Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forum dla Tymowiczów z Horyzontu

Recommended Posts

Jescze raz ja,

my narazie szlifujemy szczegóły z architektem i mam nadzieję, że do końca miesiąca uda się złożyć papiery w starostwie. Jednak na budowie roboty nie przerobisz.

My będziemy stawiać budynek na płycie fundamentowej(zbrojonej) i ja teraz zajmuję się zagęszczaniem gruntu - zagęszczrki, skoczki itp.

Artur

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nareszcze, coś drgnęło, My natomiast mamy taki stan jaki mamy na ostatnym zdjęciu (czyl;i niedokonczone odeskowanie i wczoraj przywieżli 3m3 deski na dach i już zamawialiśmy 300mb (1zł od mb) na konrłaty i 600mb (1,5 zł od mb) łaty dachowych - w październiku już będziemy kryli blachodachówkami.

U nas w Powiecie Ostrołęckim jak dostaliśmy pozwolenie to jeszcze musieliśmy odczekac od dnia odbioru pozwolenie 2 tygodnie na tzw uprawomocnienie sie i dopiero musieliśmy już zacząć budować, nie wiem jak u Was? Lepiej dowiedzcie czy tez tak jest z tym 2-tygodniowym uprawomocnieniem.

Jolu i Jarku Wasz domek jest cudny! z niecierpliwością czekamy na kolejne zdjęcia! Fakt ostatno tu nie zaglądaliśmy a to dlatego, że szanowny małżonek zapracowany a ja róównież wróciłam do pracy - pracuję w oświacie. A żeby było wesoło to nasz projektant ma opóźnienie i nie wiadomo czy zdąży do 15 przerobić cały projekt! Co do ogrzewania to chcemy mieć rozprowadzony płaszcz wodny z kominka na cały dom a w łazienkach dodatkowo ogrzewanie podłogowe.

Witam Beato i Rafale, A czy oprucz ogrzewania kominkowego z płaszczem wodnym przewidujecie jeszcze jakiś piec np gazowy? Przy ostrej zimie kominwk nie wystarczy albo podczas Waszej nieobecności piec gazowy byłby dobry.

My natomiast będziemy ogrzewali piecem gazowym (może kondensacyjnym) i ogrzewanie kominowe z płaszczem wodnym (w czasie naszej obecnosci i przy lekkiej zimy) i mamy jeszcze zamiar (jesli w przyszłości rząd zrobi jakieś ulgi ze względu na globalny efekt cieplarniany) zainstalowac solary.

Pozdrawiam