moniach5 13.08.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam Według producenta tynk i kolot to A41. Takie oznaczenie widnieje na wiaderku. Monika i Daniel Kujawsko-Pomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymaraga 13.08.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam Według producenta tynk i kolot to A41. Takie oznaczenie widnieje na wiaderku. Monika i Daniel Kujawsko-Pomorskie Dzięki! U nas wyjdzie coś kolor "skórka" limonki jeszcze nie znam nr koloru farby, bo najpierw tynk mineralny będzie i na to farba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMateusz 15.08.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Bertolo czy mógł byś udostepnić mi więcej zdjęć z ocieplania poddasza. Najbardziej interesuje mnie w jaki sposób masz zamontowane schody na strych, oraz w jaki sposób obrabiales okna dachowe zarówno wełną jak iprofilami. Będę bardzo wdzięczny i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 16.08.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Bertolo czy mógł byś udostepnić mi więcej zdjęć z ocieplania poddasza. Najbardziej interesuje mnie w jaki sposób masz zamontowane schody na strych, oraz w jaki sposób obrabiales okna dachowe zarówno wełną jak iprofilami. Będę bardzo wdzięczny i pozdrawiam:) Chyba nie mam zdjęc z obróbki okin dachowych. Muszę poszukać. Jak cos znajdę postaram sie pomóc. Jeśli chodzi o strych to jutro popstrykam i cos wkleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda michal 19.08.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 witam wszystkich,my nadal w oczekiwaniu na zakładanie wiexby ale jakos nie mozemy sie doczekac. a w miedzy czasie mam pytanie odnosnie okien a dokladnie ich koloru.wybieram złoty dab ale teraz pytanie jednostronny czy dwu. boje sie ze jak z dwóch stron to automatycznie kolor okien poniekad narzuca mi kolor mebli wi drzwi w domu??? podzielcie sie swoimi pezmysleniami i jak to wygalad u was??? bede bardzo wdzieczna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 20.08.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witaj, co do okien to u nas stanęło, a oknach dwukolorowych, z zewnątrz orzech, wewnątrz białe, bo też baliśmy się, że mieszanie tylu kolorów wewnątrz utrudni nam wybór i estetykę, nie chodzi tu również o meble, ale również podłogę.Zawsze białe okna są mniej zobowiązujące, a przede wszystkim rozświetlają, ale i tak ostateczna decyzja należy do Was, widziałam wnętrza z jednokolorowymi oknami i prezentują się ładnie, jeśli oczywiście wyglądają naturalnie. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda michal 20.08.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 hej mag tom dziekuej ze odpowiedz. a mam kolejne pytanie jesli macie biale wew to czy parapety tez bedziecie miec biale i jaki kolor macie podbitki i jeszcze jedno jaki kolor elewacji planujecie??? dziekuje bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda michal 20.08.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 w galerii dojrzalam parapety:) wiec zostaje kolor podbitki i elewacja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 20.08.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Co do koloru podbitki to kolor chyba palisander (drewnochron) czy coś takiego nie pamiętamy dokładnie, a elewacja wrzosowa, ale jaki odcień to jeszcze nie wiemy, na razie będziemy impregnować i mamy jakiś tam kolor bazowy pod wrzos.Nie jesteśmy pewni czy ten kolor będzie nam pasował do koloru dachówki, ale kolory żółte nam odpadły w przed biegach, a wrzos będzie oryginalny i widzieliśmy na paru elewacjach i prezentuje się super, a przede wszystkim nie brudzi się tak szybko, a przynajmniej mniej widać, tynk wybraliśmy silikonowy z firmy Kabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 20.08.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witaj Mag A ja chciałam sie zapytać o brame garazową z jakiej firmy macie i jak sie sprawuje ? z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DELUS1 20.08.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Mag chciałam sie zapytac jeszcze o prapety zewnetrzne czy jest to pcv czy anuminium?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 20.08.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Delus, okna, parapety i bramę garażową mamy z firmy Dako, więc odsyłam http://www.dako.eu, brama garażowa sprawuje się jak na razie bardzo dobrze, choć nie jest często używana, bo jak wiadomo jeszcze nie zamieszkaliśmy naszego Tymka, jeśłi chodzi o parapety, to nie są ani pcv ani aluminiowe tylko jakieś powlekane, dość dobrej jakości i jak najbardziej polecamy.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 22.08.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 stoję przed decyzją dotyczącą wysokości montażu okien dachowych. Na jakiej wysokości są u was? myślałem o 140 cm od posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsyl 22.08.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 a w miedzy czasie mam pytanie odnosnie okien a dokladnie ich koloru.wybieram złoty dab ale teraz pytanie jednostronny czy dwu. boje sie ze jak z dwóch stron to automatycznie kolor okien poniekad narzuca mi kolor mebli wi drzwi w domu??? podzielcie sie swoimi pezmysleniami i jak to wygalad u was??? bede bardzo wdzieczna!!! my mamy na zewnątrz złoty dąb a wewnątrz białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 23.08.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 witam wszystkich, my nadal w oczekiwaniu na zakładanie wiexby ale jakos nie mozemy sie doczekac. a w miedzy czasie mam pytanie odnosnie okien a dokladnie ich koloru.wybieram złoty dab ale teraz pytanie jednostronny czy dwu. boje sie ze jak z dwóch stron to automatycznie kolor okien poniekad narzuca mi kolor mebli wi drzwi w domu??? podzielcie sie swoimi pezmysleniami i jak to wygalad u was??? bede bardzo wdzieczna!!! Hej Magda, My mamy dwustronny złoty dąb i doskonale rozumiem Twoje dylematy, bo urządzając Tymka nieźle się nakombinowałam z kolorami wewnątrz. Ja od początku byłam zwolennikiem kolorowych okien z dwóch stron: po pierwsze - względy praktyczne, w mieszkaniu były białe i niestety trzeba było je pucować co chwilę, po drugie - kolorek nadaje wnętrzu ciepła. Dziś montując okna - zrobiłabym za zewnątrz złoty dąb, w środku orzech. Ale to moje spostrzeżenia pod mój Tymek:-) pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda michal 23.08.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 drogie panie moj proces decyzyjny to jakas totalna porazka. nie wiem co pomoze mi sie zdecydowac. wszystko ma swoje plusy i minusy. najgorsze ze kazdy z nas ma inne zdanie i suma sumarum sama musze sie zdecydowac. zmienial zdanie ze wezme orzech teraz dylemat czy jednostronny czy ddwu. tak jak mowicie kolor nada ciepla ale ....ale narzyci ton wystroju wnetrza i tego sie boje. biale beda bezpieczne ale takie bezplciowe. no i badz tu madrym. poza tym czy jenokomorowe czy wielo??? nie nie jak tak dalej pojdzie to chyba zwariuje:) dziekuje wszystkim za odpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazne 24.08.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Jaki jest koszt okien,bramy garażowej i parapetów firmy Dako.Jakie to są parapety?Bardzo mi się podoba to wyposażenie,może również skorzystam z tej oferty.Załączam pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom1719502681 24.08.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Magdo, koszt okien i bramy garażowej to 15 tyś zł, parapety 850 zł, niestety nie jesteśmy Ci w stanie powiedzieć jakie to są dokładnie, ale naprawdę polecam, bardzo dobre w utrzymaniu, idealnie pod kolor okien oczywiście, dlatego warto brać wszystko z jednej firmy, tu u nas boleść, bo zamówiliśmy drzwi wejściowe z firmy Cal z próbnika i zupełnie minęły się z naszym kolorem okien i drzwi, a kosztowały kupę pieniędzy, dalej to nasza bolączka, ale teraz już nic nie zmienimy, wykończeniówka to koszmar, ciągle coś, fachowiec na fachowca nadaje, cieszymy się czasami, że nie jesteśmy na miejscu, także wybór stolarki to pikuś i życzę Ci, żeby Ci to szybko i gładko poszło no i oczywiście trafnie!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazne 24.08.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam Cię Magdo!Moja imienniczko i krajanko/Cieszyn/ Na nas można zawsze liczyć.Dziękuję bardzo za szybką odp.Zrobię tak,jak piszesz.Całość z jednej firmy.Śledzę Wasze postępy w kat.zdjęć.Jest super.Życzę wytrwałości i dużo kasy w drodze do "mety" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 24.08.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 czy ktoś pamięta ile wam poszło metrów kabli na instalacje elektryczną chodzi mi o ilości 3x1,5 mm2 oraz 3x2,5mm2. Mam zamiar kupić teraz a instalacja na jesieni a nie mam czasu na szybko wstępnie oszacować ilości. Mój hurtownik zarezerwuje mi teraz po dobrej cenie a zabiorę kiedy będę potrzebował tylko mniej więcej potrzebuje znać ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts