ckwadrat 02.07.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 C-kwadrat, na litość, a ja myślałam, że Wasze ogrodzenie zobaczę! Kiedy spotkanko? Jagna, na razie koncepcyjnie nasze ogrodzenie wygląda zupełnie jak na tamtym zdjęciu. Tylko mniejsza skala, no i wystają metalowe słupki . Z siatką i sztachetami poczekamy aż będą się kręciły ekipy wykończeniowe. A spotkanko to chyba niestety dopiero po 10. Witam Was serdecznie. Jestem nowym budującym ichciałabym dołączyć do Waszej grupy. Mam nadzieję, że Dąbrowa Leśna łapie się do okolic Kampinosu. Widzę, że dużo czasu poświęcacie problemom z telefonią. A co myślicie o planowanej obwodnicy, która niestety niedługo powstanie, oddzielając Dąbrowę od Kampinosu. Pozdrowionka Witaj Badi. Na razie pierwsza obwodnica jaką zbudują, czyli trasa Mostu Północnego, będzie przebiegać przed Hutą (patrząc od Wawy), więc Dąbrowy na pewno nie odetnie od Puszczy. Ta droga z betonowych płyt do Dąbrowy chyba długo jeszcze taka pozostanie.. Aczkolwiek w Starych Babicach ma być węzeł z A2 i właśnie od niego ma być łącznik z Gdańską, chyba właśnie m.in. po tych płytach. Dla mieszkańców Dąbrowy nie byłoby to na pewno dobrym rozwiązaniem bo zostali by wzięci w widły Gdańskiej i łącznika autostradowego. A na jakim jesteś Badi etapie z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 05.07.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witam.Mam trochę betonu komórkowego na zbyciu. Kupowany promocyjnie, w dodatku ze starym VATem - cena więc dobra, do uzgodnienia, przy ukruszonych bloczkach dodatkowy rabat. Jest to Faelbet 600 24x24x59 gładki.Ilość 1-200 szt. Transport z Kwirynowa niestety własny - trzeba jeszcze wynieść na zewnątrz, bo palety znalazły się już pod stropem.W dodatku kilka pustaków Teriva (beton).Może się komuś przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 05.07.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Mam już stan surowy otwarty. We wnętrzu położona elektryka i tynki cem-wapniowe. Wtym tygodniu zaczynamy hydraulikę. Acha mam też rozłożoną instalację do rekuperatora. Poszukuję porządnej ekipy do uszczelnienia tarasu i dekarzy wykonujących dach z tytan-cynku. Ma być dobrze i niedrogo. Okna zamówione, Brama garażowa też. Po wylewkach zamontujemy i będziemy dalej walczyć z wnętrzami. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 05.07.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witam wszystkichNiedawno zakupiłem działeczkę w Marianowie i chciałbym przyłączyć się do tej grupy. Mam pierwsze pytanie?Czy można tam (otulina puszczy) wybudować przydomową oczyszczalnie czy konieczne jest szambo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 05.07.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Mam już stan surowy otwarty. We wnętrzu położona elektryka i tynki cem-wapniowe. Wtym tygodniu zaczynamy hydraulikę. Acha mam też rozłożoną instalację do rekuperatora. Poszukuję porządnej ekipy do uszczelnienia tarasu i dekarzy wykonujących dach z tytan-cynku. Ma być dobrze i niedrogo. Okna zamówione, Brama garażowa też. Po wylewkach zamontujemy i będziemy dalej walczyć z wnętrzami. Pozdro Badi, Jestem na dokladnie takim samym etapie - tez zaczynam hydraulike ale mam okna, drzwi i brame Powodzenia i pozdrawiam, Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 05.07.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witam wszystkich Niedawno zakupiłem działeczkę w Marianowie i chciałbym przyłączyć się do tej grupy. Mam pierwsze pytanie? Czy można tam (otulina puszczy) wybudować przydomową oczyszczalnie czy konieczne jest szambo? Zbyszek 1, Z tego co ja wiem, w otulinie puszczy nie wolno budowac przydomowej oczyszczalni. 4 lata temu sam sie o to staralem ale moj wniosek zostal odrzucony. Pozdrawiam, Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 05.07.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Przemek72 dzięki za słowa otuchy. Potrzebna ona każdemu budującemu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 06.07.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 nie jestem pewien ale chyba w miedzyczasie zmieniły sie przepisy prawa budowlanego i oczyszczlanie o wydajnosci do 5msześciennych na dobe nie wymagaja zezwoleń i mozna je budowac, ale to trzeba by pokopać w przepisach zeby sie upewnic. Jak znajde pragraf adekwatny to dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 06.07.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Pozwolenia nie wymaga tyle że wymaga ZGŁOSZENIA i 30 dni czasu jeśli urząd nie zgłosi sprzeciwu - a w tym wypadku MOŻE zgłosić sprzeciw..... - a papiery trzeba dać identyczne jak kiedyś na pozwolenie na budowę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tchrzano 08.07.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Witam Wszystkich,Zostalo mi z budowy w Wiktorowie ok. 1.5 palety bloczków gazobetonowych gladkich 12cm FAELBETU po bardzo atrakcyjnej cenie. Moze ktos skosztuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 09.07.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Witam,Dzisiaj nad wiktorowem niezle powialo, akurat przyjechlismy zobaczyc jak tam nasza budowa na koniec tygodnia wyglada. Wjezdzamy na Lesna, a tam...oj kiepsko to wygladalo.Nie wiem jaka opatrznosc czuwala, ale nas jakos to torando ominelo...trzeba bedzie dac na msze.Akurat mielismy aparat, wiec jak troche obrobie zdjecia to wrzuce na jakies http://www...straszny i niecodzienny widok. Pozdrowienia Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.07.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Słyszałem, że w Wiktorowie 37-letni mężczyzna został porwany przez trąbę powietrzną, a następnie rzucony na ziemię kilkanaście metrów dalej. Z urazem klatki piersiowej i nogi został przetransportowany śmigłowcem Lotniczego Pogotowia Ratunkowego do szpitala. Stan pacjenta jest stabilny, jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 09.07.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 WitamOto adres ze zdjeciami Wiktorowahttp://tun.amwaw.edu.pl/lesna PozdrowieniaPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 09.07.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Jechalem dziś droga Truskaw -Palmiry , w okolicach cmentarza krajobraz jak w puszczy piskiej kilka lat temu , drzewa potrzaskane jak zapałki na wysokosci kilku metrów i powywracane z korzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 10.07.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 Ola i Piotr, możecie poprawić tę stronkę ze zdjęciami (wyświetla się tylko błąd)? Żywotnie mnie to interesuje, co się u nas wczoraj dzialo.. A swoją drogą to takie rzeczy w naszych okolicach nie są niestety wyjątkiem. 2 lata temu wichura zerwała mi z połowy dachu przybitą już papę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 10.07.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 Przejeżdżałem tam dzisiaj - horror - krajobraz jak po wojnie ... Z magazynu Dziadka zerwało dach - ciekawe czy moje okienko także poleciało ... Przy okazji zapytam czy macie namiary na sprawdzonego glazurnika? Pozdrawiam, Maciek Jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 11.07.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Wczoraj też pojechałem - obraz dokładnie, jak po przejściu tornada, który oglądałem do tej pory tylko na Discovery. W pasie o szerokości mniej więcej 100 m pozrywało dachy (w całości lub w kawałku), powywracało stuletnie drzewa z korzeniami, poprzewalało słupy trakcyjne i ogrodzenia (klinkierowe!). Na podwórzach sterty gałęzi, resztek dachów, cegieł itp. Po obu stronach tego pasa prawie żadnych zniszczeń - połamane tylko gałęzie. W naszej okolicy tornado przeszło pasem prawie równoległym do ul. Topolowej, ok. 100-300 m w stronę Leszna a zatem tylko dobry rzut kamieniem od naszych domów (m.in. mojego i Maco). Tylko jedna agencja ochrony miała kilkadziesiąt alarmów, które póżniej okazywały się zniszczonymi fragmentami domów. Rowerzyści mówili, że dopiero w lesie to był makabryczny widok dziesiątek powywracanych drzew. Ja się tylko martwię, czy to jest przypadek, że tornado przeszło w tej okolicy, czy też, biorąc pod uwagę, że 2 lata temu było coś podpobnego ale o mniejszej sile, mamy do czynienia z tworzeniem się alei tornad.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 11.07.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Witam,W sumie nie wiem czemu nie widacProbuje przez LAN i TPSA i widac, wrzuce jeszcze na inny adreshttp://spcsk.amwaw.edu.pl/lesna/index.htmlhttp://tun.amwaw.edu.pl/lesna/index.html Zdjecia sa dosyc duze wiec sie troche wgrywa, szczegolnie przez modem. PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 11.07.2004 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Świetne fotki! Nikon 5700 trzyma klasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.07.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Rany, a ja myślałam, że u nas wieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts