Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani szukam ekipy budowalnej - dobrej, w miarę taniej, sprawdzonej i polecanej do remontu domu (wyburzenie ścian, postawienie nowych, naprawienie więźby). Robota byłaby w Ząbkach. A i jeszcze jedno - może być potrzebny na ich prace rachunek.

pozdrawiam serdecznie

Maluszek

Dopadła.

I nie odpuści jak np zima (nie przymierzając).

To jest mój pierwszy post ze wsi !!! Przez GPRSa melduję posłusznie, że już trzecią nockę w nowym domu przespałem. Reszta rodziny na razie jeszcze tu nie śpi, bo sie okazało, że w środku o wiele chłodniej niż się spodziewałem. We wtorek będzie zamontowane ogrzewanie więc pewnie pod koniec tygodnia wszyscy już będziemy tu nocować.

Ale kumkanie żab i świeże powietrze jest nie do pobicia.

Zapraszamy przy okazji na herbatkę :) !

Witam,

Po jesienno-zimowo-wiosennej przerwie zamierzam wrocic na budowe (juz w przyszlym tygodniu).

Wiekszosc ekip jest juz umowiona ale mam dosc duzy problem z hydraulikiem.

Czy ktos z Was moze polecic fachowca/ekipe sklonna zajac sie instalacja wod-kan i CO (lacznie z podlogowka)?

Pozdrawiam,

Przemek72

Ja wybrałem hurtownię Skład z Izabelina - 2 lata temu spełniali wszystkie 3 wymienione przez Was postulaty :lol:. Mam nadzieję, że nie zeszli z tego poziomu. Kupowałem u nich prawie wszystko na stan surowy. W nagłych przypadkach posiłkowałem się hurtownią z Borzęcina. Ale ci już byli dość gburowaci, mieli kłopoty z trasportem (chyba jeszcze się nie dorobili własnego Tira), no i ceny też mieli takie sobie. Dachówkę kupowałem w Dachluxie, zaraz za rogatkami Wawy, jakieś 200 m od Lazurowej. Też godni polecenia - wszystkie moje reklamacje połamanych dachówek uwzględnili, dali duży upust a nawet przyjęli z powrotem okna dachowe, które miałem już na budowie, a z których się rozmyśliłem.

Skład z Borzęcina najwidoczniej się poprawił - są obecnie tańsi od Składu, przemili, a transport mają najsprawniejszy ze wszystkich okolicznych hurtowni - dziś dzwonisz, dziś masz (stal przywieźli w ciągu półtorej godziny). Moje obserwacje są jednak na razie dość niewielkie - jestem na etapie fundamentów.

Joasia