Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Babicach narazie b. pozytywne doświadczenia - nie robili żadnych problemów, gorzej było z gazownią (warunki przyłączenia) - pani na coś liczyła, a jeszcze była niegrzeczna :evil:

Udało mi się ją przekonać :wink: - jak postanowiłem napisać na nią skargę, to sprawy ruszyły z kopyta a i ona stała się tak jakby bardziej sympatyczna :wink:

Pozdrawiam

Hey!

Chciałbym powitać wszystkich! Właśnie jestem w połowie stanu surowego. Domek rośnie w Kwirynowie, niedaleko szkoły podstawowej w Babicach. Myślę, że za kilka dni będę mógł co nie co pokazać - właśnie generuję stronkę.

Witam sąsiada,

Chyba wiem gdzie budujesz. Gratuluję wyboru.

pozdrawiam

Hey!

Chciałbym powitać wszystkich! Właśnie jestem w połowie stanu surowego. Domek rośnie w Kwirynowie, niedaleko szkoły podstawowej w Babicach. Myślę, że za kilka dni będę mógł co nie co pokazać - właśnie generuję stronkę.

To i ja witam sąsiada. I szczęściarza, skoro domek już rośnie. Domyślam się z grubsza gdzie, choć tam buduje się sporo. My jesteśmy jeszcze w chwastach na tym pustym polu za Placem Kwirynowskim, czyli troszkę dalej. Nędznie tam z prądem, bo nie ma już wolnego traforka. Rozglądam się za nowymi sąsiadami, bo im większa siła, tym większa szansa że ZE ruszy d...

Ale pchać sprawę trzeba. Mam agregacik, to może coś jeszcze w tym roku podłubię.

Polecam pana Gieletę. Na pewno jest solidny (oznaczał mi narożniki działki, robił mapy do celów projektowych i wytyczał fundamenty domu).

Mam nadzieje iż lepszy (uczciwszy) z niego geodeta niż sprzedawca gruntów. Mnie niestety próbował naciągnąć :-(

Wygląda na takiego co okazji nie przepuści. Ja stawiałem sprawę jasno i prosto i nie mogę narzekać na nic. Punktualny, szybki, dokładny, raczej tani. Nie miałem żadnych z nim problemów.

Polecam pana Gieletę. Na pewno jest solidny (oznaczał mi narożniki działki, robił mapy do celów projektowych i wytyczał fundamenty domu).

Mam nadzieje iż lepszy (uczciwszy) z niego geodeta niż sprzedawca gruntów. Mnie niestety próbował naciągnąć :-(

Ach skąd ja to znam.

Tak mi przyszło na myśl aby stworzyć listę naciągaczy, których lepiej omijać. No tak ale kto by został czysty????????????

A może listę uczciwych i sprawdzonych, których warto polecić. Co wy na to?

A tak z drugiej mańki - widzieliście kiedyś zakopango Kamaza - tylko kabina kierowcy wystawała z ziemi - mówię wam niezły widok - i straszno i śmieszno. Świadczy to niewątpliwie o rychłym nadejściu tej najmniej przyjemnej pory roku - deszczowej.

Acha muszę się pochwalić - wczoraj mój "majster" zakończył cud budowy kominka i po raz pierwszy korzystaliśmy z jego uroku (kominka nie majstra) ubiegłej nocy. Za oknem deszcz a w domku ciepełko i tak jakoś przytulnie mimo, iż to nadal plac budowy :D .

Ach jak cudownie jest (od czasu do czasu)...

witam,

całymi dniami przesiaduje na budowie i ciągle przychodzą do głowy nowe pomysły :D

nie miałem w planie piwniczki a teraz mam małą piwniczkę :lol:

kombinuję jakby tu ocieplić nadproża nie kupując systemowych rozwiązań :-?

może macie jakieś pomysły?

buduję koło święcic i w związku z tym może ktoś odsprzeda mi ~100 stempli alboli wypożyczy odpłatnie zagęszczarki (nie chce mi się podlewać) :wink: