ckwadrat 01.08.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 [...]Moznaw wiedzieć, ile kosztował was ten wodociąg indywidualny? Ciągnęliśmy go ok. 250 metrów i wyszło niecałe 5 tys. na rodzinę ( w sumie w 4 rodziny inwestowaliśmy). CZy jeśli domy przy ul. Sosnowej prąd już mają, to nam na końcu tejże ulicy będzie łatwiej? Na pewno będzie łątwiej. Problemy były w zasadzie kilka lat temu, jak nie było transformatora. Teraz stoi nowiutki na Leśnej. Ale oczywiście ZE daje standardowy termin przyłączenia 2 lata. Oczywiście dopóki nie było transofrmatora nie można tego było przyspieszyć. Teraz pewnie można. Aha, w Wyględach nie ma chyba słupów, czy to znaczy że kabel idzie w ziemi? Tak, słupy są tylko na Leśnej do transformatora. Od trafo idą kable w ziemii. Poszukamy rolnika od tego pasa ziemi, o którym pisałeś. Mieszka na Stołecznej, na zaniedbanej posesji na przeciwko Auto Wyględy. Ale on nie ma w zasadzie domu bo mu się dawno temu spalił. Mimo, że jest milionerem, mieszka w resztce tego, co zostało. I oczywiście wejść do niego nie można bo cały czas ma zamkniętą bramę - można tylko czaić się na niego jak akurat wchodzi/wychodzi albo bardzo głośno krzyczeć . A, i jeszcze jedno pytanko: jak się załatwia różne sprawy w urzędzie gminy Leszno? Bo Wyględy urzekły mnie bardzo, tylko gmina Leszno trochę mnie odstrasza... wolałabym Babice Stare. Marcin już na to odpowiedział. Teraz wszystko (chyba, bo ja jeszcze załatwiałem w gminie i mile wspominam bo żadnych problemów nie miałem) załatwia się w starostwie powiatowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 01.08.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Potrzebuje mapke do celow projektowych, wiem ze trzeba jechac do Osrodka Dokumentacji Geodezyjnej w Borniszach. Czy kazdy rejon ma przydzielonego jakiegos geodete, czy moze lepiej skontaktowac sie wczesniej z jakims poleconym geodeta? Pozdrawiam W Broniszach możesz się, na razie, nie pokazywać. Jak wybierzesz geodetę, on tam pojedzie. I tak musi aktualizować mapę w Broniszach i w terenie. A geodeta może być dowolny, choć oczywiście najlepiej z tego terenu, żeby nie tracił czasu na "rozglądanie się". Ja korzystałem z: http://www.azymut-blonie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 06.08.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 [Czytałem też na Grupie SB, że byłaś już w 2 agencjach. Uważaj na jedną z nich, bo choć mają sporo ładnych działek w ofercie, to właśnie braki w uzbrojeniu i wirtualne dojazdy (nad którymi przechodzą do porządku dziennego) to niestety ich specjalność, o czym się przekonałem na własnej skórze ja i moi bezpośredni sąsiedzi. Zapytam wprost: czy ta agencja to Ranczo? Bo byliśmy tam jeszcze raz i oglądalismy działke w Borzęcinie i nawet nam sie podobała, tylko już po mieliśmy chyba ze 3 telefony, a to że pow. inna niz podali i takie tam. troche mało profesjonalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ditu 08.08.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Hej bettko, witam na forum i zycze powodzenia w poszukiwaniach dzialeczki. Dodam tylko, ze w pieknej okolicy szukasz jprzedworski, dzieki za namiary! Rozmawialem z nimi jakis czas temu, znalazlem innego geodete z polecenia, ale jeszcze sie nie wypowiadam na jego temat bo... za wczesnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 08.08.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Tak, czy inaczej, życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 08.08.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Zapytam wprost: czy ta agencja to Ranczo? Bo byliśmy tam jeszcze raz i oglądalismy działke w Borzęcinie i nawet nam sie podobała, tylko już po mieliśmy chyba ze 3 telefony, a to że pow. inna niz podali i takie tam. troche mało profesjonalnie... Bettka, sama sobie odpowiedziałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 18.08.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Witam, Czy ktoś się orientuje jaki jest zakres prac remontowych na trasie Warszawa - Leszno? Były szumne zapowiedzi w prasie a jak na razie pojawiła się tylko tablica informacyjna o remoncie współfinansowanym przez Unię - sam remont ogranicza się do ułożenia krawężników przy drodze ... Pozdrawiam, Maciek Jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 18.08.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Witam, Czy ktoś się orientuje jaki jest zakres prac remontowych na trasie Warszawa - Leszno? Były szumne zapowiedzi w prasie a jak na razie pojawiła się tylko tablica informacyjna... No właśnie, nawet zdjęcie chciałem jej zrobić . Ale chyba jest od niedawna, więc może wezmą się wreszcie do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 22.08.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witam,Z tego co widzialem to na drodze od Leszna juz jakies prace trwaja... Ma ktos jakis namiar na sprawdzonych specow od schodow drewnianych? PzdrPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 22.08.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witam,Kto podlaczal u Was WLZ do skrzynki przylaczeniowej? Wasi elektrycy czy jest to w gestii Zakladu Energetycznego robiacego przylacze? Pzdr.Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.08.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witam, Kto podlaczal u Was WLZ do skrzynki przylaczeniowej? Wasi elektrycy czy jest to w gestii Zakladu Energetycznego robiacego przylacze? Pzdr. Piotr O ile sobie przypominam, to podłączał mi to mój elektryk. Ale była zdaje się kwestia zdjęcia plomb i ich powtórnego założenia - mój elektryk współpracował chyba w tej kwestii bezpośrednio z ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 24.08.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Witam,No i prezydentowi sie dlugopis wypisal, zakup nowego by za bardzo budzet obciazyl i nam ustawy o vat nie podpisal.. Pzdr. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 24.08.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 !@#$%#@^&* tylko tyle można powiedzieć. A już mieliśmy nadzieję, że przynajmniej jakiś mebel uda się dzięki odliczeniu kupić ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1konsul 25.08.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 bez obaw, dziś dobry wujek Wołodia ma się do 4 p.m. zdecydować czy zwołać na wtorek sejm, coby szybko prezydenckie weto zgładzić, a znając dobre serce WC to pewnie się zdecyduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 25.08.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Witam, Fajnie sobie chlopaki to uradzili...zly prezydent, ktoremu wszystko dynda i rycerz w lsniacej zbroji Wlodzimierz C., ktory zbawi narod budujacy indywidualnie. A wszyscy zaglosuja przeciw vet-u (vat-u? bo kto bedzie chcial sie narazic w takim momencie dziejowym...Ech gdyby nie kampania to bysmy mogli marzyc...a tak jednak moze korzysc bedzie... Pzdr. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atomas 25.08.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Witam wszystkich z Grupy Kampinoskiej! Właśnie wielkimi krokami zbliżam się do rozpoczęcia budowy w Wiktorowie, zatem pewnie będę się tutaj pojawiał Pozdrawiam, Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atomas 25.08.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 A, i jeszcze jedno pytanko: jak się załatwia różne sprawy w urzędzie gminy Leszno? Bo Wyględy urzekły mnie bardzo, tylko gmina Leszno trochę mnie odstrasza... wolałabym Babice Stare. Co do załatwiania spraw w UG Leszno to ja jestem bardzo zadowolnony, wszystko miło, w miarę szybko. Niestety nie powiem tego samego o Starostwie Powiatowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 26.08.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Hej, Moja ekipa od wykończeniówki będzie dostępna jesienią, kilka osób o to pytało w wakacje. U mnie robili ocieplenie poddasza, gipsy, malowanie, płytki, rozsączenie deszczówki i ogrodzenie. Jeśli jesteście zainteresowani - proszę o sygnał. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.08.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 A, i jeszcze jedno pytanko: jak się załatwia różne sprawy w urzędzie gminy Leszno? Bo Wyględy urzekły mnie bardzo, tylko gmina Leszno trochę mnie odstrasza... wolałabym Babice Stare. Co do załatwiania spraw w UG Leszno to ja jestem bardzo zadowolnony, wszystko miło, w miarę szybko. Niestety nie powiem tego samego o Starostwie Powiatowym. Witaj Atomas. Ja mam takie samo zdanie o Starostwie. Właśnie na jedną pieczątkę musiałem czekać 2 tygodnie - aż pani naczelnik wróci z urlopu. Pod jej nieobecnośc nikt nie mógl podpisać dokumentu, na którym mi zależało. To jest chore. A z VA/eT-em to jak zapewne wiecie, nie wszystko jeszcze stracone. Poniedziałek, godzina 16.. może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 26.08.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 A z VA/eT-em to jak zapewne wiecie, nie wszystko jeszcze stracone. Poniedziałek, godzina 16.. może się uda Cuda się zdarzają - jak ten wczorajszy w Lesznie . Pan minister od finansów już zapowiedział, że jak będzie musiał oddać za vat to w przyszłym roku zabierze 25 gr na litrze benzyny w ramach podwyżki akcyzy ... M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts