Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po sąsiedzku (z grupy Stare Babice)

Czy możecie polecić kogoś do wykopania studni kręgowej, albo znacie sprawdzonego różdżkarza, to spróbuję wierconej, chociaż moim dwóm sąsiadom się nie udało?

pozdrawiam

filipek

W Wojcieszynie, przy ul. Warszawskiej mieszka niejaki pan Trzepałko. On robi na pewno studnie wiercone ale może i kręgowe. U mnie wody niestety nie było a wiercił do 40m. Ma duży dom z maszynami budowlanymi na zapleczu ale pewnie każdy z okolicy wskaże. Chyba przed domem ma też wystawione jakieś dachówki na sprzedaż.

Witam po sąsiedzku (z grupy Stare Babice)

Czy możecie polecić kogoś do wykopania studni kręgowej, albo znacie sprawdzonego różdżkarza, to spróbuję wierconej, chociaż moim dwóm sąsiadom się nie udało?

pozdrawiam

filipek

Studnia Władysław Paluchowski

Gm. Baranów Regów 51

(46) 856-05-66

502-286-560

mi wywiercil, woda u mnie na 20m. Cena za mb 50zl. W przypadku braku sukcesu chyba tylko jakas symboliczna oplata

A u mnie, w ubieglym tygodniu, prace skonczyli tynkarze :D

Mam tynki cem-wap wykanczane piaskiem kwarcowym. Czekam az wyschna zeby zobaczyc efekt koncowy, ale juz teraz moge powiedziec ze jestem bardzo zadowolony.

Ta ostatnia warstwa z piachu kwarcowego jest bielusienka (to dzieki zastosowaniu specjalnego bialego wapna do tynkow) i sciany wygladaja jakby byly juz pomalowane na bialo :D :D

Niesytety nie udalo sie uniknac pewnych wpadek :cry: tam gdzie warstwa tynku byla bardzo gruba niestety pojawily sie pekniecia. Pozacierali to ponownie i teraz prawie tego nie widac, ale prawie nie oznacza wcale :cry:

W innym miejscu widocznie widac ze naroze nie jest idelanie proste, niestety zorietowalem sie jak juz sobie poszli.

500m2 zrobili mi w niecale 2 tyg. Nie pili i bardzo sumiennie pracowali, moge ich spokojnie polecic. Jest to ekipa juz polecana na tym forum, jesli ktos chce moge podac namiary na priva.

Teraz biore sie za wylewki :D hydraulik zaraz wchodzi, a jak skonczy mixokret wchodzi do akcji.

Potrzebuje 15m3 styropianu, skad braliscie? Czy mozecie polecic jakis sklad, producenta?

Pozdrawiam

Jest to ekipa juz polecana na tym forum, jesli ktos chce moge podac namiary na priva.

poprosze

Potrzebuje 15m3 styropianu, skad braliscie? Czy mozecie polecic jakis sklad, producenta?

Norma - stare babice. Z tym ze jesli wczesniej tam nie brales to mozesz nie dostac dobrej ceny - maja dobre ceny przy kompleksowej usludze,

ostatnio przy okazji rozmowy o dachu gosc tez w dobrej cenie zapronowal (z gratisonwym transportem) w eurodachu na al. Krakowskiej (tuz na poczatku w-wy po prawej jadac od janek)

Ditu, rzeczywiście w Normie dają ostatnio najlepsze ceny na styropian FS 20 czy 15, ale faktycznie kupujemy u nich sporo rzeczy i dają nam w związku z tym spory rabat; chyba najlepiej się negocjuje z Panią Moniką; jeśli chodzi o FS 30 - to dostaliśmy absolutnie rewelacyjną cenę w SANBUD (ul. Warszawska), obecnie zmienili nazwę na MARA. Spróbuj tam pogadać - to był nasz pierwszy duży zakup u nich i cena była naprawdę OK, a przy tym dostawa w ciągu max dwóch dni (oni biorą styropian z tej nowej fabryki koło Zaborowa, nazywa się chyba Styrmann). Tel. do nich: 752-94-73.

• 2 weeks później...

Witam

Czy możecie mi polecić hydraulika do wprowadzenia wody i rozprowadzenie kanalizy dla stanu zero? Ile orientacyjnie taka usługa kosztuje ?

Pozdrawiam

filipek

PS

..co do styro to sprawdź ceny tutaj :

793 21 52 Pozdro J

Jerzysio co to za firma, nie moge znaleść takiego numeru w książce telefonicznej?

filipek

Czy przyłącze też .Mam takiego u mnie zrobili ,mogę polecić z czystym sumieniem 8) ,zawodowcy wiedzą co i jak maja zrobić i na czas.Plany też robią. pan Jarek I Marcin 660959567. :D koszt usługi jest rózny zależy ile będzie pionów itp.rozgałęzien .Przyjadą to powiedzą .ja zapłaciłem ok 3.jeżeli dobrze pamietam :cry: :D .