peilin 03.11.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Co do drewna to ja mialam przyjemnosc sie w nie zaopatrywac. . Zamowilam od pana, ktory oglasza sie na plocie w Zielonkach (tel. 506800352) - byli przecietni cenowo i nie mialam do nich zastrzezen - terminowi i uprzejmi. pozdrawiam ps naprawde nikt nie moze polecic architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.11.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 [...] ps naprawde nikt nie moze polecic architekta? Ja swojego architekta, co mi robił adaptację i kilka przeróbek, nie polecę bo okazało się, że niechluj i miałem później przez niego kilka problemów podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartłomiej 04.11.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 peilinSerdeczne dzieki za namiar. Czy możesz mi powiedzieć, jakie drewno od nich brałeś, ile i ile to kosztowało? Co z transportem, przywiozą na miejsce? Pzdr,Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.11.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Z wiesci "drogowych": wzmozona jest aktywnosc prac drogowych w gminie Stare Babice. Np. poszerzaja (wreszcie!) droge przez Zielonki Parcele i przy okazji ja wyrownuja, poza tym, chyba juz na dniach rozpocznie sie przebudowa skrzyzowania w Piotrkowku, gdzie krzyzuja sie drogi Babice-Bronisze i Macierzysz-Borzecin. Podobno ma tam byc rondo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 05.11.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Nie pamietem ile placilam za to drewno, pamietam, ze cena byla normalna. Oczywiscie przywioza do domu, tylko moze ustal z nimi, ze rozladuja czyt zaniosa tam gdzie chcesz, a nie zwala na podjazd.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 11.11.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 Poszukuję namiarów na geodetę. Geometra ze Starych Babic, za aktualne mapki do celów projektowych chce 800 zł netto. Może ktoś zna tańszego z tych okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 11.11.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 Ja korzystalam z geodety z Zielonek (602446122), nie pamietam ile placilam, ale moze warto sprawdzic. Jedyny problem polegal na tym, ze pan z rzadka odbiera telefon. Rezyduje obok stacji z gazem tuz obok "palacu".pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 12.11.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Ja korzystalam z geodety z Zielonek (602446122), nie pamietam ile placilam, ale moze warto sprawdzic. Jedyny problem polegal na tym, ze pan z rzadka odbiera telefon. Rezyduje obok stacji z gazem tuz obok "palacu". pozdrawiam Dzięki Peilin! Twój geodeta okazał się o co najmniej 200 zł tańszy i zamówiłem już u niego mapki. A telefon faktycznie odebrał chyba dopiero po 15 dzwonku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 13.11.2004 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Dzień dobry jestem Wojtek i buduje sie po północnej stronie KPN w Augustówku ps naprawde nikt nie moze polecic architekta? moge polecic swoja pania architekt ale uwaga bo mieszka na południu Warszawy - jej projekt aktualnie realizuje i jest OK. Osoba bardzo kompetentna i z doświadczeniem choć wymaga przyzwyczajenia sie do sposobu rozmowy Anna Meldner [email protected] tel: 643 90 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 14.11.2004 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Witam Grupę Kampinoską! buduję się po drugiej (dla większości) stronie Kampinosu, czyli w Dobrzyniu. Wygląda na to, że najbliższa zima będzie moją pierwszą zimą w nowym domku. no to mamy do siebie niedaleko - ja buduje sie w Augustówku. Czy juz rzeczywiście kończysz? Jesli tak to pozdrawiam i nieco zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 14.11.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Dzień dobry jestem Wojtek i buduje sie po północnej stronie KPN w Augustówku [...] Witaj WojtekSz! Jak tam budowa? Pamiętam, że miesiąc temu robiłeś tynki. Ja w tym tygodniu zamykam dom i zaczynam ocieplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 14.11.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Sprawy się nieco przeciągnęły w ramach instalacji elektrycznych (patrz watek o inteligentnym domu ) ale ostatecznie tynkarze juz maja za soba jakies 70% roboty. Mam dylemat: czy warto kłaść teraz na zime instalacje ogrzewania podłogowego - czekam z oknami az wylewki wyschną - ale idzie zima i nie wiadomo jak to będzie. Co o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 14.11.2004 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Słuchajcie - czy to normalne że jesli wysyłam post w niedziele ok 23:50 w nocy to w tresci pokazana jest data Poniedziałek 12:47? Czyzby zegarek na serwerze nieco sie spieszył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 15.11.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Sprawy się nieco przeciągnęły w ramach instalacji elektrycznych (patrz watek o inteligentnym domu ) ale ostatecznie tynkarze juz maja za soba jakies 70% roboty. Mam dylemat: czy warto kłaść teraz na zime instalacje ogrzewania podłogowego - czekam z oknami az wylewki wyschną - ale idzie zima i nie wiadomo jak to będzie. Co o tym sądzisz? Hmmm, nie wiem jak z podłogówką bo ja mam instalację pod grzejniki płytowe. Samych grzejników jeszcze nie montowałem, bo dom nie zamknięty, i nie wiem czy będę je montował przed zainstalwoaniem pieca, właśnie z uwagi na ewentualne mrozy. Musiałbyś spytać hydrauilka, bo trzeba będzie pewnie po założeniu podłogówki zrobić próbę ciśnieniową, po której może zostać trochę wody w instalacji. Jeśli nie zamierzasz od razu grzać, to może być ryzyko zamarznięcia i rozsadzenia instalacji. Jednak pewnie są sposoby żeby tę wodę usunąć. Ale dowiedz się u fachowca, ewentualnie u tych, którzy robili podłogówkę zimą, bo ja nie mam o tym wiedzy. Słuchajcie - czy to normalne że jesli wysyłam post w niedziele ok 23:50 w nocy to w tresci pokazana jest data Poniedziałek 12:47? Czyzby zegarek na serwerze nieco sie spieszył? Musisz sobie ustawić w swoim profilu na forum naszą strefę czasową. Domyślnie jest inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 15.11.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 W takim przypadku najlepiej przedmuchać instalacje powietrzem z kompresora i to najlepiej dośc długo ,potem zrobić przerwe i powtórzyc. Tak zwykle robi sie w instlacjach w domkach letniskowych gdzie spuszcza sie wode na zime i zwykle jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.11.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Zapraszamy wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów na II aukcje dla Nikoli. Na chwilę obecną licytujemy: 1. Obrazek namalowany przez Osowę zobacz obrazek 2. Obrazek wyszywany przez Tolę zobacz obrazek 3. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems 4. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems 5. Kubek z logo Muratora 6. Kubek z logo Muratora 7. Kask budowlany z logo Muratora Zapraszamy do licytowania, z radością przyjmiemy również inne przedmioty na licytacje. Adres licytacji: http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi' ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected] Edzia & Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.11.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Witam Grupę Informujemy, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł. Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ? Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! . Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji Edzia&Maksiu http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 21.11.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Czy Wy wiecie,że kompletnie z horyzontu forum zniknęła grupa Łomiankowska!!!Czy w tamtej okolicy nikt się nie buduje !!!Chyba to nie prawda, bo w mojej okolicy same nowe domy !!!Może one wszystkie są na sprzedaż i dlatego nikt nie szuka porad i wsparcia. Pozdrawiam i przeniosę się tutaj.Acha buduję w Dąbrowie Leśnej. Planujemy zamieszkać na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 21.11.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Witaj Badi. Kiedyś Kampinos kojarzył mi się tylko z Dąbrową a dokładnie z wejściem do lasu, zaraz przy skręcie z betonów do Dąbrowy. Teraz jeździmy parenaście kilometrów dalej ale się opłaciło bo zostało jeszcze na stan surowy . Mam nadzieję, że zamieszkamy też na wiosnę, choć atak zimy trochę nas chyba opóźni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 22.11.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Dziękuję za powitanie i muszę podzielić się wrażeniami z wczorajszego spaceru po Kampinosie. Ale było wczoraj cudnie-kolejny argument za tym, że to był trafny wybór. (Kupno działki i budowa ). Szkoda, że nie zdążymy przed Bożym Narodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts