Maco 14.04.2004 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 W sumie jestem. Mieli małą nawłkę z terminem ale rozumiem, że to był wyjątkowy przypadek... W sumie jest na pewno szczelne, bo wpuszczone było u mnie w 20cm wody i nie przecieka. Zapraszam na wizję lokalną bo nie jest do końca jeszcze zasypane. Jakość "just OK". Mają swoja stronę http://www.salexpol.pilickanet.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 15.04.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Witam,Czy macie jakies doswiadczenia z ekipami, inspektorami nadzoru z okolic gminy Leszno i ewentualnymi cenami stanu surowego otwartego? PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 15.04.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 hej, ja zbierałem ostatnio oferty na budowę naszego domu - 175 użytkowej + garaż na 2 samochody doklejony do ściany - oferty miejscowych ekip za robociznę to ca 150 zl za metr 2 stanu surowego otwartego z pokryciem dachu dachowka cementową. budujemy z komórkowego (później ocieplenie styropianem, ale nie wliczone w cenę). co do kierowników budowy to chyba dość krucho ... sam szukam Maco, chętnie zajrzę, jeśli mi się uda to w piątek lub w niedzielę po południu. (jeśli będziesz na budowie) . Najpierw zasięgnę języka sesemesem. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 15.04.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 W Wiktorowie na Leśnej, przy samej Topolowej, mieszka jeden kierownik/inspektor (p. Partycki). Mąż sołtysowej (p. Abramczyk) Wyględ to z kolei drugi znany mi okoliczny inspektor i on pracuje u mnie. Nie mogę jednak polecić ani jednego ani drugiego, bo wiem, że obaj popełnili, niestety dość duże, błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 15.04.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Witam,No wlasnie nazwisko Partycki jakos mi sie obilo w tamtych okolicach...czy jakies blizsze info moge otrzymac?Ja sie raczej na budowaniu chwilowo jeszcze nie znam wiec nie wiem gdzie i na co zwrocic szczegolna uwage, w szczegolnosci nadzoru nad inspektorem nadzoru PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 15.04.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 hej, nazwisko które wymieniacie i w moich rozmowach okolicznych się pojawiało, ale zachwytów nie słyszałem. raczej mówiono o niedociągnięciach, ale uważam, że z człowiekiem zawsze można się spotkać i ocenić go samemu. Co mnie niedługo zresztą czeka , bo czas wybrać i ekipę i kierownika/inspektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 16.04.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Będę w sobotę i pewnie w niedzielę również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 19.04.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Maco - czy mozesz powiedziec z jakimi dodatkowymi kosztami nalezy sie liczyc? (transport, montaz, inne?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 19.04.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Odnosnie Inspektorow - sam korzystam z jednego z dwoch wymienianych. Moge podzielic sie wnioskami ale moze nie na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 19.04.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Ja też mogę co nieco prywatnie powiedzieć. Znam zresztą ich obu. Żadnego bym nie dyskwalifikował ale tak jak pisałem wcześniej - nie uniknęli błędów, ale ich się chyba nie da niestety uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 19.04.2004 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Przemek,Jeden betonowy zbiornik 5m3 to 800złTransport z radomia to ok 450-500złW tym jest wpuszczenie i osadzenie zbiornika w wykopie (wykop sam musisz zrobić). Firma ma swoją stronę http://www.salexpol.pilickanet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 20.04.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Maco - Serdecznie dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. Wlasnie o to mi chodzilo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 22.04.2004 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Witam,czy 35000 netto za stan surowy otwarty bez polozenia dachowki domu 190 m2 to drogo jak na okolice Wiktorowa czy mozna cos znalezc taniej? PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 22.04.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 hej, drogo. Pozostaje naturalnie pytanie o projekt i technologię, bo mój jest bardzo prosty. nasz dom jest w sumie nieco większy (dom 175 + garaż 42) na podstawie moich rozmów myślę, że za tyle z położeniem dachówki i obróbkami można byłoby się zastanawiać. Ja bym potargował, jeśłi efekty prac tej ekipy są w porządku. Naturalnie znajdziecie wielu mówiących o bardzo niskich cenach, ale to się zdarza rzadko (choć znam takich, nawet na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 22.04.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 To trochę przydużo (wg mnie o ok. 5000PLN) - ale trzeba pamiętać o jednej sprawie że forum jest pełne osób które mówią ile ich kosztowac będzie budowa. Dziwne że jak już coś faktycznie zbudują jakoś przestają pisać jak się miały ich preliminarze do rzeczywistości i co faktycznie zostało ZBUDOWANE (ile błędów, co zostało spartolone, jakie wydatki zostały przesunięte (np. stan surowy bez tarasów, schodów, ścianek działowych, chudziaka, obsypania i izolacji fundamentów, zasypania podłogi na gruncie))..... i przede wszystkim w jakim czasie to coś powstało.... Uff na szczęście ja już 1.5 się przeprowadzam do domu więc mam już to z głowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 22.04.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 pozdrawiam wszystkich - dawno mnie tu juz nie było ale przypominam się. Opal, Ckwadrat - gratulacje , a jak sobie radzicie z nowym domownikiem w mieście? w ostatnim muratorze przeczytałam o waszych kłopotach z prądem ale widzę, że już wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 22.04.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Ola i Piotr,Ja tez uwazam, ze to troche duzo. Wszystko zalezy jednak od zakresu prac jaki ma byc wykonany. Spotkalem sie z masa interpretacji terminu "stan surowy otwarty". Nie wiem takze, czy w cenie zostaly uwzglednione prace ciesli. Napisaliscie, ze "bez dachowki" ale czy uwzgledniona jest sama konstrukcja? Zgadzam sie w 100% z MarcinM i Alexsoft - wszystko zalezy od zakresu prac, doswiadczenia i profesjonalizmu ekipy. Moim zdaniem warto/trzeba ponegocjowac. Pozdrawiam,Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 22.04.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Witam, Czy ktos z Was przetestowal juz z dostawcami rozwiazanie "7% VATu na material przy zamowieniu razem z robocizna"? Co mowia na ten temat wykonawcy? Jakie materialy mozna w ten sposob kupic? Ja wczoraj uslyszalem, ze np. bramy garazowej sie nie da bo to nie bedzie czescia mieszkalna... Pozdrawiam, Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.04.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 pozdrawiam wszystkich - dawno mnie tu juz nie było ale przypominam się. Opal, Ckwadrat - gratulacje , a jak sobie radzicie z nowym domownikiem w mieście? w ostatnim muratorze przeczytałam o waszych kłopotach z prądem ale widzę, że już wszystko w porządku. Witaj Dolores! Już myślałem, że na dobre zapomniałaś o Muratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.04.2004 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Witam, czy 35000 netto za stan surowy otwarty bez polozenia dachowki domu 190 m2 to drogo jak na okolice Wiktorowa czy mozna cos znalezc taniej? Pozdrowienia Piotrek To może nawet i 10 tys. za drogo. Zależy jeszcze, jak skomplikowany projekt, technologia itd. Ja dałem ok. 17 tys. za swój 160 m2 z 2-spadowym dachem, pod papę (mur na razie 1-warstwowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts