy powyżej bodajże 25cm ! A to jest już raaaaczej drogie. Ja chciałem budować z cieńszego bala ale po seminarium Wojtka Nitki zrozumiałem, że ocieplanie bala 10cm nie ma sensu zupełnie. To już lepiej zrobić szkielet. I tak powstała moja decyzja. Polecam wątek forumowy o "balowiczach" czyli o ludziach marzących lub budujących domy z bali... http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=504 Sam widziałem dom EDZI, jest piękny ! Na pewno EDZIA odpowie Ci na każdde pytanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.07.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Hej, hej, ale piekne upaly byly u nas w ten weekend, a jaka ladna burza w sobote Pochwale sie, ze w sobote i w niedziele naciagnelismy po dwoch stronach dzialki siatke, ok. 70 m ( ja sama ja rozwijalam - raczki jeszcze bola- ale jaka satysfakcja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 28.07.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Witajcie po krótkiej przerwie, witaj Grzegorz, widzę, że być może będę miał sąsiada napisz na priv gdzie szukasz, moze coś podpowiem - przerobiłem te okolice wzdłuż i wszerz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.07.2003 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Witaj MarciniePosty do Ciebie z yahoo wracają z informacją o przekroczonej quocie. Masz jakiś inny adres?Pisz do mnie na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 29.07.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 witajcie mbz, gratuluję udanej pracy. sam się zastanawiałem nad wykonywaniem siatki osobistymi rękoma, ale jakoś boję się , że coś nie wyjdzie. ale widzę, że można mieliście jakąś "fachową" pomoc? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 29.07.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Zrobilismy juz ogrodzenie po dwoch stronach ( z tylu juz bylo - sasiada ), wszystko robilismy sami, tzn. wstawianie slupkow- maz i ja (ja wlasciwie tylko je trzymalam), naciagniecie siatki - pomogli nam tesciowie. Nie ma podmurowki, bedzie pewnie pozniej. Wszystkie slupki sa w idealnej linii, wszystkie na rownej wysokosci, wyglada to super Jesli tylko mozesz, rob sam, na pewno duzo zaoszczedzisz na "fachowcach", a sam zrobisz na pewno dokladniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 29.07.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 mbzz tymi fachowcami to prawda; jak widzę tych "speców" , to aż mnie ciarki przechodzą. choć jeden z takich pokazywał mi wykonane ogrodzenie z podmurówką i staką i faktycznie - cytuję - "słupki staly jak generały". piszesz, że podmurówka później. ale tak przy naciągniętej siatce? hmmmm.... cały czas się zastanawiam, czy robić ogrodzenie przed rozpoczęciem budowy. w mojeje okolicy tylko jeden człowiek zaczął od ogrodzenia. choć niby prawo nakazuje ogrodzić budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 29.07.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Siatka przy podmurowce wcale nie przeszkadza ( zwlaszcza ze teraz ona jest troche wyzej niz poziom gruntu). My ogrodzenie zrobilismy teraz, zeby "zaznaczyc" granice, bo zdarzalo sie, ze przechodzono sobie tamtedy na skroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 29.07.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Ja będę rozpoczynał bez ogrodzenia. A żeby ewentualnej formalności stało się zadość zamierzam na kilku "kołkach" rozciągnąć taśmę białoczerwoną (taką plastikową).wierzę, że to powinno zadośuczynić przepisom - czasem obserwuję budowy w mieście podobnie "ogrodzone" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 29.07.2003 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Czesc, Chetnie przylacze sie do waszej grupy, nazywam sie Iwona, obecnie mieszkam w Truskawiu (ale nie w glownej czesci tylko na Lipkowskiej), a za rok planujemy rozpoczecie budowy domu na naszej juz wlasnej dzialce tuz obok w Hornowku. Forum przegladam od kilku tygodni i juz na tym skorzystalam - znalazlam swietna firme brukarska (robilam podjazd w obecnym domu) i pania architekt, z ktora sie jutro spotykamy. Mam kota i psa, ktore bardzo sie lubia, tylko czasmi troche sie mecza Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 29.07.2003 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Witaj Iwona ! Fajnie tak wiedzieć, że tyle bratnich dusz dookoła się buduje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 30.07.2003 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Witam serdecznie po przerwie Mam tyle roboty na działce i w pracy zawodowej, że aż nie wiem czy na pewno żyję Grzegorzu, ja buduję dom drewniany z bali, tylko z drugiej strony Puszczy, w Sowiej Woli, gm. Czosnów. I wcale mi nie przeszkadza, że moi sąsiedzi mają murowane domy. Mój przynajmniej jest charakterystyczny i gdy coś tłumaczę, to wszyscy od razu wiedzą gdzie mieszkam Jeśli będzie zainteresowany, to mogę Ci przesłać zdjęcie. Pozdrawiam Świerszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 30.07.2003 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 świerszczu, a może chcesz być zaznaczony na mapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 30.07.2003 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Tak!!! właśnie przed chwilą to napisałam... Sowia Wola, gm. Czosnów Iwoo!!! jesteśmy sąsiadkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 30.07.2003 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 W dokumentacji urządz. melioracyjnych znaleźli na mojej działce sączki oraz ich odprowadzenie. Aby uzyskać pozwolenie na budowę, muszę zrobić projekt przeniesienia w/w urządzeń. Narysować nową trasę to "pryszcz" nie mam natomiast pojęcia co do przekrojów i oznaczeń rurek oraz studzienek (ponoć niezbędne do łączenia sączek z odprowadzeniami) Może ktoś to już przechodził? Dla mnie sprawa superpilna Pozdrawiam P.S. Buduję (zamierzam) w Babicach St. Tam są ponoć duże rozbieżności pomiędzy planami sączek a rzeczywistością (cudowne lata 60-te!). Może odezwie się ktoś z przyszłych sąsiadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 30.07.2003 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Krzysiek, ja nie miałem żadnych urządzeń melioracyjnych więc niestety nie potrafię Ci pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts