Ditu 11.05.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ckwadrat, mam jeszcze jedno pytanko. Pisales gdzies na forum o budowie oczyszczalni w Zaborowie. Czy wiesz cos wiecej na temat lokalizacji? Znajomi mieszkaja w Babicach, kawalek od tamtejszej oczyszczalni, ale przy silnych wiatrach dopadaja ich specyficzne zapachy... i bynajmniej nie jest to swieze powietrze znad KPN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milorzab 11.05.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Nie zaglądałam wczoraj, a tu taki ruch. Dziękuję za opinie i rady.- Ckwadrat(mam problem czy odmienić), czy panowie kierownicy, to kierownicy pro forma czy prawdziwi kierownicy? Mi zależy na takim, który by mi pomógł ogarnać budowę, doradził. - Dlaczego tynki gipsowe, mi nie zależy na tym, że było szczególnie gładko, teraz mamy gładź gipsową i podoba mi się mniej niż tynki cem- wap moich rodziców.- Ditu! Bardzo mnie zainteresował temat oczyszczalni. Jaki projekt pokażesz w KPN? W sumie mogliby wymyślić jaki projekt im odpowiada, bo my możemy krążyć wokół. Chętnie dołączymy do rozmów z KPN.- Czy robiliście jakiś dodatkowe projekty instalacji wodno-kanalizacyjnej i elektrycznej? W projekcie domu są takie projekty i wydawało mi się, że jak zrobię małe zmiany to i tak bedzie ok. Mylę się?- Co do szkoły, to mamy trochę czasu, moje starsze dziecko ma 5 lat, więc jeszcze dwa lata. Ale mam nadzieję, że do tego czasu uda nam sie zamieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ditu 11.05.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Milorzab,Bede mial wstepny projekt oczyszczalni z drenazem rozsaczajacym z firmy WIT-BUD ( http://www.wid-bud.pl ) To 3-komorowa mechaniczno-biologiczna oczyszczalnia, sadze ze udobrucha KPN.Wezme od WIT-BUDu jeszcze jakies atesty, dopuszczenia i z tym wszystkim wybiore sie na rozmowe. Jetem podobnego zdania co do tynkow cem-wap, podoba mi sie bardziej ich faktura niz tynkow gipsowych. Szukam namiarow na dobra ekipe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 11.05.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 ckwadrat, w jaki sposob wyszlo Ci 1600zl za instalacje jak zestaw montazowy na 3 gniazda kosztuje 350zl? Ja chce wykonac ta instalacje osobiscie. Jaka wybrales jednostke centralna? Ja już nie pamiętam, chyba coś w końcu stargowałem. I u mnie są w sumie 4 gniazdka (dodatkowo w garażu i na strychu) i jeszcze 2 szufelki (a one były z tego co pamiętam po 100 zl), jakiś lepszy niż podstawowy rodzaj rury itd.. Gdybym miał tańsze oferty, to na pewno bym z nich skorzystał. JC jeszcze nie wybrałem. Ckwadrat, mam jeszcze jedno pytanko. Pisales gdzies na forum o budowie oczyszczalni w Zaborowie. Czy wiesz cos wiecej na temat lokalizacji? Nic nie wiem o lokalizacji i nie wiem, czy nawet sama gmina to wie. Na razie to są jakieś wstępne sprawy z budżetem na ten cel. Choć skoro ponoć dostali na to pieniądze z UE to musiał być choćby wstępny projekt, no i pewnie proponowana lokalizacja. Trza będzie zbadać tę sprawę. - Ckwadrat(mam problem czy odmienić), czy panowie kierownicy, to kierownicy pro forma czy prawdziwi kierownicy? Mi zależy na takim, który by mi pomógł ogarnać budowę, doradził. Hmmm. Wiem, że ten z Leśnej (przypomniałem sobie jego nazwisko - p. Partycki) jest w stanie samodzielnie prowadzić budowę (prowadził sąsiadowi, który tylko dawał kasę i niewiele go obchodziło). Natomiast ten drugi (notabene mój), to jakby to powiedzieć, w zasadzie tylko na postrach ekip i unikania ewidentynych błędów (choć i sam ich nie uniknął) bo porad to wiele z niego nie wyciągnąłem. - Dlaczego tynki gipsowe, mi nie zależy na tym, że było szczególnie gładko, teraz mamy gładź gipsową i podoba mi się mniej niż tynki cem- wap moich rodziców. Rodzaj tynków to jeden z tematów rzek na forum w stylu budować z BK czy ceramiki. Musisz sama zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ditu 11.05.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ckwadrat, z tego co pamietam to Ty kladles gipsowe z automatu... wiem, ze polecasz ekipe...Ile wzieli i jak szybko to sie wykonuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 12.05.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Ckwadrat, z tego co pamietam to Ty kladles gipsowe z automatu... wiem, ze polecasz ekipe... Ile wzieli i jak szybko to sie wykonuje? Wzięli 20 zl/m2 (albo 21 bo nie pamietam dokladnie) z materiałem (Knauff). Cały dom (ok. 500 m2) otynkowali zdaje się w 5 dni a jeszcze wchodzili sobie w drogę z elektrykami, którzy z minimalnym wyprzedzeniem kładli kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 12.05.2005 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Ditu Witam i ja sąsiada zza płota .w grupie . też ze wsi Zaborów I.Pozdrawiam Ja już jestem prawie wykończony :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 13.05.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Witam - po dluzszej nieobecnosciCo do Kierownika Partyckiego to raczej od pada poniewaz zaniemogl mocno na zdrowiu. Wlasnie musielismy zmienic na innego miedzy innymi z tego powodu. Zreszta jak zycie pokazalo jego tez trzeba bylo mocno trzymac za gardlo, a i wtedy czasem sie wyrwal. W tej chwili mamy innego kierownika ( w tej chwili nie pamietam nazwiska i ciezko mi mowic o doswiadczeniach we wspolpracy z nim). Ma on wejscia w powiecie ( a tam sie obecnie odbiera budowe z tego co sie orientuje) wiec moge dac potem namiary. Pozdrowienia Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ditu 13.05.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Hej Wlodku, I ja witam sasiada zza plota! Bardzo mi sie podoba ta nasza wies... w objeciach KPN, a jednoczesnie rzut kamieniem do cywilizacji... po prostu bajka Udziela mi sie piatkowa euforia Zycze wilego weekndu forumowiczom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ditu 13.05.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Oczywiscie mialo byc milego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 14.05.2005 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Witam, Mam prosbe o namiary na ekipe tynkarzy, poniewaz moja (umowiona w zeszlym roku i potwierdzana dwukrotnie w tym roku) wlasnie mnie poinformowala ze nie bedzie u mnie robic. Ekipa niejakiego Pawla B. Jak widac umowa nie dla wszystkich jest wazna. Jeszcze mnie kurka 2 tygodnie potrzymali po skonczonych instalacjach, bo niby juz przyjezdzaja robic.No i w zwiazku z powyzszym potrzeba nowych fachowcow. Milorzab jesli chodzi o Dachlux to w sumie OK, tylko maja jeden problem czasami trzeba dlugo poczekac na pewne rzeczy, a niestety nie wyliczaja wszystkiego dokladnie tak jakby sie chcialo. Zalecam wiec wczesne zamowienie materialow. Nie ma natomiast problemow ze zwrotem wszelkich nadwyzek...a i potargowac sie mozna jeszcze oprocz tych rabatow ktore daja standardowo.Moge dac namiar na dekarzy ktorzy u mnie robili. Ladnie, szybko i nie poszedlem z torbami:) PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 14.05.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Witam, Mam prosbe o namiary na ekipe tynkarzy, poniewaz moja (umowiona w zeszlym roku i potwierdzana dwukrotnie w tym roku) wlasnie mnie poinformowala ze nie bedzie u mnie robic. Ekipa niejakiego Pawla B. Jak widac umowa nie dla wszystkich jest wazna. Jeszcze mnie kurka 2 tygodnie potrzymali po skonczonych instalacjach, bo niby juz przyjezdzaja robic. No i w zwiazku z powyzszym potrzeba nowych fachowcow. Pozdrowienia Piotrek Podalem na priv, ale podam i tu, bo wszyscy mnie o nich pytaja, p. Piekut 0-604-896-277 - ogłaszają się zreszta też na Forum. A tacy co zwodza sa niestety najgorsi, bo nawet jak w koncu przyjada to czlowiek jest wdzieczny losowi za sam ten fakt. Moze to i wystudiowana metoda co poniektorych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 15.05.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Witajcie! Poszukuję intensywnie ziemi do Babic, a konkretnie do Koczarg...Może robicie w najbliższym czasie jakieś wykopy i będziecie mieli nadmiar ziemi? dzięki serdeczne i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 16.05.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Poszukuję taniego geodety, który zrobi mi mapę do celów projektowych. Bardzo proszę o namiary (narazie udało mi się znaleźć geodetę który wykona taką mapę za 700 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 16.05.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Witam,Ja korzystalem z uslug niejakiego Siemiatkowskiego w Starych Babicach.Nie pamietam dokladnie ile placilem, ale jakos nie za drogo. http://www.geobaks.gratka.pl PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 18.05.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Ditu Jeżeli nie ma gazu. To czy sprawdzałeś już jak by wyszła PC . Masz sąsiada obok ,co produkuje i montuje PC , chociaż pogadaj. Ma duże wiadomości nt. pomp i nie tylko . .Ja tak zrobiłem . i nie żałuję . instalacje CO robi dobrże za rozsądą kaskę firma Instal-net , przyłacze mi robili z planami .Z wykonania jestem zadowolony .Też dostałem namiar z polecenia Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milorzab 19.05.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Piotrek! Czy zamawialiście w Dachlux'sie tylko materiały, bez montażu? Chętnie porozmawiam z dekarzami. Proszę o telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ditu 19.05.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Wlodek W Pompa Ciepla mowisz.... Szczerze Ci powiem, ze nigdy nie zastanawialem sie powaznie nad zastosowaniem takiego zrodla ciepla, glownie z powodu wysokich kosztow instalacyjnych. Rozumiem, ze masz zastosowany wlasnie taki system, czy mozesz napisac cos wiecej na temat jego eksploatacji i kosztow ogrzewania? Pogadac nigdy nie zaszkodzi, masz jakies namiary na PC-sasiada? Jesli chodzi o gaz, to mam cicha nadzieje, ze w trakcie przebudowy trasy Warszawa - Leszno zrobia kanalizacje i puszcza linie z gazem.... ciekawe tylko czy jestem nieporawnym marzycielem Do ogrzewania mojego domu myslalem o kociolku gazowym kondensacyjnym wspomaganym przez kolektory sloneczne, do tego wszystkiego kominek z nadmuchem DGP. Chcialbym, zeby bylo tanio w eksploatacji i dlatego planuje dosyc czeste korzystanie z kominka. Mam rowniez nadzieje, ze kolektory sloneczne beda glownym zrodlem ciepla dla cwu w lecie i w zimie troche wspomoga ogrzewanie. Nie wiem jak te wszystkie systemy wplyna na prace kociolka (chcialbym zeby pracowal jak najmniej), uwazam jednak ze to on bedzie sercem systemu czuwajac by temperatura w domku nie spadala ponizej okreslonej i zeby nie zabraklo cwu. Wszystko to jeszcze na papierze, w planach i podatne na zmiany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzomar 19.05.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 witam, Jeden to mąż sołtysowej, drugi mieszka na Leśnej, na jej asfaltowym przedłużeniu w stronę Zaborowa, pierwszy dom po prawej stronie, zaraz przy tabliczce Wiktorów. co do kierownika budowy to ten z rogu leśnej leżał w zeszlym tygodniu ciężko chory w szpitalu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 20.05.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam, Milorzab - bralismy same materialy, dekarzy mieli drozszych niz Ci co mi robili.Namiary do dekarzy - 602367495 Co do kierownika budowy, to lepiej juz nie wspolpracowac z tym z Lesnej (pan Partycki) bo chyba juz nie jest w stanie poprowadzic solidnie zadnej inwestycji. Kierowal u mnie, ale zrobil troche kaszany i musialem do wyprostowania ( na szczescie w sama pore ) wziasc kogos innego.Zreszta obecnie to lepiej miec takiego kierownika co ma znajomosci w powiecie, a nie w gminie. PozdrawiamPiotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts