MarcinM 17.09.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Dzięki CKwadrat, Płochocin też nie handluje takimi przekrojami. Może poproszę projektanta, żeby mi załatwił? Mogą mi to przywieźć ze Śląska, ale tylko całą sztangę 12 m. Może ktoś reflektuje na 8 metrów M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 19.09.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Witam, Troche czasu minelo od moich ostatnich wpisow ale widze, ze u sasiadow duzo sie dzieje. Mam pytanie do osob, ktore stawialy slupki klinkierowe w ogrodzeniu. Gdzie kupowaliscie daszki na slupki? Zdecydowalem sie na klinkier Robena ale sa problemy z daszkami. Czesc wymiarow jest osiagalna (cenowy kosmos) a czesc wogole u nich nie istnieje. Jak sobie z tym radziliscie? Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam,Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.09.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Przemek,a ile kosztują takie daszki? Wiem,że mój sąsiad daszki zrobił z płytek klinkierowych,ale średnio to wygląda,bo każdy wyszedł inny-słupki są różnych wymiarów . Jak bym miała taki problem,to chyba zdecyduję się na zrobienie daszków z karpiówki-wygląda to lepiej niż te płytki. A tak przy okazji-który to Twój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 20.09.2004 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Opal, Maly daszek a wiec na slupek 37x37 kosztuje okol PLN 80,00 a na troche wieksze kosztuje znaczne ponad PLN 100,00 wiec przy ponad 20 slupkach daje to dosc duza kwote Przed moim domem wlasnie muruja ogrodzenie. Parterowy dom z poddaszem, przykryty czerwona dachowka. Dom znajduje sie w Wygledach przy jedynej drodze pomiedzy Lesna a Stoleczna (przy przystanku) - rownolegla do Topolowej. Idac od ulicy Lesnej dom po lewej stronie, mniej wiecej w polowie drogi pomiedzy Lesna a Stoleczna. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.09.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Byłam,widziałam.Kawał domu-gratuluję. Przyjrzałam się też "na trasie" daszkom.A może taki z kształtek klinkierowych?Wygladają lepiej niż płytki i pewno tańsze niż czapeczki? Też będę miała ten problem. Boję się,że karpiówka może się kruszyć i utrącać... Pozdrówka sąsiedzkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 21.09.2004 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Opal, Dziekuje. Odnosnie czapeczek, ksztaltek i innych bede zastanawial sie za kilka dni. teraz jedziemy na wakacje A gdzie jest Twoj domek? Na jakim etapie jest ogrodzenie? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.09.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 U nas ogrodzenie na razie bez słupków jeszcze.Nasz domek to ten pierwszy po prawej,w dół,jak wjedzesz na Leśną w stronę Topolowej.Czerwona dachówka,lukarna.Zaraz za nami stoi duży otynkowany na żółto dom sąsiada.A obok zaczynają budować się dwa domki. Miłych wakacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 22.09.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Opal, Maly daszek a wiec na slupek 37x37 kosztuje okol PLN 80,00 a na troche wieksze kosztuje znaczne ponad PLN 100,00 wiec przy ponad 20 slupkach daje to dosc duza kwote Przed moim domem wlasnie muruja ogrodzenie. Parterowy dom z poddaszem, przykryty czerwona dachowka. Dom znajduje sie w Wygledach przy jedynej drodze pomiedzy Lesna a Stoleczna (przy przystanku) - rownolegla do Topolowej. Idac od ulicy Lesnej dom po lewej stronie, mniej wiecej w polowie drogi pomiedzy Lesna a Stoleczna. Pozdrawiam, Przemek Jakoś wpadła mi w rękę ulotka firmy Kowalczyk, gdzie w ofertcie specjlanej są daszki z klinkieru Jopek (czerwonego o szerokości 13cm za 5,89 a szerokości 6,5cm za 2,89. Ale to daszki dwuspadowe (nie cztero) więc trzeba pewnie by jakoś kombinować. Ale może warto za tę cenę ? na ulotce mają też stronę http://www.kowalczyk-mb.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.09.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Zdecydowanie taniej te daszki, trza się będzie zastanowić. My dopiero na wiosnę, może stanieją do tegop czasu. Bo to skandal żeby takie czapeczki aż tyle kosztowały. Czy to aż taki problem żeby coś takiego zrobić? Maco, Przemek (bo chyba tylko Wy macie chyba to za sobą) - potrzebuję zrobić strop drewniany i ocieplić skosy. Może macie namiary na fachowców do takich rzeczy. Moi, co robili mi dach, są niestety jeszcze długo zajęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 23.09.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Ja ocieplałem Termexem... to niezbyt popularne i trochę "nowe"... Jak byś się zdecydował to dam Ci namiary na wykonawców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 30.09.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Po wielu konsultacjach wyszło, że strop i jego ocieplenie trzeba zrobić po elektryce i tynkach, no bo wełna by zamokła. A co gorsza, przedłużają się jeszcze sprawy mieszkaniowe i jak tak dalej pójdzie to będziemy zmuszeni czekać z wykańczaniem do wiosny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 05.10.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Witam, Szukam dostępnego cenowo geodety, który sporządzi powykonawczą inwentaryzację geodezyjną - czy macie namiary na taką osobę? Dotychczasowe propozycje jakie otrzymałem to 1000 zł lub 1200 zł bez pewności, że to ostateczna cena - czy to okazja? Brać??? Pozdrawiam, Maciek Jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 05.10.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Zapytaj może tu: http://www.azymut-blonie.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.10.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Zapraszamy do wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów. Na obecną chwile licytujemy kask budowlany muratora przekazany przez Edzie i kubek muratora przekazany przez Maksia. Kolejny darczyńcy mile widziani. Wszystkie zebrane środki zostaną przekazane na operacje Nikoli. Mamy czas do 11 października. Gorąco zachęcamy do wzięcia udziału w licytacji. Przypominamy nr konta: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi'ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected] Edzia & Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 06.10.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Witajcie Powtarzam z grupy Stare Babice, moze tu znajdzie sie ktos, kto mi pomoze? Poniewaz gazownia okrutnie nam sie opoznia z wydaniem warunkow przylaczenia, a zalezy nam na czasie (i pozwoleniu na budowe), mam pytanie: czy ktos z was skladajac wniosek o pozwolenie na budowe wpisywal inny rodzaj ogrzewania? Jak to powinno wygladac? No i czy potem mozna zmienic zdanie i po jakims czasie zglosci budowe przylacza gazowego? Bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.10.2004 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Oferta specjalna: Sklep internetowy www.parkiet.net postanowił przekazać na aukcje 20 m2 parkietu jesion kolor w klasie natur 16x70x500 ( link ) cena wywoławcza 30 zł za m2. Sklep zapewnia transport licytacja -> http://www.dlanikoli.prv.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 07.10.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Poszukuję transportu (samochód z HDS) do przewiezienia 9 palet klinkieru z drugiego końca Warsawy. Nie znacie jakiegoś taniego???Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 07.10.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Kilka lat temu potrzebowałem transportu z HDS (do przewiezienia baraku), to zamówiłem po prostu taką ciężarówę z najbliższej hurtowni. Teraz jest już w zasadzie po sezonie, więc nie powinno być z tym kłopotu ani cena nie powinna być z księżyca. Warto może też przejrzeć ogłoszenia w "Wyborczej", "Kontakcie" lub "Ofercie": "Usługi transportowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 07.10.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Witajcie Powtarzam z grupy Stare Babice, moze tu znajdzie sie ktos, kto mi pomoze? Poniewaz gazownia okrutnie nam sie opoznia z wydaniem warunkow przylaczenia, a zalezy nam na czasie (i pozwoleniu na budowe), mam pytanie: czy ktos z was skladajac wniosek o pozwolenie na budowe wpisywal inny rodzaj ogrzewania? Jak to powinno wygladac? No i czy potem mozna zmienic zdanie i po jakims czasie zglosci budowe przylacza gazowego? Bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi Ja chyba wpisywałem ogrzewanie olejowe a teraz wiem, że to będzie gaz. I to najpierw gaz płynny ze zbiornika a później gaz z sieci, jak już ta sieć w moje okolice dotrze. Myślę, że na pewno można to zrobić, bo czemu niby nie. Ale to może zależeć od miejsca, gdzie się budujesz. U mnie, w szczerym polu, nie ma żadnych problemów żeby umieścić zbiornik na gaz płynny nad czy pod ziemią ale na terenach bardzie zurbaznoizwoanych może nie być to możliwe. Zresztą zbiornik na gaz i tak wymaga oddzielnego pozwolenia. Zobacz jak mają sąsiedzi i w razie wątpliwości pytaj w gminie/starostwie dla świętego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 07.10.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 A może rozważysz prąd i dodatkowe ocieplenie ? Ja od połowy września do teraz (co prawda na razie nie było zimno) za ogrzewanie prądem domu 150m2 kwadratowych zapłaciłem niecałe 13zł Zbiornik z gazem i kocioł i komin i wodne rozprowadzenie przy takich kosztach nie zwróciłoby mi się pewnie i przez 20 lat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts