ckwadrat 12.05.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Karorka - ja to bym sobie chętnie coś zasadził a nie wycinał, bo mam gołe pole . Marsjanka - te 300 zł to nie jest chyba bardzo wygórowana cena. Ja tyle płaciłem albo i nawet 400 (już nie pamiętam, bo 2 lata temu) za przewiezienie baraka właśnie z Żerania na moją budowę. Musisz popytać w hurtowniach budowlanych, bo tylko tam mają takie sprzęty albo po prostu z kierowcą czegoś takiego, jak akurat gdzieś się rozładowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 12.05.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Marsjanka - mozesz zapytac w takim nieduzym skladzie w Koczargach, na Warszawskiej, jadac od Warszawy po prawej stronie prawie dokladnie naprzeciw skretu w lewo na ul. Bugaj za sklepem spozywczym. To jest jakies 100m od skretu na Stare Koczargi i Lipkow (jak skreca autobus 714). Troche zaplatalam, ale moze sie zorientujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 12.05.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Witam,Ta hurtowania w Borzecinie to Targanscy czy jest tam jeszcze jedna hurtowania? PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 12.05.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 W Borzęcinie Dużym na pewno jest tylko 1 hurtownia (przy bocznej drodze na Borzęcin Mały zdaje się, jakieś 200 m od Warszawskiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 13.05.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Ola i Piotr, Moje odczucia na temat dostawcow sa podobne do innych forumowiczow. Najbardziej elastyczny byl Sklad z Izabelina ale z jednego powodu robilem troche zakupow takze w Hurtowni w Borzecinie - mieli najszybszy transport i nigdy nie musialem czekac dluzej niz obiecywano (czego nie moge powiedziec o Skladzie), zwlaszcza, jesli towar byl potrzebny za godzine albo dwie. W sumie, chyba dobrze, ze jest w czym wybierac. Pozdrawiam, Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gemm 14.05.2004 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Marsjanka - niedawno przewoziłem domek drewniany z Radzymina do Dąbrowy Chotomowskiej Starem z hdsem, solidny gość, wziął wprawdzie 400, ale pomagał mi ten domek rozebrać bo nie chciał "wejść" w całości , no i to kawał drogi. W sumie poświęcił mi kilka godzin więc chyba nie była to cena bardzo wygóroowana. Za normalne kursy bierze zdaje się właśnie 300. Jak chcesz - spróbuj - 604 28 1142. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 16.05.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Ola i Piotr, Jak tam Wasze zakupy? Po 01 maja tego roku nie moge dogadac sie z zadnym z chwalonych dotychczas dostawcow - nie maja towaru , nie wiedza jakie ceny obowiazuja... a jutro zaczynaja sie u mnie prace. Ciekawe jak, skoro nie mam materialow? Przy okazji - czy ktos z Was zna marke ARBET (styropian)? Podobno duza i znana firma ale nic mi to nie mowi... Pozdrawiam, Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 18.05.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Witam Przymierzam się do zakupu działki w okolicach Wilkowej Wsi - Powązki ale mam jeden problem, działka ta jest działką rolną ( 1ha podzielony na 15 działek), sprzedający (za pośrednictwem agencji) obiecują że tereny zostaną odrolnione do końca roku. Wiem, że w tamtym rejonie zostało sprzedanych już kilkanaście (kilkadziesiąt ?) takich działek i szukam osób które mają więcej informacji na temat realnych możliwości odrolnienia tych działek. Czy czasami nie jestem wpuszczany w kanał przez pośredników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 18.05.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Maco Gratuluję tempa prac Jestes szybki jak wiatr na budowie U mnie idzie to trochę wolniej Dawno mnie tu nie było . Pozdrawiam Grupę z Kampinosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 18.05.2004 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Witam Przymierzam się do zakupu działki w okolicach Wilkowej Wsi - Powązki ale mam jeden problem, działka ta jest działką rolną ( 1ha podzielony na 15 działek), sprzedający (za pośrednictwem agencji) obiecują że tereny zostaną odrolnione do końca roku. Wiem, że w tamtym rejonie zostało sprzedanych już kilkanaście (kilkadziesiąt ?) takich działek i szukam osób które mają więcej informacji na temat realnych możliwości odrolnienia tych działek. Czy czasami nie jestem wpuszczany w kanał przez pośredników. Hej, Po pierwsze - spokojnie i nie wierz sprzedajacemu! Po drugie - pojedz do gminy i sprawdz plan zagospodarowania przestrzennego - jesli w ogole takie plany maja (obecne plany stracily waznosc z koncem 2003 roku) i malo ktora gmina taki plan ma zrobiony. Nie wiem jak sie odralnia dzialki na wlasna reke - o ile dobrze pamietam, kiedys trzeba bylo pisac do ministra rolnictwa - duze znaczenia miala tez klasa ziemi - piachy mozna bylo latwiej odrolnic niz czarnoziemy - i taniej. Ale na pewno odrolnienie nie jest sprawa prosta i szybka. A nawet jak Ci sie uda odrolnic, to przy braku planu zagospodarowania przestrzennego, trudno jest przeforsowac pierwsza inwestycje - bo planu nie ma ..naokolo tez nic nie ma ..urzedniki nie wiedza co z tym zrobic .... i tak ...lata leca ... A u ciebie wlasnie jest pole - tak ?? Jezeli na tych dzialkach juz ktos sie zaczal budowac - tym lepiej - wylom w murze poczyniony - ale jesli to gole pole i masz zamiar szybko sie budowac - zastanowilbym sie. Nalezy tez miec na uwace podatek adjacencki od wzrostu wartosci dzialki po odrolnieniu - pewna gmina zazadala za dzialke warta okolo 100 000 zl - 10 000 podatku - czyli 10 %. REASUMUJAC - musisz pogadac w gminie, jakie maja plany co do planu zagospodarowania przestrzennego, porozmawiaj z przyszlymi sasiadami - moze oni juz tam byli przed Toba ...moze ..to oni beda hahahah te plany ustalac i kupili za psi grosz Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 18.05.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Mogę się pod powyższym podpisać. Z działkami rolnymi trzeba bardzo uważać, a już w szczególności w Otulinie KPN, gdzie są duże obostrzenia inwestycyjne, strefy ochronne itd. Broń Boże nie wierzyć na słowo sprzedającemu i pośrednikowi. Ja się przejchałem na zapewnieniach odnośnie mediów. Sam chciałem też kupić dzialkę rolną, bo cena była kusząca, która w ciągu roku, dwóch - według zapewnień pośrednika - miała być na pewno odrolniona. I co? Minęło już chyba 4 czy 5 lat i nic się nie dzieje. Przed kupnem wywiedziałem się na szczęście w gminie (Stare Babice), gdzie przynajmniej nie zwodzili mnie ewentualnym odrolnieniem. Działkę rolną można w zasadzie traktować jako długoterminową inwestycję, a i to niepewną, a na pewno nie plac pod planowaną w bliskiej przyszłości budowę. No chyba, że ma się w gminie insidera i wiadomo, że odrolnienie jednak nastąpi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 19.05.2004 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Hej,koledzy powyżej mają rację. myślałem o rolnej, ale odpuściłem po rozmowach w urzędach. Dużo formalności, opłata i nikt nie zagwarantuje Ci żadnego terminu. Jeśli miałbym budować dom w ciągu 2-3 lat, zdecydowanie wybrałbym działkę budowlaną, najlepiej z wodą i prądem tuż obok. Poza tym dom musi kosztować ca 250 000 - 300000 tysięcy, więc różnica w działce rzędu np 30 - 40 tysięcy złotych to nic w porównaniu z późniejszymi nakładami. Można wtedy rozłożyć budowę na nieco dłużej.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 19.05.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Witam Dzięki za rady ale tak naprawdę to nie wiem co robić, okolica ładna, cena przystępna (cena działki budowlanej w okolicy jest o 20tys wyższa), pani z gminy mówiła że na 90% odrolnią do końca roku tylko nie ma nic na piśmie. Po drugiej stronie drogi (bliżej trasy z Leszno-Kampinos) są już działki budowlane ale obok nadal jest ok2ha pola podzielonego na działki podobno już sprzedane, dalej są ogródki działkowe. Pole jest w otulinie KPN a klasa ziemi IV i V. Dlatego szukam kogoś kto kupił albo zamierza kupić taką działkę w tej okolicy, może wie coś więcej. Budować się w tym roku już nie zamierzam ale chciałbym w następnym ("Przytulny" ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 19.05.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Witam . moze pojedz do tej gminy - mamy juz polrocze - jezeli maja odralniac w tym roku - to juz powinni miec jakies plany, mapy - przynajmniej szkice, jakies projekty wstepne.... NIe wiadomo ... czy akurat Twoja dzialke odrolnia i ze odrolnia na cele budownictwa mieszkaniowego (MN) o co Tobie chodzi ...bo moze odrolnia na uslugi .... albo na tereny rekreacyjne czy inne ... No i cena - jezeli rolna kosztuje 40 000 lub wiecej - bralbym budowlana za 60 000 - koszt podciagniecia mediow do tej "taniej" rolnej moze okazac sie duzo wyzszy niz te 20 K PLN. 3 V sie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartłomiej 19.05.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Cześć! Potrzebuję jakieś 1000 sztuk sztachetek na ogrodzenie. Nic specjalnego, ale chciałbym, zeby to było porzadne drewno, z którego nie zrobią mi się "śmigiełka" po roku. Czy możecie dać mi namiary na jakiś tartak bądź skład drewna, w którym można znaleźć to, co mnie interesuje. Buduję na północy Kampinosu, gm. Czosnów. Serdecznie dziękuję. Pozdrawiam, Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 19.05.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Witam, dzieki za namiary.Przemek72 my zakupy za jakis miesiac zaczynamy. Mam nadzieje ze juz bedzie wiadomo jak wyglada pobyt w UE w zakresie cen materialow. PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 19.05.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Witam Przymierzam się do zakupu działki w okolicach Wilkowej Wsi - Powązki Witam, bez planu zagospodarowania to chyba lepiej nie ryzykowac rolnej, bo nie wiadomo w sumie co urzednicy wymysla...chociazby co do minimalnej wielkosci dzialki na ktorej mozna sie budowac. A panie w urzedach mowia duzo... Pozdrowienia Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 19.05.2004 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Witaj, grupo! EMERGENCY!!!Zabrakło mi wełny na ocieplenie (kurde, więźbę wyliczyłem prawie dokładnie, a tutaj się rąbnąłem). Jakieś 20 paczek Rockwool-a FASROCK L (ew. XL) 120mm. AFAIK na zamówienie trzebaby czekać baardzo optymistycznie jeden, a najprawdopodobniej 2-3 tygodnie. Czy ktoś z Was (lub z Waszych krewnych-i-znajomych) mógłby mi na gwałt pomóc? 1. Może znacie skład w którym taką niewielką ilość można zdobyć od ręki? 2. Może wiecie komu zostało takiej wełny po ocieplaniu i chciałby się pozbyć nadmiaru? 3. Może macie taką wełnę kupioną na zapas, a potrzebną dopiero powiedzmy za miesiąc lub później, i moglibyście 'pożyczyć' potrzebującemu? Publicznie obiecuję oddać jak najszybciej. 4. ... PLEASE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 20.05.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 ManieQ Spróbuj u Jurkowej największa hurtownia wełny 22 6684555 Ja u niej kupowałem Obsługa błyskawiczna była ,ale w marcu teraz niewiem ,ale pewnie podobnie Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 20.05.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Przemek 72 Ja mam teraz ekipę ,która robi mi podłogowe ,za rozsądną kaske Kończą za trzy tygodnie .Tak więc będą wolni, mażna rezewować termin pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts