Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

[...]Moznaw wiedzieć, ile kosztował was ten wodociąg indywidualny?

Ciągnęliśmy go ok. 250 metrów i wyszło niecałe 5 tys. na rodzinę ( w sumie w 4 rodziny inwestowaliśmy).

CZy jeśli domy przy ul. Sosnowej prąd już mają, to nam na końcu tejże ulicy będzie łatwiej?

Na pewno będzie łątwiej. Problemy były w zasadzie kilka lat temu, jak nie było transformatora. Teraz stoi nowiutki na Leśnej. Ale oczywiście ZE daje standardowy termin przyłączenia 2 lata. Oczywiście dopóki nie było transofrmatora nie można tego było przyspieszyć. Teraz pewnie można.

Aha, w Wyględach nie ma chyba słupów, czy to znaczy że kabel idzie w ziemi?

Tak, słupy są tylko na Leśnej do transformatora. Od trafo idą kable w ziemii.

Poszukamy rolnika od tego pasa ziemi, o którym pisałeś.

Mieszka na Stołecznej, na zaniedbanej posesji na przeciwko Auto Wyględy. Ale on nie ma w zasadzie domu bo mu się dawno temu spalił. Mimo, że jest milionerem, mieszka w resztce tego, co zostało. I oczywiście wejść do niego nie można bo cały czas ma zamkniętą bramę - można tylko czaić się na niego jak akurat wchodzi/wychodzi albo bardzo głośno krzyczeć :D.

A, i jeszcze jedno pytanko: jak się załatwia różne sprawy w urzędzie gminy Leszno? Bo Wyględy urzekły mnie bardzo, tylko gmina Leszno trochę mnie odstrasza... wolałabym Babice Stare.

Marcin już na to odpowiedział. Teraz wszystko (chyba, bo ja jeszcze załatwiałem w gminie i mile wspominam bo żadnych problemów nie miałem) załatwia się w starostwie powiatowym.

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Potrzebuje mapke do celow projektowych, wiem ze trzeba jechac do Osrodka Dokumentacji Geodezyjnej w Borniszach. Czy kazdy rejon ma przydzielonego jakiegos geodete, czy moze lepiej skontaktowac sie wczesniej z jakims poleconym geodeta?

Pozdrawiam

W Broniszach możesz się, na razie, nie pokazywać. Jak wybierzesz geodetę, on tam pojedzie. I tak musi aktualizować mapę w Broniszach i w terenie.

A geodeta może być dowolny, choć oczywiście najlepiej z tego terenu, żeby nie tracił czasu na "rozglądanie się". Ja korzystałem z: http://www.azymut-blonie.pl/

[Czytałem też na Grupie SB, że byłaś już w 2 agencjach. Uważaj na jedną z nich, bo choć mają sporo ładnych działek w ofercie, to właśnie braki w uzbrojeniu i wirtualne dojazdy (nad którymi przechodzą do porządku dziennego) to niestety ich specjalność, o czym się przekonałem na własnej skórze ja i moi bezpośredni sąsiedzi.

Zapytam wprost: czy ta agencja to Ranczo? Bo byliśmy tam jeszcze raz i oglądalismy działke w Borzęcinie i nawet nam sie podobała, tylko już po mieliśmy chyba ze 3 telefony, a to że pow. inna niz podali i takie tam. troche mało profesjonalnie...

Hej bettko, witam na forum i zycze powodzenia w poszukiwaniach dzialeczki. Dodam tylko, ze w pieknej okolicy szukasz :D

jprzedworski, dzieki za namiary! Rozmawialem z nimi jakis czas temu, znalazlem innego geodete z polecenia, ale jeszcze sie nie wypowiadam na jego temat bo... za wczesnie.

• 2 weeks później...

Witam,

Czy ktoś się orientuje jaki jest zakres prac remontowych na trasie Warszawa - Leszno? Były szumne zapowiedzi w prasie a jak na razie pojawiła się tylko tablica informacyjna o remoncie współfinansowanym przez Unię - sam remont ogranicza się do ułożenia krawężników przy drodze :-? ...

Pozdrawiam,

Maciek Jot

Witam,

Czy ktoś się orientuje jaki jest zakres prac remontowych na trasie Warszawa - Leszno? Były szumne zapowiedzi w prasie a jak na razie pojawiła się tylko tablica informacyjna...

No właśnie, nawet zdjęcie chciałem jej zrobić :wink:. Ale chyba jest od niedawna, więc może wezmą się wreszcie do roboty.

Witam,

Kto podlaczal u Was WLZ do skrzynki przylaczeniowej? Wasi elektrycy czy jest to w gestii Zakladu Energetycznego robiacego przylacze?

Pzdr.

Piotr

O ile sobie przypominam, to podłączał mi to mój elektryk. Ale była zdaje się kwestia zdjęcia plomb i ich powtórnego założenia - mój elektryk współpracował chyba w tej kwestii bezpośrednio z ZE.

Witam,

Fajnie sobie chlopaki to uradzili...zly prezydent, ktoremu wszystko dynda i rycerz w lsniacej zbroji Wlodzimierz C., ktory zbawi narod budujacy indywidualnie. A wszyscy zaglosuja przeciw vet-u (vat-u?:) bo kto bedzie chcial sie narazic w takim momencie dziejowym...Ech gdyby nie kampania to bysmy mogli marzyc...a tak jednak moze korzysc bedzie...

Pzdr.

Piotr

A, i jeszcze jedno pytanko: jak się załatwia różne sprawy w urzędzie gminy Leszno? Bo Wyględy urzekły mnie bardzo, tylko gmina Leszno trochę mnie odstrasza... wolałabym Babice Stare.

Co do załatwiania spraw w UG Leszno to ja jestem bardzo zadowolnony, wszystko miło, w miarę szybko. Niestety nie powiem tego samego o Starostwie Powiatowym.

Co do załatwiania spraw w UG Leszno to ja jestem bardzo zadowolnony, wszystko miło, w miarę szybko. Niestety nie powiem tego samego o Starostwie Powiatowym.

Witaj Atomas. Ja mam takie samo zdanie o Starostwie. Właśnie na jedną pieczątkę musiałem czekać 2 tygodnie - aż pani naczelnik wróci z urlopu. Pod jej nieobecnośc nikt nie mógl podpisać dokumentu, na którym mi zależało. To jest chore.

A z VA/eT-em to jak zapewne wiecie, nie wszystko jeszcze stracone. Poniedziałek, godzina 16.. może się uda :)

A z VA/eT-em to jak zapewne wiecie, nie wszystko jeszcze stracone. Poniedziałek, godzina 16.. może się uda :)

Cuda się zdarzają - jak ten wczorajszy w Lesznie :) .

Pan minister od finansów już zapowiedział, że jak będzie musiał oddać za vat to w przyszłym roku zabierze 25 gr na litrze benzyny w ramach podwyżki akcyzy :evil: ...

M.