Jola i Jarek 15.09.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Z tym tynkiem to bym odradził i lepiej by ściana osiadła i iwetrzyła te prominiowana (pustaki są zrobione z popiołu po spalaniu węglą i i dlatego w tym roku my nie bedziemy zakładali okna i tynkowali a będziemy dopiero na wiosnę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 15.09.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Witam Beato i Rafale, Oczywiście że wcześniej podaliśmy rozmiar tych okien (4 strona) jak Już Wam się nie che poszukac do juz podam (szerkość 60 X wysokość 90cm), drugie pytanie to odległość od pierwszego spocznika do dolnej części ramy okiennej ok 34cm a w drugim spoczniku 22 cm, w holu + schody na parterze mamy widno bo dach jeszcze całkiem nie przykryty (obecnie stan domu jest wg zdjecia) i postaram się jak najszybciej odpowiedzieć na pytanie czy schody są za ciemne czy nie jak będziemy mieli całkowicie przykryty dach. Pozdrawiam Dokłądnie zmierzyłem i podam wymiar 37 cm i 25cm i przeparszam za błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 15.09.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 my bedziemy kryli szarą dachówką nad elewacją jeszcze tak nie myślelismy bo to jeszzce duzo czasu mienie ale podoba nam sie pastelowa zółć lub pastelowy pomarańcz:) ganeczek bedzie caly z kamienia tak samo jak wykusza , no i moze jeszzce okna albo dół domku co wy na to ?? A jakie wy macie pomysły ? Widziałem wykusz obłożony cegłami klinkierowymi (nie płytkami)i całkiem ładnie wygląda (wyglada oryginalne) A te kamienie to nic innego piaskowce??? czy surowe kamienie czy ciosane w postaci kostki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 15.09.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 kamienie bedziemy chcieli naturalne ale to wszystko sie okaze jak juz bedzie domek stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 16.09.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 witamy, właśnie ostatecznie podjeliśmy dezcyzję o wyborze projektu i padło na Tymka dołączamy tym samym do wszystkich budujących Tymka:) pilnie prześledziłam wasze wpisy i napewno skorzystamy z kilku cennych rad i zmian w projekcie, tzn. podniesiemy ściankę kolankową o półtora pustaka, rezygnujemy z dwóch okien dachowych, balkon bedzie od strony sypialni a nie tych dwóch pokoi, dodamy dwa okienka w spiżarni i na klatce, zlikwidujemy wnęke w pokoju na dole, łazienkę na górze przesuniemy o te ścinakę w której w projekcie jest szafa i byc może zmniejszymy hol lub tez zrobimy w nim pralnie. A na dole łazienka bedzie w miejscu spiżarni no i myślimy nad frontem bo troszke wg nas jest ubogie wejście. gdzies w postach wyczytałam, że ktoś(chyba Delus) zmienia wejście na ganek, ale mi umknęło z jakiego projektu korzysta, możecie to przypomnieć to chyba na tyle na początek, zresztą i tak dużo:) pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 16.09.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 witamy, właśnie ostatecznie podjeliśmy dezcyzję o wyborze projektu i padło na Tymka dołączamy tym samym do wszystkich budujących Tymka:) pilnie prześledziłam wasze wpisy i napewno skorzystamy z kilku cennych rad i zmian w projekcie, tzn. podniesiemy ściankę kolankową o półtora pustaka, rezygnujemy z dwóch okien dachowych, balkon bedzie od strony sypialni a nie tych dwóch pokoi, dodamy dwa okienka w spiżarni i na klatce, zlikwidujemy wnęke w pokoju na dole, łazienkę na górze przesuniemy o te ścinakę w której w projekcie jest szafa i byc może zmniejszymy hol lub tez zrobimy w nim pralnie. A na dole łazienka bedzie w miejscu spiżarni no i myślimy nad frontem bo troszke wg nas jest ubogie wejście. gdzies w postach wyczytałam, że ktoś(chyba Delus) zmienia wejście na ganek, ale mi umknęło z jakiego projektu korzysta, możecie to przypomnieć to chyba na tyle na początek, zresztą i tak dużo:) pozdrawiamy Witam nowych użytkowników prześlicznego domku!!! Cieszymy z Waszego wyboru projektu i cieszymy się że wy będziecie wybierali niektóre nasze pomysły, a co do projektu wg Delusa to i oto ono http://inlinethumb35.webshots.com/2274/2109945480101879673S600x600Q85.jpg A czy można się dowiedzieć gdzie bedziecie budowali Tymka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 16.09.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 będziemy budowali Tymka w Gorzowie Wlkp a link Delusa sobie zapisałam, wykuszu nie bedziemy robić i typowego ganku raczej też nie, chodzi mi o wykończenie daszku nad wejściem, coś podobnie jak w pojekcie Sielanka też Horyznotu Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 16.09.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 a napiszcie czy ma juz ktoś wycene dachówki na pokrycie dachu ?? ile takie pokrycie z wykonczeniami bedzie kosztował ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 16.09.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 będziemy budowali Tymka w Gorzowie Wlkp a link Delusa sobie zapisałam, wykuszu nie bedziemy robić i typowego ganku raczej też nie, chodzi mi o wykończenie daszku nad wejściem, coś podobnie jak w pojekcie Sielanka też Horyznotu Ania Czyli wejście będziecie robili taki jak na naszym zdjeciu ze strony 4??? czy murowanie jak w projekcie Sielanka?? Bo tu jest trochę rożnica, w sielanki jest murowany i musi zrobic strop nad wejściaem a my mamy zrobione z konstrukcji drewnanej taki sam jak w projekcie Tymek ale dawaliśmy jeszcze drewnane filary pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 16.09.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 a napiszcie czy ma juz ktoś wycene dachówki na pokrycie dachu ?? ile takie pokrycie z wykonczeniami bedzie kosztował ?? Witam, weź ze sobą projekt domu Tymek i idź do nailepszego dliera dachowego i powiedz mu jaki cię interesują dachówki (marka, typ i kolor) to on w ciągu 2 - 4 dni na podstawie projektu dachowego wszystko wyszczególnia materiały (dachówki, gosiory rynny, folie czy papę -nie wiem czym bedzie cie kryli itp) i poda ile bedzie kosztowało w całości. My tak robiliśmy i już wam podalismy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 16.09.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 mi raczej chodzi o cos takiego jak w waszym Tymku, no ale to wszystko jeszcze przed nami więc pewnie będziemy z mężęm negocjować, no i oczywiście poradzimy się jeszcze naszego budującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniach5 17.09.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam Tymkowiczów, Ostatnio u nas cisza w eterze, bo cały czas jesteśmy na budowie. Ja wpadłam tylko na chwilę się przepakować i jadę z powrotem. Wracamy pod koniec września, to wtedy zamieścimy zdjęcia z postępów. Dzisiaj właśnie wylali nam ławę fundamentową. Do końca miesiąca postawimy mury fundamentowe, ocieplimy, zabezpieczymy przed zimą i na tym zakończymy w tym roku. Pozdrawiamy Monia i Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 17.09.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Wtam iPozdrawiamu nas juz troche dalejwidac juz sciany i kopia kanalize i bedzie lany chudziak i troche przerwy i stropy maja byc zalewane a co dalej to sie zobaczy Renia i Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 17.09.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam Aniu i Macieju, a czy można dowiedzieć się na jakim etapie jesteście? Domyślam że jesteście na etapie załatwiania papierów, a może dopiero do architekta żeby nanosić zmiany w projkecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Maciej 17.09.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam, narazie nie mozna nazwac tego etapem, bo dopiero jesteśmy na samym początku:) w czartek odebraliśmy wszystkie papiery dotyczące działki, warunki zabudowy, mapki, itp. wybraliśmy projekt, tzn. Tymka właśnie, jak mąż znajdzie czas to zadzwoni do Wrocławia, że wszystkiego i o wszystko się wypytać odnośnie adaptacji i zmian w projekcie, co ile kjosztuje, za co sie płaci, a za co nie:). Jak juz kupimy projket to machina ruszy pełną parą, a budować mamy zamiar dopiero od marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 17.09.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 A mury rosna rosna http://inlinethumb01.webshots.com/19136/2459018170102101093S600x600Q85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 18.09.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam Renatko i MirkuWidzilismy jak wasze mury pchną do góry, ale zauważyliśmy że zmieniliście otwór na okno w kotłowni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 18.09.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam i PozdrawiamTak dobrze zauwazylisciedlatego ze nasze pomieszczenie gospodarcze ma prawie 18m smiesznie by to wygladalo z tym malym okienkiem a tak chyba jest ok mamy wersje z podwujnym garazem Mirek i Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 18.09.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 do wersji o pdwójnym garażu wg projektu pomieszczenie gospodarcze były mniejsze ok 9m2 i go powiększyliście i czy macie go nanosione w projekcie przez architekta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 18.09.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Mam do was pytani Jolu i Jarku Podnosiliscie swojego tymka o piltorej pustaka czy musieliscie dodatkowo drugi raz wylewac wieniec czy jakies dodadtowe inne zabezpieczenia i czy dach zmienil kat i i le zmienil wysokosc Mirek i Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts