Maco 22.12.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Brrrrrr Współczuję budowniczym z Bliznego.... Jedyne pewne dobre strony to chyba niezłe odszkodowanie... Ale mimo tego cieszę się, że u nas takie ryzyko jest malutkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.12.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Raczej zerowe - u nas nie ma już czego z czym łączyć, no i na pewno nie przez środek Puszczy. Dziwne jest natomiast, przynajmniej pośrednio to wynika z rysunku i artykułu, że z Warszawskiej to na rzeczoną trasę S7 wjechać się nie da - S7 będzie nad nią biec estakadą. Ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 22.12.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Może i lepiej. Nie będzie łatwo dużemu ruchowi na warszawską się włączyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.12.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Ponawiam pytanie o kominkarzy.I rodzaj wkładu.Zastanawiamy się nad tym francuskim,który podoba nam się najbardziej,a tarnava-comfort 14kW.Tylko,gdzie tą tarnavę obejrzeć w W-wie i okolicach? Maco,masz już kogoś do obudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 23.12.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Gdy przyjdą Święta w srebrnej bieli, Gdy Stary Rok się w Nowy zmieni, Przyjmijcie gorące życzenia, Niech się spełnią wszystkie Wasze marzenia! Wszystkiego dobrego kochani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.12.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Ja też życzę kampinoszczakom wszystkiego najlepszego.Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.12.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Wszystkim życzę aby jak najszybciej do świątecznego, rodzinnego ciepła i pogody ducha doszedł żar z rozpalanego we własnym domu kominka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaG 03.01.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Witamy wszystkich z grupy Kampinoskiej. W gminie Leszno mieszkamy ponad 4 lata, w tym roku kończy nam się pozwolenie na rozbudowę domu to mobilizuje nas do podjęcia działań ofensywnych. Będziemy szczerze zobowiązani za wszelkie informacje, które ułatwią nam osiągnięcie zamierzonego celu.Na ten moment pilnie poszukujemy kontaktów z dobrymi ekipami. Ewa i Robert z gminy Leszno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 03.01.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 A konkretnie to jakiej ekipy poszukujesz ? .Bo hydraulików miałem OK. .Zawodowcy .0 ....... 845 pan Jarek i Robert .Nie będę sie wstydził polecenia . Sam dostałem namiar .Było warto, bo raz , bez poprawek i na czas : Poprawiam Post ekipa wyjechała do Irlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 05.01.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Miejmy nadzieję, że przyszłe święta będą we własnym domku przy kominku i ze ŚNIEGIEM za oknami czego sobie i Wam wszystkim życzę z okazji nowego 2005 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaG 06.01.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Poszukujemy ekipy do wybudowania stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 10.01.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Ale tu cicho.............................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 10.01.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 badi, Rzeczywiście cicho ale myślę, że powodem jest pora roku, ktora słabo sprzyja budowie i tematom z nią związanym. Ja mam zamiar przyszłe święta spędzać w domku przy kominku ; liczę, ze najbliższe lato będziemy spędzać na tarasie właśnie wykańczanego domu. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 11.01.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Witamy,po dłuzszej przerwie wracamy do tematu budowania:)W miedzyczasie nasza rodzina powiekszyła sie o jednego inwestora plci meskiej. Jako ze stan surowy jakos stanal i zbliza sie wiosna moze macie namiary na jakiegos solidnego hydraulika, tynkarzy i kogo tam jeszcze potrzeba.Bejbus tak zaabsorbowal ze nie bylo jak sie wczesniej tym zajac:)Z gory dzieki PozdrowieniaOla i Piotrz Przemkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 11.01.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Witajcie! U mnie powodem ciszy w eterze jest już pierwsza przeprowadzka (w zeszłym tygodniu) do tymczasowego lokum, w którym nie mam niestety netu. Nie dało rady przenieść się od razu do domu ale mam nadzieję, że nastąpi to w kwietniu, najpóźniej maju. Na dniach będę robił kominek i ocieplał poddasze. Jeszcze nie mam umówionej ekipy do poddasza, więc jakby ktoś miał godnych polecenia fachowców chętnie wezmę namiar. Mogę natomiast polecić hydraulika z Borzęcina (p. Bogdan, tel. 0-609-220-219) oraz tynkarzy - ogłaszają się na forum: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=38499 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 12.01.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Taka pogoda, ze grzech nie skorzystać. !!!!!! Niech się mury pną do góry !!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 12.01.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Ciekawe, Na ile te nietypowe "upały" wyjdą nam bokiem w lecie. Czy jeszcze będzie atak zimy ? Mocny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 12.01.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Tak, pogoda spłatała nam w tym roku figla. Gdyby nie te anomalie, z budowy byłyby nici. A u mnie praktycznie cały czas się coś dzieje, włączając prace ziemne (wykop pod zbiornik na gaz) a dom jeszcze jest w ogóle nieogrzewany. Gdyby nie taka pogoda, to niewyschnięte tynki, wylewki i wstawione zaraz po nich okna nie dałyby mi pewnie spokojnie zasnąć. Z rozrzewnieniem wspominam zimne październikowe dni, kiedy jednak zdecydowaliśmy się z opalem wykańczać a nie czekać kalendarzowej wiosny. Jeśli chodzi o prognozy, to zdaje się, że do końca stycznia prawdziwej zimy ma nie być. Od piątku ma przyjść jedynie ochłodzenie do ok. +2 . Jeśli nawet będzie na minusie to ja już jednak mam nadzieję dogrzewać sie kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 13.01.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 maco Jak nie przyjdzie mróz taki z 15,a najlepiej 20st.To komary nas zeżrą z muszkami włącznie. Brrrr PS . Ale ty nie boisz się, bo masz zaporę w postaci GWC Moja jeszcze nie uruchomiona .Jeżeli tak zostanie z pogodą, to będę się sprezał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 14.01.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Witajcie! Mieszkam, mieszkam ale nie mieszkam Dnia 8 października przekazałem wszelkie dokumenty geodecie który miał wykonać powykonawczą inwentaryzację geodezyjną. Minęły ponad 3 miesiące i do tej pory jej nie otrzymałem. Kontakty z tym panem pominę milczeniem - najgorsze jest to że blokuje mnie z odbiorem budynku. Unikajcie gminnego geodety w Lesznie jeśli nie chcecie dodatkowych kłopotów - jest ich i tak wystarczająco dużo przy samej budowie. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts