Maco 03.09.2004 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Oj tak, przydałaby się taka. Ostatnio natknąłem się na nieoficjalną stronę gminy Leszno. http://www.gminaleszno.republika.pl A możesz byś stworzył taką mapkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 03.09.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Kiedy ja wreszcie zwiedzę te nasze leśne ostępy? Musisz sobioe dłuzszy urlop zaplanowac bo to jakieś 80 km wzdłuz i 20 szerokie. ja prez 2 lata ledwie zdzaylem poznać okilice Truskawia a i to nie do końca . Ale znowu co robic po zakończeniu budowy z taka ilościa wolnego czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 A możesz byś stworzył taką mapkę ? Jak zdążę, to coś postaram się wymyślić. Problem w tym, że nie mam skanera a niedługo może będę i odcięty od netu na kilka miesięcy, jak dobrze pójdzie . Mapy drukowane mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Musisz sobioe dłuzszy urlop zaplanowac bo to jakieś 80 km wzdłuz i 20 szerokie. ja prez 2 lata ledwie zdzaylem poznać okilice Truskawia a i to nie do końca . Ale znowu co robic po zakończeniu budowy z taka ilościa wolnego czasu? Tego czasu ciągle mało. Ja to wycieczki robiłem w zasadzie tylko zimą (z synkiem na sankach), jak juz naprawdę na budowie (surowy otwarty) nie dało się nic robić. Mam jednak nadzieję, że jak już się zamknę i będę miał gdzie porządnie zamknąć rower (z balaszaka jeden mi ukradli) to się wreszcie ruszę, przynajmniej w najbliższą okolicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.09.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Pochwale sie, a co Wlasnie dzis otrzymalam wreszcie, po trzech miesiacach oczekiwania warunki zabudowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 NIe przepracowują się w Ożarowie. Po 3 miesiącach warunki zabudowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Na Wymianie doświadczeń jest ciekawy wątek o Solidzie. Ponieważ niedawno przetoczyła się na naszej grupie dłuższa dyskusja na temat agencji ochrony, podaję go jako kolejny dowód nieprofesjonalności tej agencji: "Skuteczny" monitoring... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.09.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Nie jest pewne, że antena o której piszą w tym wątku jest zainstalowana przez Solid. U mniej jest podoban antena na zewnątrz a ta właściwa do powiadamiania jest na poddaszu więc niewidoczna z zewnątrz... To są raczej domysły. Chociaż oczywiście może tak jest, że to jest bubel. Cóż, kolejny przykład, że nie ma zaufania w tym kraju. Firmy nie trzymają standardów, sądy nie są sprawiedliwe, księża się łajdaczą,... Kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Nie Ma co się załamywać z powodu jednej źle zainstalowanej anteny.. Ale co do niej mają sądy i księża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 03.09.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Maco napisz jak masz rozwiązane podłaczenie do sieci. Tzn, jaka antena jake urządzenie podłączone do tej anteny i do kompa. Bo ja dowiadywałem się o sieć u mnie i muszę kupić antenę siatkową za 300 zł oraz jakiś AP za prawie 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Cześć Jezier! Nie możesz w "fabryce" załatwić, żeby moje ogłoszenie o sprzedaży mieszkania jakoś wyróżnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 03.09.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Ja nie mogę nic w dziale ogłoszeń załatwić. Sam płacę za ogłoszenia tyle co każdy. Ale ty możesz za dodatkową opłątą jakoś wyróżnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.09.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Stać mnie było tylko na wyróżnienie tylko w Internecie (Aaaaaaaaaaby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 06.09.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Witam, Mam już syna , dom prawie też jest gotowy , czas zasadzić drzewo ... Co polecacie (najchętniej z igłami) i czy jest w okolicy jakaś szkółka gdzie można będzie coś wybrać? Pozdrawiam, Maciek Jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 06.09.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Maco napisz jak masz rozwiązane podłaczenie do sieci. Tzn, jaka antena jake urządzenie podłączone do tej anteny i do kompa. Bo ja dowiadywałem się o sieć u mnie i muszę kupić antenę siatkową za 300 zł oraz jakiś AP za prawie 500. Jezier, a mieszkacie już ? BYło podobnie tylko zapłaciłem za całość. Instalacja kosztowała mnie w sumie 499zł (albo 449). W tym była antena kierunkowa (wygląda jakby zrobiona z kawałka rury kanalizacyjnej) i router w domu. Dokupiłem switcha za 75zł i teraz mogę podłączyć równolegle 7 komputerów/urządzeń. Umowę podpisałem na rok, po roku wszytskie urządzenia są moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 06.09.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Witam, Mam już syna , dom prawie też jest gotowy , czas zasadzić drzewo ... Co polecacie (najchętniej z igłami) i czy jest w okolicy jakaś szkółka gdzie można będzie coś wybrać? Pozdrawiam, Maciek Jot Maciek, gratulacje !!!! Kolejny skrzat kampiowski się pojawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.09.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Maco nie mieszkam. U mnie kłopotem jest dość zarośnięty teren. Niestety komin z nadajnikiem jest troche zasłonięty drzewami. I musze kupić antenę za jakieś 300 zł oraz punk dostępowy za 500 zł. Martiwią mnie te wysokie ceny. Ideałem byłoby dla mnie antena za stówkę i karta pci za 150 ale widzę, że się tanim kosztem się nie uda. Tak czy inaczej muszę się umówić na jakieś sprawdzanie sygnału bo szkoda mi niepotrzebnie wydawać prawie 1000 zł niepotrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 09.09.2004 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Firma, która mi instalowała dostęp najpier przyjechała dokońać pomiarów. Okaząło się, że nie było dobrze. Po tem coś zmienili na nadajniku, przyjechali jeszcze raz i było OK. Myślę, że takie pomiary są w gestii dostawcy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.09.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Kochani - haslo - gazownia Blonie.Wniosek o okreslenie warunkow przylaczenia. Jest tam pod koniec taki podpunkt:"Oswiadczam, ze:a)...b) do dnia zawarcia umowy o przylaczenie do sieci gazowej przedloze oswiadczenie w formie aktu notarialnego o ustanowieniu na rzecz wlasciciela sieci gazowej i jego nastepcow prawnych nieodplatnego prawa uzytkowania na czas eksploatacji tych urzadzen dla: - pasa gruntu, pod ktorym znajduje sie siec gazowa, - czesci nieruchomosci, na ktorej bedzie posadowione przylacze gazowe i punkt redukcyjno-pomiarowy /pomiarowy/ polegajace na zapewnieniu dostepu w celu wykonywania czynnosci zwiazanych z remontem, eksploatacja i konserwacja sieci gazowej oraz przylaczaniem nastepnych odbiorcow"Nie bardzo mi sie ten punkt podoba, nie chcialabym przepisywac kawalka mojej ziemi dla gazowni. Czy ktos przez to przeszedl i wykreslil ten punkt? Czy jesli go wykresle moga mi odmowic przylaczenia do sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 09.09.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Mbz, nie taki diabeł straszny, jak go malują. To nie jest żadne przepisanie kawałka ziemii na gazownię, tylko tzw. służebność, żeby monterzy mogli wejść i dokonać naprawy, czy konserwacji przyłącza. Ja to ćwiczyłem przy prądzie - też musiałem NOTARIALNIE zapewnić Energetyce taką możliwość, bo kabel szedł przez moją działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts