peilin 16.03.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Dzieki za rady dotyczace firm budowlanych, ale ja naprawde nie mam czasu sama zajmowac sie budowa, wiec musze znalezc dobra firme, ktora nie bedzie probowac mnie oszukac. Co do kosztow, to firma najpierw robi kosztorys, na podstawie, ktorego jej potem place, wiec o zawyzaniu cen nie ma mowy, bo jest to wczesniej ustalone.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 18.03.2004 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 HEJ,HEJ mam nadzieję, że zobaczymy się wszyscy 21 marca w niedzielę na spotkaniu w Lolku na Polach Mokotowskich o godz 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 19.03.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Witajcie po dłuższej przerwie. Dzisiaj zawiozłem architekta na działkę. Niech popatrzy chłop gdzie będzie stał jego projekt a mój indywidualmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 19.03.2004 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Przeczytalam ostatnio w lokalnej gazetce, ze przebudowa Warszawskiej od Lazurowej do Leszna potrwa od 2004 - 2006. W pierwszej kolejnosci odcinek polozony na terenie gminy Stare Babice. Podobno juz sie rozpoczely pomiary geodezyjne. Ciekawe, jesli tak bedzie to super , ale pewnie jak rusza roboty to dopiero bedzie ciezko sie wydostac Ostatnio, jeżdżąc prawie codziennie Warszawską na odcinku Lazurowa-wiktorów zauważyłem bardzo częstą obecność panów pomiarowców (geodetów) wzdłuż całej warszawskiej.... Z jednej strony to fajnie... ale z drugiej jak ją poszerzą i zrobią ładną to nam się pijawią TIRy i inne ciężarówki i ogólnie ruch i hałas wzrośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.03.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Ja myślę, że TIR-y to raczej nie mają szans się pojawić na Warszawskiej/Stołecznej bo nie mają po co. Chyba, że się trafi się jakiś kierowca - amator koncertu w Żelazowej Woli . Teraz i tak jeżdzą Poznańską. Jeśli będzie w Starych Babicach zjazd z A2 to raczej tylko dla ruchu lokalnego. Będzie pewnie większe natężenie ale samochodów osobowych a i to tylko na odcinku Stare-Babice - Lazurowa. No i pewnie sporo pojedzie też w bok, na północ, jak Kwirynów, Janów, Klaudyn i dalej Łomianki. Zresztą sami zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 22.03.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 hej, za mną kolejny krok na drodze do własnego domu - uzgodnienia dotyczące adaptacji projektu. Okazuje się, że to co czytałem gdzieś o małej wadze, przywiązywanej przez architektów w projektach gotowych do wentylacji, potwierdza się i w moim projekcie. Dlatego to będzie podstawowa sprawa przy adaptacji. Mam nadzieję w maju załatwić sprawy papierkowe i ruszyć z pracami w sierpniu. Uprasza się o trzymanie kciuków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.03.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Przeczytalam ostatnio w lokalnej gazetce, ze przebudowa Warszawskiej od Lazurowej do Leszna potrwa od 2004 - 2006. W pierwszej kolejnosci odcinek polozony na terenie gminy Stare Babice. Podobno juz sie rozpoczely pomiary geodezyjne. Ciekawe, jesli tak bedzie to super , ale pewnie jak rusza roboty to dopiero bedzie ciezko sie wydostac Ostatnio, jeżdżąc prawie codziennie Warszawską na odcinku Lazurowa-wiktorów zauważyłem bardzo częstą obecność panów pomiarowców (geodetów) wzdłuż całej warszawskiej.... quote] Ja tych panow, to juz od kilku miesiecy widuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 24.03.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 hej, Mam nadzieję w maju załatwić sprawy papierkowe i ruszyć z pracami w sierpniu. Uprasza się o trzymanie kciuków MarcinM, trzymam kciuki żebyś zaczął wcześniej. Sierpień to trochę późno.. Lepiej zacząć wcześniej i ewentualnie robić dłuższe przerwy technologiczne niż później się niepotrzebnie spieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 24.03.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Nie łam się MarcinM - ja zacząłem 28.7.2003 i za miesiąc się przeprowadzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 24.03.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Dzięki dobrym ludziom za dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 24.03.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 alexsoft ! No to pięknie !!!! To nawet będziemy w tym samym czasie sąsiadami ! Sprzedaliśmy mieszkanie i mamy się wynieść z niego do końca kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 25.03.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Cóż, moje mieszkanie niestety jeszcze nie sprzedane - ale i tak się z niego wynoszę - trzeba zacząć mieszkać by znaleźć wszystkie wady ukryte domu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.03.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Alexsoft, a robiłeś może rozeznanie, jak w okolicy wygląda sprawa stałki internetowej? Co tu dużo kryć, bez tego, w tych naszych leśnych ostępach nie wyobrażam sobie, jak mógłbym funkcjonować. Tym bardziej, że przeszedłem właśnie ostatnio w tryb pracy zdalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 26.03.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Też mnie to mocno interesuje ! Od kwietnia pozostanie praca... lub GPRS. No i jeszcze podobno Sferia tam dochodzi ale ich dostęp do Internetu jest raczej jeden z droższych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 26.03.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Ja rozmawiałem z kolegą odnośnie szybkości internetu po GPRS. Uważa on, że niczym nie różni się od modemu. Ostatnio zainteresowały mnie promocje Idei. Można po 18 surfować sobie po gprs w cenie 29 gr za 512 MB. Mają też promocję dla firm 50 zł bez limity MB. Ale trzeba kupić palmtopa za 2 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 27.03.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Jezier, ta cena jest bardzo atrakcyjna. Mam nadzieję, że znajomy mówi prawdę odnośnie komfortu obsługi. Bo teoria teorią (115 kb/s to nawet przecie dokladnie 2 razy więcej niż modemowe maksimum - 56 kb/s) ale właśnie liczy się, jak to wygląda w praktyce. Mi się zdawało, ze GPRS jest jednak wolny, jak ściagałem jakieś niewielkie gierki do telefonu. Ale to może była kwestia "słuchawki". Warto pewnie zainwestować w oddzielny modem GSM/GPRS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 27.03.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Też mnie to mocno interesuje ! No i jeszcze podobno Sferia tam dochodzi ale ich dostęp do Internetu jest raczej jeden z droższych... I niestety chyba jeden z najgorszych. Podobnie jak i Tele2 się ponoć bardzo popsuło. A Neo się poprawiła. Trzeba będzie monitowac Telepsę o możliwości techniczne DSL w naszym rejonie. Dla przypomnienia - jesteśmy w rejonie Błonie. Jakby tak każdy raz na tydzień czy nawet 2 tam dzwonił w tej sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 27.03.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Alexsoft się chwalił, że ma dobrego znajomego w Tepsie, który szczerze powie jaka jest sytuacja i keidy planują centralę zabowrowską wymienić. Ja też ostatnio próbowałem przez śłużbowe kontakty ale jak na razie to cisza na łączach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 27.03.2004 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 W końu sami chcieliśmy sielskiej wsi i leśnej głuszy - niby dlaczego Internet miałby od tego obrazu odstawać.. Ale jak mi dzisiaj w Zalesiu sprzedali wczorajszą gazetę to się po prostu załamałem i wk.. bo zorietowałem się dopiero w domu. Choć z drugiej strony mam już bezpośredni dowód na to, że na wsi czas płynie wolniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 28.03.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Co do szybkości po GPRS to chyba nie jest dobrze. Telefony dostępne na rynku potrafią działać z szybkością 40 kbips. Najnowsze modele ale niekoniecznie dostępne w sprzedaży nawet 53 ale to jest max. No i jest to szybkość ściagania, wysyłanie jest wolniejsze.Dobra wiadomość jest natomiast taka, że maszty na peryferiach są znacznie mniej obciążne więc gprs nie jest ograniczany.Nokia wyposaża swoje nowe fony w edge ale na operatorów trzeba jeszcze poczegać. Alternatywą jest np podłączenie się GPRS i satelitą. Z komórki wysyła się zapytania a satelitą ściąga. Nawet onet ostatnio ma taką usługę, ale jest i konkurencja nie wiem czy nie tańsza.Ostatnia możliwością jest oferta eutelsat. Dwukierunkowy net z satelity. Abonament miesięczny zaczyna się jednak od 150 € Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts