tchrzano 01.06.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Planuje zrobic dokladnie to samo, ale nie chcialbym, aby zostalo tak na wieki. Myslalem o dostarczeniu wniosku do gazowni w Warszawie, ale pomyslelem, ze jak zawioze do gminy, to beda swiadomi ilu chetnych jest na ich terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 03.06.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 ja niedługo też składam wniosek w gazowni i zachęcam nowo poznawanych sąsiadów. Udało mi się sprzedać temat kilku osobom. Cena gazu z rury jest dużo przyjemniejsza, a poza tym nie ma koło domu szpecącego zbiornika. A z innej beczki - wdzięczny będę za przemyślenia dotyczące dobrych (tanich) miejsc kupna stali, betonu i bloczków fundamentowych. Wiem, że ceny zwariowały, ale być może jest hurtownia, która w okolicy ma najprzyjemniejsze ceny. Pozdrowienia M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.06.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Drodzy Grupowicze z okolic Wiktorowa, Jezeli jestescie zainteresowani przylaczeniem sie do gazu ziemnego (ktorego jeszcze w terenie oczywiscie nie ma), to wrocilem wlasnie z Urzedu Gminy w Lesznie i dowiedzialem sie, ze do tej pory tylko 10 osob zlozylo wnioski o wykonanie przylacza gazowego. Jako, ze motorem napedowym rozpoczecia inwestycji jest zapotrzebowanie w danym terenie na gaz ziemny, to dopoki nie zbierze sie wymagana liczba chetnych inwestorow, dopoty inwestycja nie zostanie rozpoczeta. Dlatego chcialbym zasugerowac, jezeli myslicie powaznie o przylaczeniu sie do gazu ziemnego, koniecznie zlozcie wniosek w gminie. Im wiecej wnioskow, tym szybciej bedziemy mieli gaz. Pozdrawiam Wszystkich Dla tych, co jeszcze nie mają doświadczeń to uważajcie jak rozmawiacie z naszym wójtem (gm.Leszna). Bardzo można się podbudować a potem... jeszcze bardziej załamać jak się okaże jakie to są obietnice... Przecież bodajże rok temu była rozesłana do wszystkich właścicieli działek ankieta dotycząca podłączenia gazu, gdzie każdy mógł zadeklarować czy i kiedy i ile by chciał kupować. Wiem, że wszystcy moi sąsiedzi (ja też) złożyliśmy taką ankietę w gminie. Czy oni ją jeszcze mają ? Niedawno odkryłem sklep 24h w Zaborowie ! Jest wygoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 03.06.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Buduję w Zaborowie i nie wiedziałem że mam "delikatesy' nocne na miejscu . Czytaj a bedziesz poinformowany : Dzięki Maco Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 04.06.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Maco, Dziekie za info.A gdzie jest ten sklep?Gdzies przy glownej ulicy (Stolecznej)? Pozdrawiam,Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 04.06.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Maco,Weszłam na twoją stronę internetową i widzę, że domek najeżony nowinkami technicznymi. Zwłaszcza rury pod podłogą sprawiają kosmiczne wrażenie. Czy ta płyta grzejna to jedyne źródło ciepła? Czy można regulować temperaturę wewnątrz pomieszczenia (oczywiście nie chodzi o otwieranie okien). No bo jak masz kocioł to sobie wyregulujesz temperaturę na kotle + termostaty na grzejnikach, a tu?Czy to ma takie ograniczenia jak podłogówka - tzn trzeba odpowiednio dobrać materiał wykończeniowy na podłogę. No i po trzecie czy to bezpieczne umieszczać wymiennik ciepła pod domem - rozumiem, że ma jakąś długość życia.Będę wdzięczna za oświecenie,Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 07.06.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Witam, No i zaczelo sie...wykop juz jest, pewnie przed swietami lawy wyleja.Milo patrzec jak jest dziura w ziemi, pewnie jeszcze milej jak dom bedzie rosl dzien po dniu. PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 08.06.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Witam wszytkich sąsiadów mam pytanko czy ktos zalatwiał energie w Truskawiu albo w okolicy i moze chce sie podzielić doswiadczeniami? Jak na razie odbiłem sie od energetyki z braku stosownego papierka a jestem ciekaw co bedzie jak zgromadze potrzebne dokumenty i ile bede czekał na podłaczenie bo tym razem niczego sie nie dotykam dopóki nie bede miał pradu na dzialce a porzednio tam gdzie budowałem trwało to ponad rok i sporo pieniedzy zanim raczyli połozyc przyłacze. Pozdrawiam wszystkich puszczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 08.06.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Masz rację Rbit. Grunt to prund . Ja czekałem na niego aż 2,5 roku i stan surowy pobudowałem na agragacie prądotwórczym. Drugi raz już na pewno bym nie miał tyle zapału a i tak żeby wykańczać musiałem poczekać na "prawdziwy" prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 08.06.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 A wracając do gazu ziemnego w okolicach Wiktorowa i Wyględ, to wiem, że sprawa jest cały czas w toku. Właśnie m.in w sprawie gazu ma się odbyć w tę sobotę u jednego inwestora w okolicach Leśnej (w części należącej do Wyględ) zebranie. Jeśli ktoś chce tam być, to dam znać dokładnie kiedy i gdzie (jak tylko sam dostanę potwierdzenie, że zebranie się odbędzie). Ma być też mowa m.in. o telekomunikacji. Generalnie chodzi o to, żeby każdy złożył zapotrzebowanie w telepunkcie w Ożarowie na telefon. Im więcej osób się zgłosi (musi być co najmniej 25 z jakiejś okolicy), tym większe szanse na światłowód a nie beznadziejną radiolinię (którą tepsa oferuje zdaje się od ręki), przez którą Internet sączy się z prędkością... 33,6 kb/s. W złożeniu wniosku (bardzo krótki) nie jest przeszkodą, że nie ma jeszcze domu (adresu); wystarczy miejscowość i numer działki (dlatego trzeba go znać jadąc tam!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.06.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Radiolinia też nie jest od ręki. Mają zdaje się kłopoty z urządzeniami dostępowymi. Czasami trzeba poczekać do kilku miesięcy. A internet to albo nie działa albo działa z szybkością 9600 bipsów. Mam taką radiolinię i rozmawiać się da, ale na nic więcej nie liczę. Nie wiem jednek czy nie zrezygnuję z tego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 08.06.2004 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Ja też się pisze na światlowód jak by co. Zaborów W samym środku Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.06.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Przypomniało mi się, że podobno tepsa ma zamiar przejść z radiolinią z infrastruktury po Centerteli na maszty Idei i technologię GSM. Nie wiem ile w tym prawdy ale te newsy mam od pracownika tepsy. Tak czy siak obok mnie dwie działki kupił jakiś kierownik naszego monopolisty i szanse na kabel znacznie się powiększyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 09.06.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Witam Chciałabym sprowadzić barak. Czy macie jakieś kontakty na transport+ dzwig. Starostwo Wawa Zachód nie przyjmuje we czwartki, zostawili sobie ten dzień na spokojną pracę.Nasze pozwolenie było pełne pomyłek, więc nie dziwię im się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 09.06.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Temat gazu i telefonu jest bardzo interesujacy (mysle, ze dla wszystkich w naszych okolicach). Boje sie jednak, ze sobotni termin spotkania sprawi, ze czesc zainteresowanych nie bedzie mogla sie stawic ze wzgledu na zaplanowane wczesniej wyjazdy.Dzieki za sugestie aby wniosek o telefon skladac w telepunkcie w Ozarowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 09.06.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Przypomniało mi się, że podobno tepsa ma zamiar przejść z radiolinią z infrastruktury po Centerteli na maszty Idei i technologię GSM. Nie wiem ile w tym prawdy ale te newsy mam od pracownika tepsy. Tak czy siak obok mnie dwie działki kupił jakiś kierownik naszego monopolisty i szanse na kabel znacznie się powiększyły Nie licz na to nie bedzie w najblizszym czasie dostepu po GSM . URTiP nie wydał nawet opini w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 14.06.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 U mnie była jakaś Pani co robi projekt linii kablowej dla TPSA. Powiedziała, że za parę tygodni projekt trafi do urzędów (teraz to chyba starostwo a nie gmina) i jak nie będzie zastrzeżeń to po 30 dniach jedzie kopara i kładą kabel (mówie o linni z Zaborowa do osiedla przy Chabrowej i przy okazji podciągającej kabel do mnie i sąsiadów). W telepunkcie z Ożarówie oferują radio-połączenie od ręki. Pozatym na jednym drzewie widziałem ogłoszenie na stały dostęp do Internetu via jakieś radiomodemy (pewnie WiFi). Firma się ogłasza, że za 128kbs chce niecałe 90zł miesięcznie. Instalacja nadajnika/odbiornika i konfiguracja pc-ta to 200zł.Tylko cholerka, ktoś wydarł mądrze numer i nie ma jak się z nimi skontaktować. Jak dla mnie to bardzo ciekawa oferta... a jeszcze pozatym to w sobotę raniutko (5:30) jak się jakoś wcześnie przebudziłem to tuż obok mojego domu przekicał prawdziwy zając. Jak mnie zauważył, to dał nogę na drogę i do lasu ! O ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 14.06.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Witam wszytkich sąsiadów mam pytanko czy ktos zalatwiał energie w Truskawiu albo w okolicy i moze chce sie podzielić doswiadczeniami? Jak na razie odbiłem sie od energetyki z braku stosownego papierka a jestem ciekaw co bedzie jak zgromadze potrzebne dokumenty i ile bede czekał na podłaczenie bo tym razem niczego sie nie dotykam dopóki nie bede miał pradu na dzialce a porzednio tam gdzie budowałem trwało to ponad rok i sporo pieniedzy zanim raczyli połozyc przyłacze. Pozdrawiam wszystkich puszczyków Cześć Rbit, Załatwiałam-w grudniu. W lutym podpisaliśmy umowę na dwa lata. Pisaliśmy o skrócenie ale nie dało rady. Ponoć koszty wysokie itp.,itd. I tyle jeśli chodzi o ścieżkę formalną. Teraz wzięliśmy namiary na kilku elektryków i zaczniemy rozmawiać. A swoją drogą zastanawiam się czy STOEN dotrzymuje tych dwuletnich terminów. Może ktoś ma doświadczenie w tym względzie? A gwoli nakreślenia skali problemu powiem, że na granicy działki są słupy oświetleniowe. I ten prund po tychże słupach trzeba kilkadziesiąt metrów przeprowadzić. Mnie nie wydaje się to jakoś skomplikowane ale może ja już jestem taka prosta kobita. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 15.06.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Cześć Rbit, Załatwiałam-w grudniu. W lutym podpisaliśmy umowę na dwa lata. Pisaliśmy o skrócenie ale nie dało rady. Ponoć koszty wysokie itp.,itd. I tyle jeśli chodzi o ścieżkę formalną. Teraz wzięliśmy namiary na kilku elektryków i zaczniemy rozmawiać. A swoją drogą zastanawiam się czy STOEN dotrzymuje tych dwuletnich terminów. Może ktoś ma doświadczenie w tym względzie? A gwoli nakreślenia skali problemu powiem, że na granicy działki są słupy oświetleniowe. I ten prund po tychże słupach trzeba kilkadziesiąt metrów przeprowadzić. Mnie nie wydaje się to jakoś skomplikowane ale może ja już jestem taka prosta kobita. Pozdrawiam jj No musze powiedzieć ze nie brzmi to optymistycznie ale cóz smutna rzeczywistośc . Zmobilizowałas mnie zeby szybko podanie złozyć bo jak mam czekać 2 latka to lepiej szybko zacząć. Zatem podwójna porcja Zyrtecu( mam alergie na urzedników) papiery w dłoń i do boju. Jeszcze pytanko : Podlegasz pod okreg energetyczny Pruszków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 15.06.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 to jeszcze jedno pytanko do bywalaców: nie znacie gdzieś w okolicy taniej szkółki gdzie mozna kupic iglaczki . najlepsza była by szkólka nadleśnictwa bo tam mozna materiał do zalesiania za grosz kupic. Z góry dziekuje za pozytywne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts