Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z wiesci "drogowych": wzmozona jest aktywnosc prac drogowych w gminie Stare Babice. Np. poszerzaja (wreszcie!) droge przez Zielonki Parcele i przy okazji ja wyrownuja, poza tym, chyba juz na dniach rozpocznie sie przebudowa skrzyzowania w Piotrkowku, gdzie krzyzuja sie drogi Babice-Bronisze i Macierzysz-Borzecin. Podobno ma tam byc rondo.

Ja korzystalam z geodety z Zielonek (602446122), nie pamietam ile placilam, ale moze warto sprawdzic. Jedyny problem polegal na tym, ze pan z rzadka odbiera telefon. Rezyduje obok stacji z gazem tuz obok "palacu".

pozdrawiam

Dzięki Peilin! Twój geodeta okazał się o co najmniej 200 zł tańszy i zamówiłem już u niego mapki. A telefon faktycznie odebrał chyba dopiero po 15 dzwonku :lol:.

Dzień dobry

jestem Wojtek i buduje sie po północnej stronie KPN w Augustówku

ps naprawde nikt nie moze polecic architekta?

moge polecic swoja pania architekt ale uwaga bo mieszka na południu Warszawy - jej projekt aktualnie realizuje i jest OK. Osoba bardzo kompetentna i z doświadczeniem choć wymaga przyzwyczajenia sie do sposobu rozmowy :)

Anna Meldner

[email protected]

tel: 643 90 39

Witam Grupę Kampinoską!

buduję się po drugiej (dla większości) stronie Kampinosu, czyli w Dobrzyniu. Wygląda na to, że najbliższa zima będzie moją pierwszą zimą w nowym domku.

no to mamy do siebie niedaleko - ja buduje sie w Augustówku. Czy juz rzeczywiście kończysz? Jesli tak to pozdrawiam i nieco zazdroszczę :)

Sprawy się nieco przeciągnęły w ramach instalacji elektrycznych (patrz watek o inteligentnym domu :)) ale ostatecznie tynkarze juz maja za soba jakies 70% roboty.

Mam dylemat: czy warto kłaść teraz na zime instalacje ogrzewania podłogowego - czekam z oknami az wylewki wyschną - ale idzie zima i nie wiadomo jak to będzie. Co o tym sądzisz?

Sprawy się nieco przeciągnęły w ramach instalacji elektrycznych (patrz watek o inteligentnym domu :)) ale ostatecznie tynkarze juz maja za soba jakies 70% roboty.

Mam dylemat: czy warto kłaść teraz na zime instalacje ogrzewania podłogowego - czekam z oknami az wylewki wyschną - ale idzie zima i nie wiadomo jak to będzie. Co o tym sądzisz?

Hmmm, nie wiem jak z podłogówką bo ja mam instalację pod grzejniki płytowe. Samych grzejników jeszcze nie montowałem, bo dom nie zamknięty, i nie wiem czy będę je montował przed zainstalwoaniem pieca, właśnie z uwagi na ewentualne mrozy. Musiałbyś spytać hydrauilka, bo trzeba będzie pewnie po założeniu podłogówki zrobić próbę ciśnieniową, po której może zostać trochę wody w instalacji. Jeśli nie zamierzasz od razu grzać, to może być ryzyko zamarznięcia i rozsadzenia instalacji. Jednak pewnie są sposoby żeby tę wodę usunąć. Ale dowiedz się u fachowca, ewentualnie u tych, którzy robili podłogówkę zimą, bo ja nie mam o tym wiedzy.

Słuchajcie - czy to normalne że jesli wysyłam post w niedziele ok 23:50 w nocy to w tresci pokazana jest data Poniedziałek 12:47? Czyzby zegarek na serwerze nieco sie spieszył?

Musisz sobie ustawić w swoim profilu na forum naszą strefę czasową. Domyślnie jest inna.

Zapraszamy wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów na II aukcje dla Nikoli.

Na chwilę obecną licytujemy:

1. Obrazek namalowany przez Osowę zobacz obrazek

2. Obrazek wyszywany przez Tolę zobacz obrazek

3. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems

4. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems

5. Kubek z logo Muratora

6. Kubek z logo Muratora

7. Kask budowlany z logo Muratora

Zapraszamy do licytowania, z radością przyjmiemy również inne przedmioty na licytacje.

Adres licytacji:

http://www.dlanikoli.prv.pl

Przypominamy nr konta:

Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi'

ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa

PKO S.A. IV O/W-wa

47 1240 1053 1111 0000 0443 2036

koniecznie z dopiskiem:

Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury

W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected]

Edzia & Maksiu

Witam Grupę

Informujemy, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy

na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł.

Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ?

Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! .

Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji

Edzia&Maksiu

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615

Czy Wy wiecie,że kompletnie z horyzontu forum zniknęła grupa Łomiankowska!!!

Czy w tamtej okolicy nikt się nie buduje !!!Chyba to nie prawda, bo w mojej okolicy same nowe domy !!!

Może one wszystkie są na sprzedaż i dlatego nikt nie szuka porad i wsparcia. Pozdrawiam i przeniosę się tutaj.

Acha buduję w Dąbrowie Leśnej. Planujemy zamieszkać na wiosnę.

Witaj Badi. Kiedyś Kampinos kojarzył mi się tylko z Dąbrową a dokładnie z wejściem do lasu, zaraz przy skręcie z betonów do Dąbrowy. Teraz jeździmy parenaście kilometrów dalej ale się opłaciło bo zostało jeszcze na stan surowy :wink:. Mam nadzieję, że zamieszkamy też na wiosnę, choć atak zimy trochę nas chyba opóźni.