Maco 22.01.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 DMK, A możesz się podzielić (może na priv) jakie mniej więcej są dziąłki rolne w tej okolicy (wielkość i cena) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 22.01.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Witajcie, wpadam na chwile z wielka prosba. Poniewaz chcemy ruszyc z budowa jak najszybciej i teraz zbieramy wszelkie info, poszukuje tanich! : - skladow, gdzie mozna kupic wiezbe dachowa - ludzi, ktorzy ta wiezbe ustawia na moim dachu, - miejsc, gdzie mozna kupic tania blache dachowkowa Wiem, ze pewnie bylo, ale bardzo prosze Myśmy kupili w tartaku więźbę prefabrykowaną (całe wiązary robione na miejscu z drewna suszonego komorowo i struganego). Montaż takowej to 1 dzień i potem jeszcze 2-3 dni na pokrycie. Tartal Rychłowice: http://www.tartakjww.gold.pl/ Tam też polecono nam ekipę, która tę więźbę monotwała (nota bene ta sama ekipa budowała cały mój dom szkieletowy). Blachodachówkę kupiłem w firmie ExtraDachy przy Warszawskiej chyba w Zielonkach (tel.0 604 093344). Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 23.01.2005 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 DMK, Witamy w okolicy.Z tego co wiem to Spodzielnia Rolna w Wygledach (siedzibe maja przy ulicy Warszawskiej) ma do sprzedania troche dzialek ale z sygnalow docierajacych do mnie wynika, ze cena jest wysoka. Pozdrawiam,Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 24.01.2005 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 A wysokie, to znaczy po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.01.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 A wysokie, to znaczy po ile? Z tego, co mi wiadomo to po 90-100 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.01.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Biorąc pod uwagę,że działki te są w szczerym polu,bez żadnych mediów,a przede wszystkim dojazdu,to cena jest mocno zawyżona.Ponoć spółdzielni nie zależy na sprzedaży działek.Sprzedadzą jedną,dwie działki w roku i żyją sobie z tego powolutku. Też szukamy dla kogoś z rodziny,ale ta cena jest do nie przyjęcia. Są natomiast chyba 2 czy 3 działki w dół od Leśnej,ale nie podobały się zainteresowanym. Są w ofercie Karentu,w przyzwoitej dość cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 27.01.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Witajcie MarcinM, Ckwadrat, Maco - dzieki wielkie za namiary Ckwadrat - gdybys mial wolna chwileczke, to jakbym mogla jeszcze prosic o ten tartak Jesli chodzi o WZiZT, to jesli w gminie nie ma planu zagospodarowania (nie wiem, jak to jest w gminie Leszno- jest plan???), to trzeba sie udac do Urzedu Gminy, wydz. Architektury i zlozyc wniosek o wydanie warunkow zabudowy, jesli plan jest, to tylko wypis z planu, w ktorym jest okreslone co i jak mozna zbudowac. Do wniosku dolacza sie mape wyciagnieta z Broniszy za ok. 80zl (nie do celow projektowych, bo tak jak pisal Maco, niepotrzebnie sie przeplaca) i nic wiecej. To w warunkach gmina okresla, jak i skad trzeba pociagnac media (z adresami zakladow mediowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 27.01.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Ckwadrat - gdybys mial wolna chwileczke, to jakbym mogla jeszcze prosic o ten tartak Proszę bardzo: tartak Staropol (Zaździerz koło Łącka pod Płockiem), tel. (24) 261-45-73, (24) 384-12-51. Ale więźbę ściągałem od nich 2 lata temu, więc nie wiem, jakie ceny mają teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.01.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Kochani serdecznie zapraszamy na spotkanie grupy warszawskiej, które odbędzie się 6 lutego (niedziela) w pubie Lolek na Polach Mokotowskich. Spotykamy się o godz. 14:00. Hasło: domek. Serdecznie zapraszamy wszystkich forumowiczów z rodzinami. Psy też mile widziane. W Lolku od godziny 15 - organizowane są konkury i gry dla dzieci. opal ps. dajcie znać w grupie warszawskiej kto będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 03.02.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Witam, Czy znacie kogoś w okolicy kto zajmuje się wykonywaniem metalowych ogrodzeń?Przy trasie z Wawy do Leszna jest dużo takich podobnych do siebie wyglądających na dzieło tego samego człowieka lub firmy - są wykonane z zamkniętych profili (a z daleka wyglądają jak kute) więc nie powinny być drogie.Alternatywą jest drewniany płotek - też szukam lokalnych wykonawców - przed podjęciem decyzji chciałbym porównać oba koszty. Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.02.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Maciek Na Pohulance jest producent ( jadąc od centrum Babic po skręcie w prawo jakieś 50-100 m po prawej stronie ).PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 03.02.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Jerzysio, Jakiś znak szczególny przy drodze abym nie blądził po nocy ? Co to jest Pohulanka - ulica, dzielnica, miejscowość? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.02.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Oj, Maciek, Maciek z Tobą jak z dzieckiem ! Nie wiesz gdzie jest Pohulanka ? Jedziesz od rynku w Starych Babicach w stronę Lipkowa. Na wysokości hurtowni z ALKOHOLEM ( po lewej, duży plac ) jest zaraz, pierwsza boczna droga w prawo. Skręcowywujesz i zaraz po prawej jest ten producent ! Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 03.02.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 To Stare Babice mają rynek ??? Gdzie leży Lipków ??? Ostatnio nie hulałem zbytnio i zamiast hurtowni odwiedzałem zwykłe sklepy (ale może warto odszukać wspomnianą hurtownię). Mów do mnie jak do kierowcy 719 - stoję na skrzyżowaniu ze światłami w Starych Babicach: prosto jadę do Leszna, w lewo na Bronisze, w prawo na Radiowo. Teraz wersja dla mniej zdolnych - co dalej ? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.02.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Dobra.Na światłach w prawo, na wysokości cmentarza w lewo, mijasz UG Stare Babice, na wysokości kościoła w prawo, zakręt w lewo, prosta 150, prawo,prosta 250, lewo, mijasz hurtownie z placykiem po lewej i zaraz masz skrzyżowanie z drogą podporządkowaną, skręcasz w prawo i po prawej jest producent.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 03.02.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Dzięki! Wieczorem nie jadę - za dużo lewo prawo prosta 150- spróbuję rano . Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 04.02.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Idziecie na spotkanie dotyczące przebiegu obwodnicy W-Wy ? 7 lutego, godz.17- w szkole przy Oławskiej na Bemowie, 10 lutego, godz.17- w szkole przy Górczewskiej 201 na Górcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 04.02.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Wczoraj na rynku w Babicach chyba był wiec na temat obwodnicy. Światła, kamery, ludzie, ... Ja się raczej nie wybieram ale chętnie posłucham co ustalono... Pewnie na grupie Babickiej piszą o tym więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.02.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 To nie był wiec, tylko program "Kontrowersje", który był nadawany wczoraj na żywo w regionalnej trójce TVP. Symultanicznie odbywały się relacje sprzed ratusza na Bemowie i w Babicach. Generalnie program dotyczył kontrowersji odnośnie przebiegu łącznika autostradowego z A2 do trasy gdańskiej: czy ma on iść przez Bemowo czy przez Babice. Wyszło w skrócie na to, że trasy nikt nie chce - na Bemowie szła by przez osiedla i miałaby zbyt dużo ruchu tranzytowego jak na miasto, a w Babicach przez kilkanaście domów (a tego wariantu nie było wcześneij w planach, więc ludzie się budowali) oraz zbyt blisko lasku bemowskiego i rezerwatu Łosiowe błota), odcinając tego pierwszego od reszty Kampinosu. Oczywiście do żadnych konkluzji nie doszło nawet w studio wśród gości - jedni mówili, ze lepszy jest wariant babicki, inni - że bemowski. Ja sam nie wiem, który lepszy, choć raczej powinno się to rozpatrywać w kategoriach mniejszego zła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.02.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Czy znacie może sklep/hurtownię,gdzie można uzyskać dobry rabat na całość wyposażenia sanitarnego do łazienki? A tak w ogóle,to ile upustu dają przy zakupie zbiorczym w takich sklepach?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts