Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rozumiem, że chodzi Ci o warunki zabudowy a nie o plan zagospodarowania. Ja nic takiego w warunkach zabudowy odnośnie dachu nie miałem. Było natomiast o ogrodzeniu - żeby było w iluśtam % przezroczyste, czyli żeby np. nikt nie zbudował "ściany płaczu".

Jeśli jednak taki sprzeczny zapis masz w wz. a wkoło są domy o innej architekturze to jest po prostu kwadratura koła. Ja bym wybrał co mi pasuje - albo dwuspadzisty (jest zapis) albo inny, który nawiązuje do okolicznych (też jest zapis). Zawsze możesz też pójść i wyjaśnić, co urząd miał na myśli.

• 2 weeks później...

DMK

Idż do gminy i zapytaj o dom który chcesz postawić i masz temat zamknięty 8) .z tego co wiem to prawie kazdy możesz sobie postawić , :wink:

nawet pałac tylko co na to sąiedzi :p bedą cie palcami wytykać :o , o zawisci nie wspomnę :cry: .I z kim wtedy pogadasz.,,że ładny dzień mamy" :D .Pozdrawim i życzę samych fachowców na budowie .

Jeśli chodzi o wywóz śmieci to kilka stron wcześniej (chyba na jesieni) była dyskusja na ten temat - nie pamiętam teraz firm i ich warunków. Pełną ofertę przedstawiał chyba KrzysiekSw. Jesli zaś chodzi o badania geotechniczne to spytaj na Grupie Stare-Babice - oni sporo tego robili, bo tam są podmokłe tereny.

mam pytanie o namiary na solidna firme, ktorej moge zlecic wykonanie badan geotechnicznych mojej ziemi.

no i jak mozecie to podajcie kwoty jakie zaplaciliscie :)

pozdrawiam

Ja korzystałem z: http://www.pf.pl/portal/YP5?id=4971778&catid=6262

Ceny już nie pamiętam. 600-700 chyba. Inni chcieli chyba ok. 1000.

A całość wykonana solidnie i sprawnie (to parę godzin roboty, bo trzeba wiercić w kilku miejscach na jakieś 4m).

Obecni byli Jagna, Maluszek, Nulla, Whisperowie, Abromba i niżej podpisany. Spotaknie jak zwykle udane - piliśmy, jedliśmy i gawędziliśmy. Myślę jednak, ze następne musi być w Puszczy albo gdzie indziej na łonie natury bo Lolek i generalnie Pola Mokotowskie przypominały wczoraj mrowisko - człowiek na człowieku.