świerszcz 21.11.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 A kto podglądał nas przez pole naszego wspólnego sąsiada Józia??? Tam nie ma płotu???? Widzisz??? Ja tam już mieszkam to wiem! I już! A poza tym po niedzieli pewnie już będzie płot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 21.11.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Podglądał? No nie .... chyba do Was wstapię porozmawiać na poważnie Przyglądałem się ładnemu drewnianemu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 21.11.2003 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 myślałby kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 22.11.2003 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 U mnie narazie bez płota... zapraszam ! Właśnie sąsiad doniósł, że w czasie ostatnich wiatrów urwało mi tablicę informacyjną o budowie. Więc teraz plac jest nielegalny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 30.11.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 No, bo niedługo spadniemy na szóstą stronę.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 01.12.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Witam, witamtradycyjnie już, to towarzystwo ma jesieni zawsze idzie spać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 02.12.2003 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Gorące pytanie do wszystkich, którzy się w naszej kampinoskiej okolicy budowali: Którą hurtownię lub skład materiałów polecacie? Jako najtańszy i solidny? Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 02.12.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Ja mam niewielkie doświadczenie bo kupowałem tylko rury kanalizacyjne i drenarskie, no i jakieś drobne rzeczy jak pręty zbrojeniowe czy parę worków cementu...Używałem składu w Borzęcinie na Kosmowskiej tel. 752 08 44 Ceny raczej chyba normalne, na niektóre artykuły było znacznie taniej niż w Castoramie ale niektóre były droższe... Raz tez byłem zadowolony z dużej hurtowni hydrauliczno-instalacyjnej w Błoniu. Trochę daleko ale pamiętam, że mieli duuuży wybór. Nazywali się jakoś Bojan czy Bojar, przy trasie poznańskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 03.12.2003 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Cześć, ja z racji bliskości do mnie robiłam zakupy w hurtowni w Czosnowie, u Kwaśniewskich. Mają naprawdę chyba wszystko i ceny też atrakcyjne. I ciągle stoi kolejka, wnioskuję że ceny i jakość materiałów odpowiednia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.12.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Joasiu,my kupowaliśmy w składzie w Izabelinie.Okazał się najtańszy.Po drobne rzeczy jeździmy czasem do Borzecina,Leszna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 03.12.2003 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Korzystałem z wielu hurtowni:1. Hurtownia Piotr Leszno (dobre ceny ale czasem tempo dostaw słabe) - da się płacić przelewem2. Borzęcin Kosmowska (ceny wyższe ale za to czas dostawy zerowy) - da się płacić przelewem3. Skład Izabelin (ceny gorsze niż w pkt. 1 ale nieznacznie) - nie wiem czy się da płacić przelewem4. PSB na granicy W-wy - da się płacić przelewem5. Karopol w Koczargach Nowych - nie wiem czy się da płacić przelewem ceny na różne artykuły są różne w tych hurtowniach - np. Klinkier TERCA jest najtańszy w 4, a materiały Plecewice są tanie w 1, 2 za to np. sznurek do ocieplenia (czytaj do snopowiązałek) jest do kupienia w 5 (nigdzie indziej go nie ma)..... Reasumując jeśli potrzebujesz np. dostaw just in time polecam 2 (oni naprawdę są punktualni i nie przeraża ich dowóz np. po dwie palety dziennie, po za tym mają sporo materiałów na "placu" i nie trzeba czekać aż je ściągną od producenta) jeśli czas dostaw nie jest aż tak istotny sugeruję 1, 3, jeśli jesteś zainteresowany świadczeniami dodatkowymi (np. kredyt krótkoterminowy) to sugeruję 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 04.12.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Którą hurtownię lub skład materiałów polecacie? Jako najtańszy i solidny? * Beton towarowy + bloczki fundamentowe: MD (za Tesco) * Stal + drobiazgi: NORMA (Babice, Pohulanka) * Bloczki, stropy + większe drobiazgi: PSB HMB (Blizne przy Górczewskiej) * Więźba: kuzyn szwagra (okolice Warki) * Wykopy, piasek, ziemia: p. Łuczak. Natomiast to co było dla mnie najważniejsze w takim układzie to: * KOMUNIKACJA - praktycznie wszystkie materiały i inne bieżące sprawy mogłem załatwić telefonicznie, bez tracenia czasu na dojazdy * ODLEGŁOŚĆ - jak czegoś zabrakło (kończyło się) to albo szybko dowieźli, albo majster biegusiem przywiózł swoim samochodem * MIALY WSZYSTKO - nie musiałem tracić czasu na szukanie materiałów u kogoś innego * CENY - były dla mnie wystarczająco dobre.Może znalazłym inne źródła, ale doliczając np. transport czy stacony czas na dojazdy/telefony wyszedłbym pewnie na to samo. * PŁATNOŚCI - z wyjątkiem pierwszych zakupów, reszta kasy szła po dostawach. Najczęściej regulowałem rachunki co 2 a nawet 3 tyg. i takie opóźnienie nie stanowiło problemu. Wszystko gotówką (i tak brałem dla majstra...), ale na pewno przelew też jest możliwy (w PSB również plastik). No to w skrócie tak to by wyglądało. Jakby co - pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 04.12.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Baaaardzo dziekuję za adresy - i liczę na więcej. Jutro planujemy z Mężem pojeździć po hurtowniach i wybrać maxy i pełną cegłę, tzn. kupić po jednym z Plecewic, Radzymina, Harasiuków i co tam jeszcze będzie i poeksperymentować z nimi w domu. Myślicie, że to sensowne czy wręcz przeciwnie?Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 08.12.2003 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 czesc,szukam okien: plastykowych, w okleinie drewnopodobnej. niestety jeszcze nie dla siebie. ale moze polecacie kogos?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 09.12.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Podrzucę Ci namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 12.12.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Witam wszystkich zasiedziałych i nowych grupowiczów po długiej nieobecności - nawał pracy, niestety nie związanej z budową, która leży odłogiem. Nasze grupowe notowania spadają. Trzeba się podnieść na duchu jakimś spotkaniem - na Warszawskiej właśnie coś zaczyna się rodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 12.12.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Hej, a może po Świętach, jakiś kulig czy inna sanna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 14.12.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Z "nowin" Wiktorowskich - postawiono latarnie wzdłuż Topolowej w stronę Wyględ tak że ja i Maco mamy już całą trasę z Warszawy oświetloną.... Jeszcze zapomniałem o nowinie drugiej - postawiono przystanek autobusowy (wersja delux) na skrzyżowaniu Leśnej i Tolopowej tak więc są szanse na to że do autobusu 719 będzie o 1.5 kilometra BLIŻEJ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 14.12.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 No właśnie ! Też widziałem te latarnie. I Bardzo dobrze ! Ale przystanku nie zauważułem. Sąsiad mówił, że byli z TPSA i coś tam mierzyli, żeby kabel położyć. Więc jest szansa na coś lepszego niż radiomodem. A czy wiesz już jak to będzie z tą centralą zaborowską ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 14.12.2003 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Jednym słowem cywilizujemy się. Super! 719-ka miała być na Topolowej już we wrześniu zeszłego roku. Nie liczę oczywiście, że będę nią codzienne jeździł ale mieć miejską komunikację pod nosem to fantastyczna rzecz. Mam tylko nadzieję, że ten przystanek jest dla 719-ki. Alexsoft, wdziałeś może jakiś rozkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts