Ola i Piotr 23.04.2004 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Witam,projekt sie w sumie nieskomplikowany, ot pare scian (dwuwarstwowe) na dom o powierzchni okolo 150 m2 + garaz 40 m2. Wiezby wliczone, ale krycie dachu juz nie. PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.04.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Kochani szukam ekipy budowalnej - dobrej, w miarę taniej, sprawdzonej i polecanej do remontu domu (wyburzenie ścian, postawienie nowych, naprawienie więźby). Robota byłaby w Ząbkach. A i jeszcze jedno - może być potrzebny na ich prace rachunek. pozdrawiam serdecznie Maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.04.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Maluszek, zapomnij o ekipie! Nie pozwolę Ci zburzyć tego, co raptem skończyliście budować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 25.04.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Witam, Czy na swojej działce mogę wykopać studnię czy też wymagane na to są jakieś szczególne pozwolenia (ogólne lub też wynikające z sąsiedztwa parku narodowego)? Pozdrawiam,Maciek Jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 25.04.2004 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Jeśli małą (są ograniczenia zarówno w głębokości bodajże 30m jak i wydajności, znowu bodajże 5m3/h max ) to nie musisz. tylko trzeba zachować pewne odległości - znowu niestety nie pamiętam... Ale na pewno było o tym na Forum nie raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.04.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 maluszek, zapomnij o ekipie! Nie pozwolę ci zburzyć tego, co raptem skończyliście budować . :d :d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 01.05.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 No i wreszcie dopadła nas ta Unia. Nawet w tych naszych leśnych ostępach płącimy od dziś 15% więcej za materiały budowlane . Gdybym wiedział, że tak to się skończy, to głosowałbym przeciw akcesji, czy jak niektórzy mówią anschlussowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.05.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Dopadła. I nie odpuści jak np zima (nie przymierzając). To jest mój pierwszy post ze wsi !!! Przez GPRSa melduję posłusznie, że już trzecią nockę w nowym domu przespałem. Reszta rodziny na razie jeszcze tu nie śpi, bo sie okazało, że w środku o wiele chłodniej niż się spodziewałem. We wtorek będzie zamontowane ogrzewanie więc pewnie pod koniec tygodnia wszyscy już będziemy tu nocować. Ale kumkanie żab i świeże powietrze jest nie do pobicia. Zapraszamy przy okazji na herbatkę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.05.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Oooo! Maco, coż za europejskie tempo ! A na herbatkę to niewykluczone, że dzisiaj wpadniemy to pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 04.05.2004 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Hej,gratulacje Maco. Podziwiam tempo, w końcu byliśmy u Was ze 2 tygodnie temu, gdy prace trwały na całego.Pozdrowienia dla Grupy.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.05.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Maco - wielkie gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palma 04.05.2004 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Szukam kierownika budowy - budowa w Zgorzale (między Piasecznem, a W-wą) - mozecie polecić kogoś sprawdzonego, z kogo byliście zadowoleni? Ekipę już mam, ale nikt z nich nie ma uprawnień kierownika budowy. Dzięki Monika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.05.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Palma, weź koniecznie takiego kierownika, który mieszka jak najbliżej budowy - najwyżej parę km. Do zakończenia stanu surowego otwartego on musi być dosłownie pod reką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 05.05.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Witam, Po jesienno-zimowo-wiosennej przerwie zamierzam wrocic na budowe (juz w przyszlym tygodniu). Wiekszosc ekip jest juz umowiona ale mam dosc duzy problem z hydraulikiem.Czy ktos z Was moze polecic fachowca/ekipe sklonna zajac sie instalacja wod-kan i CO (lacznie z podlogowka)? Pozdrawiam,Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 05.05.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Witam, Jeszcze jedna prosba/pytanko. Czy ktos z Was orientuje sie gdzie w naszych okolicach mozna wynajac na 2 tygodnie cos typu budka campingowa w ktorej moga nocowac 3 osoby. Jedna z ekip poprosila o cos takiego i mam problem... Z gory dziekuje za pomoc, Pozdrawiam, Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 10.05.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Witam,Mozecie polecic milych, solidnych i bardzo elastycznych cenowo dostawcow z naszych okolic? PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 11.05.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Ja wybrałem hurtownię Skład z Izabelina - 2 lata temu spełniali wszystkie 3 wymienione przez Was postulaty . Mam nadzieję, że nie zeszli z tego poziomu. Kupowałem u nich prawie wszystko na stan surowy. W nagłych przypadkach posiłkowałem się hurtownią z Borzęcina. Ale ci już byli dość gburowaci, mieli kłopoty z trasportem (chyba jeszcze się nie dorobili własnego Tira), no i ceny też mieli takie sobie. Dachówkę kupowałem w Dachluxie, zaraz za rogatkami Wawy, jakieś 200 m od Lazurowej. Też godni polecenia - wszystkie moje reklamacje połamanych dachówek uwzględnili, dali duży upust a nawet przyjęli z powrotem okna dachowe, które miałem już na budowie, a z których się rozmyśliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 11.05.2004 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Skład z Borzęcina najwidoczniej się poprawił - są obecnie tańsi od Składu, przemili, a transport mają najsprawniejszy ze wszystkich okolicznych hurtowni - dziś dzwonisz, dziś masz (stal przywieźli w ciągu półtorej godziny). Moje obserwacje są jednak na razie dość niewielkie - jestem na etapie fundamentów.Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 11.05.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 hej, wita sasiadka z grupy Stare Babice czy moze ktos z Was wycinał drzewa na swojej działce, szukam ekipy do wycinki pozdrawiam karorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 11.05.2004 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 hej hej szukam namiarow na sensowny cenowo transport z hds-em. potrzebuje kilka kursow z Zerania do Babic (a wlasciwie pod Babice). Jakbyscie mieli cos sensownego - to poprosze - na razie dostalismy wycene - 300 zeta za kurs pzdr Marsjanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts