Marsjanka 24.10.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Hej witam po sasiedzku Chetnie i szybko sprzedam stemple ponad 300 szt. dl. od 2,7 do 3 m, wielka kupa desek po szalunkach. Do odbioru w Zielonkach. Ceny do ustalenia. Ponadto chetnie pozbede sie gruzu - oddam za friko Tylko sprawa jest pilna - jesli do wtorku nie odezwie sie jakis chetny - sama niechetnie wywioze. Mam tez do sprzedania barak, calkiem solidny - z lozkami. Cena startowa 1200. Ale oczywiscie do negocjacji. pzdr Marsjanka [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 25.10.2004 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 A jeśli chodzi o kontener śmieciowy, to myślę, że sami go zamówimy bo Krzysiek ma sporo chętnych z grupy Stare Babice. Myślę, że nie warto mu robić problemu bo jesteśmy jednak sporo dalej. Skoro jesteśmy blisko siebie, załatwmy to sami, tylko trzeba poczekać aż Krzysiek rozezna ceny i powie, która firma jest najtańsza. Z tego co pisał na grupie babickiej to na ogół kontener jest podstawiany tylko na 3 dni - w tym czasie trzeba go napełnić i zgłosić do wywiezienia bo inaczej trzeba dopłacać. Śmieci Nie szukałem już za dużo - pytałem jeszcze w dwóch miejscach. Najtaniej, z tego co znalazłem - wywozi śmieci Byś: - 5,5m3 - 240PLN netto - 7m3 - 290PLN netto. Są to kontenery na śmieci wszelakie - bo tańsze kontenery są na segregowane śmieci, ale to raczej na budowie w grę nie wchodzi. W cenie 3-dniowe przetrzymanie pojemnika. Ja reflektowałbym na 5,5m3. Z Babic wstępnie reflektowały jeszcze chyba 3 osoby, ja czwarty, w Bysiu mówili, że rabat raczej od 5-ciu chętnych, więc, nie widzę problemu, żebyście się podczepili, ale oczywiście nie chcę być namolny Tel. Byś - 835-40-48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 25.10.2004 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Krzysiek, jeśli tak się sprawy mają, to oczywiście wchodzę w ten pojemnik . Myślę, że na razie też mi starczy 5,5 m3. Zresztą cena wywózki m3 śmieci jest przy obydwu zbiornikach prawie taka sama (dla 7 m3 - 43,63 zł i dla 5,5 m3 - 41,42 zł), więc lepiej nie ryzykować, że się tego większego nie zapełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 25.10.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Ten pojemnik też mnie interesuje, a to przecież Babice!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 26.10.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Krzysiek, Ja wywozilam smieci/gruz juz kilka razy i wynegocjowalam niezla cene: 200 PLN za 7-8m3 autko. Pan wychodzi od 250 ale warto go troche pomeczyc. Powodzenia, jesli jeszcze nie wywiozles... 602 673 049 Pozdrawiam, Ania Pan wyszedł od razu z ceną 200 PLN + ew. VAT. W powyższej sytuacji chyba rozwiązujemy spółkę, ponieważ rabat daje powyżej 10-ciu samochodów i powiedział, że najlepiej umawiać się indywidualnie - cena dla Babic j.w. 200. Dla Leszna ok.250 PLN - ale myślę że to jeszcze można ponegocjować W cenie 2 doby przetrzymania kontenera, kontenery 4-7m3. Jak dużo gruzu, to mniejsze (mógłby nie unieść 7m3 gruzu), jak pomieszane śmieci, to większe, ja umówiłem się w tej cenie na 6m3. Oferta chyba najbardziej atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 26.10.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Witajcie Jak mowia - kosci zostaly rzucone, a moj wniosek o pozwolenie na budowe wlasnie dzis zostal zlozony w Starostwie. Uprzejmie prosze o trzymanie kciukow za pomyslne zalatwienie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.10.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Krzysiek, Ja wywozilam smieci/gruz juz kilka razy i wynegocjowalam niezla cene: 200 PLN za 7-8m3 autko. Pan wychodzi od 250 ale warto go troche pomeczyc. Powodzenia, jesli jeszcze nie wywiozles... 602 673 049 Pozdrawiam, Ania Pan wyszedł od razu z ceną 200 PLN + ew. VAT. W powyższej sytuacji chyba rozwiązujemy spółkę, ponieważ rabat daje powyżej 10-ciu samochodów i powiedział, że najlepiej umawiać się indywidualnie - cena dla Babic j.w. 200. Dla Leszna ok.250 PLN - ale myślę że to jeszcze można ponegocjować W cenie 2 doby przetrzymania kontenera, kontenery 4-7m3. Jak dużo gruzu, to mniejsze (mógłby nie unieść 7m3 gruzu), jak pomieszane śmieci, to większe, ja umówiłem się w tej cenie na 6m3. Oferta chyba najbardziej atrakcyjna No tak, przy takiej cenie inni odpadają, i nawet spółdzielnie nic tu nie wskórają . A że ten pan przyjechał do AniaK to byłem naocznym świadkiem bo akurat wtedy u niej byłem, tylko wtedy jeszcze o śmieciach nie myślałem. Witajcie Jak mowia - kosci zostaly rzucone, a moj wniosek o pozwolenie na budowe wlasnie dzis zostal zlozony w Starostwie. Uprzejmie prosze o trzymanie kciukow za pomyslne zalatwienie sprawy Będziemy trzymać. Będzie ok - przecież to formalność. I tak teraz nie zaczniesz a do wiosny jeszcze dalekooo, więc rezerwy czasowe masz w razie czego ogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 27.10.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Ale mnie wywaliło. A już taką piękną tyradę napisałam na temat starostwa. Może to dlatego ? Mają swoje wtyki w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 27.10.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Moim zdaniem, odkąd sprawy załatwia się w starostwie, dużo więcej czasu trzeba poświęcić , żeby coś zrobić z własną budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 27.10.2004 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Witajcie! "Nadeszła wiekopomna chwila" ... i w sobotę przeprowadzamy się! Porzucamy nasze przytulne mieszkanko i wyjeżdżamy na naszą wieś. Trochę nas onieśmiela ta drastyczna zmiana ale mam nadzieję, że szybko tam osiądziemy. Trzeba tylko zmienić tryb życia na bliższy naturze - kłaść się spać z kurami, wstawać z porannymi mgłami - aha i jeszcze kupić kalosze aby dotrzeć na PKS przy głównej drodze - nic to - sami tego chcieliśmy! No i rozstajemy się z forum na jakiś okres ale będziemy zaglądać tu od czasu do czasu - kiedyś może dotrze do nas cywilizacja od której uciekliśmy - jak na razie nie ma co liczyć na internet oraz telefon jak i na kanalizację, gaz, utwardzaną drogę, obniżkę podatków, etc. Ale każdego ranka zamiast tego: http://klub.chip.pl/darcy/m8.jpg będziemy cieszyć się tym widokiem! http://klub.chip.pl/darcy/m9.jpg Pozdrawiamy, Maciek, Magda, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 28.10.2004 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 JMaciek - gratulacje! Dla samego widoku z okna warto było się budować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 28.10.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 JMaciek! Gratulacje!!! ciekaw jestem Twoich opinii o dojazdach w różnych porach - muszę się zacząć przygotowywać mentalnie, ale u nas to został jeszcze rok do przeprowadzki ) Powodzenia na nowym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.10.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 JMaciek - wielkie gratulacje !!! Powodzenia i samych szczesliwych chwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 28.10.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 A ja skończyłem dzisiaj mokre prace w domu! Właśnie pojechała ekipa miksokretowców, która ociepliła podłogi i zrobiła wylewki. Teraz czekam już tylko na okna a zaraz po nich ocieplanie elewacji (jeśli nie będzie mrozów) i spokojne kończenie wnętrz, przede wszystkim poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 30.10.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Czesc,Witam sasiadow zza lasu. Poszukuje dla rodzicow dobrego i rozsadnego cenowo architekta. Jesli mozecie kogos polecic prosze o kontakt.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 02.11.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Cześć sąsiedzi mam pytanie co do dachu. Ile kosztuje krycie dachu blachą? Czy ktoś ma już jakieś doświadczenie. Folia ma być położona przez ekipę, a blacha i obróbki przez dekarza sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.11.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Ja kładłem dachówkę (ceramiczną). Położenie 230 m2 na prosty 2-spadowy dach, obróbki blacharskie i rynny kosztowało mnie 7 tys. zł a i tak była to jedna z niższych cen. Ekipy przytulone do hurtowni dachowych śpiewały 9-10 tys. zł. Myślę, że położeniue blachy powinno być tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 03.11.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 ckwadrat widzialam na watku o OC ze wybrales firme borysowski - czy mozesz podac namiary na kogos od nich i ile kosztowala Cie ta przyjemnosc sprawdzales inne firmy? pozdrowienia od sasiadki z koczarg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartłomiej 03.11.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Witam Grupę Kampinoską! Sto lat się tu nie pojawiałem i widzę, że mnóstwo nowych nicków się pojawiło. No to się przedstawię: jestem Bartłomiej i buduję się po drugiej (dla większości) stronie Kampinosu, czyli w Dobrzyniu. Wygląda na to, że najbliższa zima będzie moją pierwszą zimą w nowym domku. Czy możecie mi napisać, gdzie się zaopatrywaliście w drewno kominkowe? Potrzebowałbym tak ze 3m3 (ew. przestrzenne) wraz z dowozem. Podzielcie się swoimi kontaktami. Serdecznie pozdrawiam budujących.Do zobaczenia na zimowych spacerach po Kampinosie.Bartłomiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.11.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 ckwadrat widzialam na watku o OC ze wybrales firme borysowski - czy mozesz podac namiary na kogos od nich i ile kosztowala Cie ta przyjemnosc sprawdzales inne firmy? pozdrowienia od sasiadki z koczarg Karorka, firmy OC to ja jeszcze jednak nie wybrałem, mam przynajmniej taką nadzieję . Bo, zgodnie z tym co mówił Pan, który mi robił instalację, można do niej dołączyć jednostkę centalną dowolnej firmy. Właściciel i instalator w jednej osobie to p. Sławek (nazwiska nie pomnę), tel. 0-604-106-896. On chyba tylko akurat najwięcej sprzedaje Borysowskiego ale ma też inne marki jednostek centralnych. Namiar do niego wziąłem z wielkiej tablicy reklamowej, zaraz za wyjazdem ze Starych Babic (w stronę Leszna). Sama firma, w której można obejrzeć jednostki centralne jest zlokalizowana w Łomiankach ale nawet tam jeszcze nie byłem. Instalacja kosztowała mnie 1600 zł (materiały + montaż). W jej skład wchodzą: 2 szufelki (wiatrołap, kuchnia) i 4 gniazdka (parter, poddasze, strych, garaż), no i oczywiście orurowanie wraz z okablowaniem elektrycznym. Nie sprawdzałem innych bo nie miałem czasu - musiałem zdążyć przed tynkami, które już były zaczynane, jak się zdecydowałem na OC. Witam Grupę Kampinoską! Sto lat się tu nie pojawiałem... [...] Witaj Bartłomiej. Chyba jeszcze nikt z tutaj piszących nie miał przyjemności zaopatrywania się w drwa kominkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts