badi 07.02.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Jakie u Was były temperatury ?????????????????????????????? No co jest ????????????????????????????? Ja myślałam, że pomału idzie wiosna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 07.02.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Wczoraj rano było -15 a dzisiaj tylko -12 Dla psa nie widać różnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 07.02.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Ja w sobotę wkopywałem z sąsiadem szambo. Za dnia było jeszcze znośnie - ok. -5 i ja zdążyłem ze swoimi zbiornikami bez żadnych problemów. Ale jak zaczął zapadać zmrok, momentalnie spadło do ok. -12. Przy kopaniu u sąsiada popsuły się 2 koparaki! Jedna nie mogła kopać, bo popsuło się coś w "łyżce", drugiej siadł akumulator i trzeba było ją reanimować holownikiem. Jak odjeżdzałem o 22 to jeszcze z nią walczyli, na szczęście miała już tylko przysypać włożone do wykopu zbiorniki. A z ciekawostek to właśnie w sobotę wieczorem nad naszymi domami przelatywał Jumbo-Jet. Widok nieziemski: leciał bardzo nisko - jakby miał zaraz wylądować na Bemowie, oświetlony był jak UFO a pomalowany na "wojskowo", wydawało mi się, że miał przypięte rakiety , zrobił akurat nade mną gwałtowny zwrot - generalnie odlotowy widok. A wczoraj na spotkaniu grupy warszawskiej w Lolku przez przypadek dowiedziałem się, kto był w nim głównym pasażerem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 07.02.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 No powiedz, kto tam leciał ?!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 07.02.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Condoliza Rice . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 07.02.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA no tak !!!! Słyszałam coś w telewizorni.......................... Ale to musiał być widok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 07.02.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Ale to musiał być widok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W sumie samoloty nad Kampinosem to nie jest rzadkość ale czegoś takiego, jak w sobotę, a jeżdzę na działkę już od 3 lat, to nie widziałem... I jeszcze ten zwrot nad moim domkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 07.02.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Ja w sobotę wkopywałem z sąsiadem szambo. Za dnia było jeszcze znośnie - ok. -5 i ja zdążyłem ze swoimi zbiornikami bez żadnych problemów. Ale jak zaczął zapadać zmrok, momentalnie spadło do ok. -12. Przy kopaniu u sąsiada popsuły się 2 koparaki! Jedna nie mogła kopać, bo popsuło się coś w "łyżce", drugiej siadł akumulator i trzeba było ją reanimować holownikiem. Jak odjeżdzałem o 22 to jeszcze z nią walczyli, na szczęście miała już tylko przysypać włożone do wykopu zbiorniki. A z ciekawostek to właśnie w sobotę wieczorem nad naszymi domami przelatywał Jumbo-Jet. Widok nieziemski: leciał bardzo nisko - jakby miał zaraz wylądować na Bemowie, oświetlony był jak UFO a pomalowany na "wojskowo", wydawało mi się, że miał przypięte rakiety , zrobił akurat nade mną gwałtowny zwrot - generalnie odlotowy widok. A wczoraj na spotkaniu grupy warszawskiej w Lolku przez przypadek dowiedziałem się, kto był w nim głównym pasażerem... Rzeczywiście było u Was zamieszanie z tymi koparkami. Myślałem, że zasypujecie zbiornik na gaz... A jakie szambo zasypywaliście ? Betonowe ? Z ten samolot to też widzieliśmy i byliśmy w szoku. Wyglądało jak wojskowy a moja córka (bo akurat byliśmy na spacerze na polach [od Waszego domu na wschód] powiedziała, że on ma rakiety przypięte od dołu. Baaaaardzo niepokojące uczucie. Coś na kształt gwiezdnych wojen, majestat ogromu, i ta powolność przemieszczania się... !!! Uhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 08.02.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Czyli dobrze mi się wydawało, że miał rakiety... A zasypywaliśmy 2 szamba betonowe po 2 zbiorniki 6 m3, czyli sąsiad i ja mamy po 12 m3. Mam nadzieję, że starczy na co najmniej miesiąc. Zbiorniki wzięliśmy oczywiście z radomskiego "zagłębia" szambowego - wyszło na łebka po 2350 zł (z 2 betonowymi "kominami" i żeliwnymi włazami oraz transportem, nie licząc oczywiście koparek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 08.02.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Powinno wystarczyć na miesiąc. My mamy niecałe 9m3 i wystarcza przeciętnie na 25-30 dni ale nigdy nie wybieramy całych 9m3... Ważne żeby sikać na zewnątrz i myć się pod drzewkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.02.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 ckwadrat - mam takie samo szambo jak Wy. Wybieramy co 4 tygodnie - wychodzi jakoś tak ok. 8 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 09.02.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Maluszek A jak dużą masz rodzinę? Pytanie w kwestii ilości odpadów płynnych..................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.02.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Jest nas 2 + 1 Czworonogów nie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 09.02.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 No to chyba masz troszkę mniejsze zużycie szamba niż moja rodzina 2 + 3 ...................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.02.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Troszkę mniejsze ale znajomy ma taką samą rodzinkę jak Ty i 12 metrowe szambo wystarcza mu na 1 miesiąc. Też nie zapełnia całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.02.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Witajcie Ja oczywiscie znowu po prosbie Ckwadrat, wlasnie wyczytalam, ze zakopywales szambo, czy moglbys podac mi namiary na to radomskie "zaglebie"? Z gory wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 09.02.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Chyba 90% ogłoszeń o szambach w Wyborczej czy Ofercie jest właśnie z tego "zagłębia". Ja kupowałem z ogłoszenia - szybko, sprawnie, a czy dobrze wykonane, to się dopiero okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 09.02.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Ja sobie zakopałam 15 m3 Taka jestem zapobiegawcza...................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.02.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 A ile u Was kosztuje wywóz szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 09.02.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Witajcie Ja oczywiscie znowu po prosbie Ckwadrat, wlasnie wyczytalam, ze zakopywales szambo, czy moglbys podac mi namiary na to radomskie "zaglebie"? Z gory wielkie dzieki Mbz, nie mam w tej chwili pod ręką namiarów a w domu netu, więc namiar dam Ci jutro. A ile u Was kosztuje wywóz szamba? Maluszek - jedyny namiar (korzysta z niego sąsiad) jaki mam na wywóz to 13 zł/m3 a szambiara ma pojemność aż 20 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts