Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, od wczoraj mam studnie - 18,5 m gleboka, koszt - 1100zl.

Mam nadzieje, ze nie przeplacilam?

Aha, jesli ktos ma, to bardzo poprosze o namiary na architekta, ktory dokonuje adaptacji projektu z projektem zagospodarowania dzialki z opcja ewentualnego zalatwienia pozwolenia na budowe. Moze byc tutaj lub na priv.

Prześlę Ci za chwilę namiary na projektanta. Tani ale chyba w Twoim imieniu nie wystąpi bo to po drugiej stronie Wisły. Ci co występują na ogół są drożsi ale i szybszy, bo mają "układy" z lokalną panią zza biurka ;-)

ckwadrat,

Ja przezylem podobny szok 3 tygodnie temu - bylem przekonany, ze taki fundament to drobiazg ale jak sie ma 70mb od frontu to konsekwencje sa wlasnie takie to jest bolesne.

Odnosnie strat na budowach - proponuje nie czuc sie az tak bezpiecznie bo mnie jakis czas temu zginelo troche (na szczescie raczej drobnych) rzeczy z budowy i to w czasie gdy w namiocie nocowalo 8 pracownikow. Ktos mial tupet i odwage! :D

Ponadto, wczoraj dowiedzialem sie, ze zaczely sie jakies dziwne wlamania w naszej okolicy do juz zamieszkalych domow.

Pozdrawiam,

Przemek72

Witam,

U nas budowa ruszyla z kopyta...dzisiaj dol zasypuja, a jutro betonem sie zaleje troche i fundamenty gotowe

Bylem z gminie leszno odnosnie gazu i sie dowiedzialem ze sprawa z gazem na ulicy lesnej stanela w martwym punkcie...gazownia zrobila plany, nawet im sie to oplaca, ale nie ma "grupy nacisku" by to pchnac dalej...pani z gminy doradzila zawiazanie komitetu (blokowego-domowego?). Moze jakas pikiete trzeba urzadzic?:)

Pozdrowienia

Piotrek

My do jakichs 6 lat wykończamy stara siedzibe w Ursusie tzn głownie robie ogródek bo mi jeszcze fachowcofobia nie przeszła do końca, ale w tym roku chyba bede musiał wpuścić i dokończe juz wszystko tzn ostatnia łazienke i strych.

A równolegle próbuje zagospodarowac swoja działke w Truskawiu zeby kiedyś docelowo wyniesc sie z Warszawy.

J

Jechałem pare razy tą drogą. A w zasadzie off-drogą :wink:. Najgorzej jak jest sucho - pył niemiłosierny.

druga tak fajna jest z Truskawia do Palmir tylko bardziej urozmaicona zaczyna sie szutrem przechodzi przez kocie łby a kończy asfaltem. na tym asfalcie jest pod koniec długiego odcinka prostej przejzad nad kanalkiem którego nie widac a powyzje 80km/h traci sie kontakt z podłozem . Jka by ktos jechał to radze uwazac.

A co do pyłu to masz racje jadac jak jest sucho krajobraz z tyłu znika w tumanie kurzu , ale jest ladnie i czasem sobie jeadae jak mi sie nie spieszy zbytnio :D

Witam Was serdecznie. Jestem nowym budującym ichciałabym dołączyć do Waszej grupy. Mam nadzieję, że Dąbrowa Leśna łapie się do okolic Kampinosu. Widzę, że dużo czasu poświęcacie problemom z telefonią. A co myślicie o planowanej obwodnicy, która niestety niedługo powstanie, oddzielając Dąbrowę od Kampinosu. Pozdrowionka