wieczoor 10.08.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 A tak wygląda nasz Tymek http://images63.fotosik.pl/61/c2d325bdd5c7d674m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 12.08.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Ok do dwóch razy sztuka. Obiecane zdjęcia obróbek tarasu. Jakby cos nie było jasne to mogę opisać http://images64.fotosik.pl/61/7b3846be11bff6cem.jpg http://images62.fotosik.pl/61/1c5bc6fd573a1f26m.jpg http://images65.fotosik.pl/61/1fe9e0e3474c06ebm.jpg dzięki za zdjęcia tarasu.... wszystko jasne... rynnę masz tylko puszczoną po długości - ja mam z trzech stron. Musisz pilnować spadku żeby cała woda spływała tylko w jednym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgr_aggusia 12.08.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam Jakiś czas nie pisałem ale to ze względu na budowę i brak wakacji na wstępnie pochwalę się może moim postępem Łazienki: http://imageshack.us/a/img89/2475/b0mb.jpg No niech mnie mamy taki sam prysznic i identyczny rozkład rzeczy i ciemne szare płytki podłoga czy to jest gres seria masto? Jakbym widziała moją łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 13.08.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Witam Jakiś czas nie pisałem ale to ze względu na budowę i brak wakacji na wstępnie pochwalę się może moim postępem Łazienki: http://imageshack.us/a/img89/2475/b0mb.jpg No niech mnie mamy taki sam prysznic i identyczny rozkład rzeczy i ciemne szare płytki podłoga czy to jest gres seria masto? Jakbym widziała moją łazienkę to jest kolekcja z tubądzina delice choco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Adas 14.08.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Pilne pytanie: Ile centymetrów mają wasze wylewki w garażu? Właśnie zamawiamy bramę garażową i zapytano nas ile będzie wylewki:jawdrop: Jest jakiś standard czy każdy sam decyduje? Od czego to zależy? Napiszcie proszę jak to jest u Was? Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzik123 15.08.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Pilne pytanie: Ile centymetrów mają wasze wylewki w garażu? Właśnie zamawiamy bramę garażową i zapytano nas ile będzie wylewki:jawdrop: Jest jakiś standard czy każdy sam decyduje? Od czego to zależy? Napiszcie proszę jak to jest u Was? Pozdrawiam, Ola ja wylewkę robiłem miesiąc temu, mam w garażu styro 2x5 cm i 7 cm wylewki (max dla podłogówki) na to jeszcze płytki 1 cm co razem daje 18 cm - wylewkę w garażu mam własnie 2 cm niżej od reszty domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieczoor 15.08.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Pilne pytanie: Ile centymetrów mają wasze wylewki w garażu? Właśnie zamawiamy bramę garażową i zapytano nas ile będzie wylewki:jawdrop: Jest jakiś standard czy każdy sam decyduje? Od czego to zależy? Napiszcie proszę jak to jest u Was? Pozdrawiam, Ola My planujemy 5cm styro i 10 cm wylewki. Ponoć w garażu lepiej dać grubszą wylewkę ze względu na większe obciążenia (samochód). Warto też pomyślec o spadku w kierunku bramy do ewentualnie jakiegoś odpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzik123 15.08.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 My planujemy 5cm styro i 10 cm wylewki. Ponoć w garażu lepiej dać grubszą wylewkę ze względu na większe obciążenia (samochód). Warto też pomyślec o spadku w kierunku bramy do ewentualnie jakiegoś odpływu. To jest dobre rozwiązanie z tym spadkiem, w moim tymku dałem kratkę po środku garażu i panowie od wylewki zrobili mi spadek kopertowy, podobnie jak w kotłowi, ale spadek w garażu musi być, jak pomyśle ze wjeżdżam zaśnieżonym samochodem do garażu i wszystko później pływa to jest koszmar. a 10 cm wylewki to zależy od tego jakie masz ogrzewanie, przy podłogówce mija się z celem bo nie odda ciepła. Ja dałem podłogówkę w garażu co 30 cm, myśląc o tym że zawsze można włączyć grzanie. Zobaczymy w praktyce. A tak to już płytkowanie kotłowi skończone teraz czeka mnie uzbrojenie kotłowi i wygrzewanie posadzki z podłogówką a z tego co widzę dosyć sporo pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Adas 15.08.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 dzik123, wieczoor dzięki za podpowiedzi. U nas będzie raczej 5cm styropianu i 7 cm wylewki przy samej bramie i nieco więcej od strony kotlowni, żeby uzyskać niewielki spadek. Myślimy o ogrzewaniu w garażu, więc ablo będzie grzejnik, albo podobnie jak Ty dzik123 podciągniemy podłogówkę, bo ogólnie na dole planujemy podłogówkę a na górze grzejniki, a u Ciebie jak to jest? I jeszcze pytanie: dlaczego masz styropian 2 x 5 cm? Ola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 16.08.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 dzik123, wieczoor dzięki za podpowiedzi. U nas będzie raczej 5cm styropianu i 7 cm wylewki przy samej bramie i nieco więcej od strony kotlowni, żeby uzyskać niewielki spadek. Myślimy o ogrzewaniu w garażu, więc ablo będzie grzejnik, albo podobnie jak Ty dzik123 podciągniemy podłogówkę, bo ogólnie na dole planujemy podłogówkę a na górze grzejniki, a u Ciebie jak to jest? I jeszcze pytanie: dlaczego masz styropian 2 x 5 cm? Ola:) u mnie w garażu też jest 2x5 cm styropian - ogrzewanir to jeden grzejnik pod oknem. Nie inwestowałem w podłogówkę - moim zdaniem - zbyt duże straty ciepła. ( ale to moje zdanie) 2x5 cm dlatego ze kładzie się na przemian - jedna warstwa po długości a druga po szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzik123 16.08.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 u mnie w garażu też jest 2x5 cm styropian - ogrzewanir to jeden grzejnik pod oknem. Nie inwestowałem w podłogówkę - moim zdaniem - zbyt duże straty ciepła. ( ale to moje zdanie) 2x5 cm dlatego ze kładzie się na przemian - jedna warstwa po długości a druga po szerokości. Właśnie daje się kilka warstw z przekładką, tak żeby łączenia nie szły jedne pod drugimi, i styropian 4cm ładnie zakrywa wszystkie rury,kable itp. instalatorskie. a przekładka wystarczy kilkanaście cm. na pewno nie kładzie się po długości i szerokości bo co druga płyta będzie mostkiem termicznym(wymiar 1mx05m). na całym dole mam styropian 4,5,5 cm i wylewkę 5 cm, i na całym dole mam podłogówkę plus łazienka na górze. w garażu dałem 5,5 bo chciałem dać większą wylewkę. Góra grzejniki.Wszelkie prace instalatorskie(tak w 80%) i wykończeniowe wykonuje sam więc zrobiłem po swojemu, wykonawca wylewek z mixokreta powiedział że będzie ok, a tak na marginesie pod płytą betonową i na fundamentach mam styrodur, podobnie jak w łazienkach. Strat ciepła się nie boje bo w garażu nie muszę mieć 20 stopni, dlatego też dociepliłem ściany łączące z garażem styropianem 5cm. Teraz szukam wykonawcy do uzbrojenia kotłowi. Zastanawiam się nad piecem dolnopaleniskowym+solary + bufor 1000l. co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 19.08.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Właśnie daje się kilka warstw z przekładką, tak żeby łączenia nie szły jedne pod drugimi, i styropian 4cm ładnie zakrywa wszystkie rury,kable itp. instalatorskie. a przekładka wystarczy kilkanaście cm. na pewno nie kładzie się po długości i szerokości bo co druga płyta będzie mostkiem termicznym(wymiar 1mx05m). na całym dole mam styropian 4,5,5 cm i wylewkę 5 cm, i na całym dole mam podłogówkę plus łazienka na górze. w garażu dałem 5,5 bo chciałem dać większą wylewkę. Góra grzejniki.Wszelkie prace instalatorskie(tak w 80%) i wykończeniowe wykonuje sam więc zrobiłem po swojemu, wykonawca wylewek z mixokreta powiedział że będzie ok, a tak na marginesie pod płytą betonową i na fundamentach mam styrodur, podobnie jak w łazienkach. Strat ciepła się nie boje bo w garażu nie muszę mieć 20 stopni, dlatego też dociepliłem ściany łączące z garażem styropianem 5cm. Teraz szukam wykonawcy do uzbrojenia kotłowi. Zastanawiam się nad piecem dolnopaleniskowym+solary + bufor 1000l. co o tym myślicie? czy ja wiem czy to będa mostki termiczne w garażu przy układaniu na przemian ( jedna wartwa po długości a druga po szerokości)? co do uzbrojenia kotłowni - to ja mam dolnopaleniskowy ( zębiec kwkd 22 KW) do tego bedę montował solary, i mam dodatkowo koninek z płaszczem wodnym. tylko nie mam bufora - będe miał zbiornik do solarów 300 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieczoor 19.08.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 A jaki styropian dawaliście na posadzkę? EPS100, czy zwykły dach/podłoga ewentualnie posadzka (zależy jaka firma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 20.08.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 A jaki styropian dawaliście na posadzkę? EPS100, czy zwykły dach/podłoga ewentualnie posadzka (zależy jaka firma). ja dawałem zwykły dach/podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 22.08.2013 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Czy ktoś z Was budował ogrodzenie z przodu domu? jeśli tak to wstawcie fotki - tak z ciekawości jak to wygląda. Jestem teraz na tym etapie - stawiam z gotowych elementów a wypełnienie będę robił z drewna.... http://images64.fotosik.pl/93/ddb5b4adcb0276fdmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Adas 22.08.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Hej atsyrut bardzo fajnie prezentuje się Twoje ogrodzenie. A jaka będzie brama wjazdowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieczoor 25.08.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Jakie macie drzwi wejściowe? Stalowe, drewniane czy może PCV? Do tych ostatnich namawiała mnie pani w firmie gdzie brałem okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 27.08.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 OLA I ADAŚ dziękuję - co do bramy to będzie przesuwna - 5 metrów. Od dziś zabieram się za mozolne montowanie sztachet drewnianych.... wieczoor ja mam drzwi wejściowe stalowe GERDA - jak na razie jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 27.08.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Jakie macie drzwi wejściowe? Stalowe, drewniane czy może PCV? Do tych ostatnich namawiała mnie pani w firmie gdzie brałem okna. U mnie są gerda stalowe i wikend też stalowe (od kotłowni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieczoor 27.08.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 My raczej też zdecydujemy się na stalowe. Macie może jakieś fotki już zamontowanych drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts