Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kiedy ja wreszcie zwiedzę te nasze leśne ostępy? :-?

Musisz sobioe dłuzszy urlop zaplanowac bo to jakieś 80 km wzdłuz i 20 szerokie. ja prez 2 lata ledwie zdzaylem poznać okilice Truskawia a i to nie do końca :(.

Ale znowu co robic po zakończeniu budowy z taka ilościa wolnego czasu? ;)

Musisz sobioe dłuzszy urlop zaplanowac bo to jakieś 80 km wzdłuz i 20 szerokie. ja prez 2 lata ledwie zdzaylem poznać okilice Truskawia a i to nie do końca :(.

Ale znowu co robic po zakończeniu budowy z taka ilościa wolnego czasu? ;)

Tego czasu ciągle mało. Ja to wycieczki robiłem w zasadzie tylko zimą (z synkiem na sankach), jak juz naprawdę na budowie (surowy otwarty) nie dało się nic robić. Mam jednak nadzieję, że jak już się zamknę i będę miał gdzie porządnie zamknąć rower (z balaszaka jeden mi ukradli) to się wreszcie ruszę, przynajmniej w najbliższą okolicę.

Nie jest pewne, że antena o której piszą w tym wątku jest zainstalowana przez Solid. U mniej jest podoban antena na zewnątrz a ta właściwa do powiadamiania jest na poddaszu więc niewidoczna z zewnątrz... To są raczej domysły.

Chociaż oczywiście może tak jest, że to jest bubel. Cóż, kolejny przykład, że nie ma zaufania w tym kraju. Firmy nie trzymają standardów, sądy nie są sprawiedliwe, księża się łajdaczą,...

Kiepsko.

Maco napisz jak masz rozwiązane podłaczenie do sieci. Tzn, jaka antena jake urządzenie podłączone do tej anteny i do kompa. Bo ja dowiadywałem się o sieć u mnie i muszę kupić antenę siatkową za 300 zł oraz jakiś AP za prawie 500.

Jezier,

a mieszkacie już ?

BYło podobnie tylko zapłaciłem za całość. Instalacja kosztowała mnie w sumie 499zł (albo 449). W tym była antena kierunkowa (wygląda jakby zrobiona z kawałka rury kanalizacyjnej) i router w domu.

Dokupiłem switcha za 75zł i teraz mogę podłączyć równolegle 7 komputerów/urządzeń.

Umowę podpisałem na rok, po roku wszytskie urządzenia są moje.

Maco nie mieszkam. U mnie kłopotem jest dość zarośnięty teren. Niestety komin z nadajnikiem jest troche zasłonięty drzewami. I musze kupić antenę za jakieś 300 zł oraz punk dostępowy za 500 zł. Martiwią mnie te wysokie ceny. Ideałem byłoby dla mnie antena za stówkę i karta pci za 150 ale widzę, że się tanim kosztem się nie uda. Tak czy inaczej muszę się umówić na jakieś sprawdzanie sygnału bo szkoda mi niepotrzebnie wydawać prawie 1000 zł niepotrzebnie.

Kochani - haslo - gazownia Blonie.

Wniosek o okreslenie warunkow przylaczenia. Jest tam pod koniec taki podpunkt:

"Oswiadczam, ze:

a)...

b) do dnia zawarcia umowy o przylaczenie do sieci gazowej przedloze oswiadczenie w formie aktu notarialnego o ustanowieniu na rzecz wlasciciela sieci gazowej i jego nastepcow prawnych nieodplatnego prawa uzytkowania na czas eksploatacji tych urzadzen dla:

- pasa gruntu, pod ktorym znajduje sie siec gazowa,

- czesci nieruchomosci, na ktorej bedzie posadowione przylacze gazowe i punkt redukcyjno-pomiarowy /pomiarowy/ polegajace na zapewnieniu dostepu w celu wykonywania czynnosci zwiazanych z remontem, eksploatacja i konserwacja sieci gazowej oraz przylaczaniem nastepnych odbiorcow"

Nie bardzo mi sie ten punkt podoba, nie chcialabym przepisywac kawalka mojej ziemi dla gazowni. Czy ktos przez to przeszedl i wykreslil ten punkt? Czy jesli go wykresle moga mi odmowic przylaczenia do sieci?

Mbz, nie taki diabeł straszny, jak go malują. To nie jest żadne przepisanie kawałka ziemii na gazownię, tylko tzw. służebność, żeby monterzy mogli wejść i dokonać naprawy, czy konserwacji przyłącza. Ja to ćwiczyłem przy prądzie - też musiałem NOTARIALNIE zapewnić Energetyce taką możliwość, bo kabel szedł przez moją działkę.