Jola i Jarek 16.12.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 no i zdziwiliśmy się wyszło nam 600mkw tynku, ani troszkę nie chciało być mniej dla zainteresowanych małe wyjaśnienie skąd 600mkw - na dole wysokość ścian 3m, na górze ściany 2,7m; góra wiadomo bez sufitów, nie tynkowaliśmy ściany kolankowej-będą regipsy, zamiast holu mamy dodatkowe pomieszczenie, które również było tynkowane; a na dole nie tynkowaliśmy sufitu w kuchni, w łazience i holu (będą sufity podwieszane). Trochę tego wyszło, ale najważniejsze że dzisiaj koniec tynków Kolejne grube roboty po Nowym Roku. A czy ktoś oprócz Joli i Jarka dysponuje stawkami regipsiarzy i wełniarzy ocieplających poddasze? To juz zależy jak wysoko masz ściankę kolankową - my mamy półtora ścianki kolankowej i oczywiście je nie tynkowaliśmy bo i tak trzeba przesunąć siciankę o pół metra do środka i robimy to regipsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.12.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Witam. Jaką dawaliście rurę pod posadzką do kominka (My chcemy koze )? 110 czy 150/160 (w projekcie)? I w jakiej odległości wyjście tej ruryi od ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 17.12.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Do Ewy i Mirka... Czy zamierzacie czymś dogrzewać dom, aby tynki dobrze schły? Niby nie zapowiadają mrozów, żeby miało coś popękać ale... My będziemy tynkować pod koniec stycznia jak nie będzie mrozów. Co do cen za ocieplenie poddasza i regipsów to czekamy na p. Mirka i jego wycenę dla Tymka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 17.12.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Tak było jeszcze kilka dni temu... wielka plątanina kabli... http://inlinethumb49.webshots.com/5552/2176731860103098714S600x600Q85.jpg' alt='2176731860103098714S600x600Q85.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 17.12.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Beata i Rafał, w trakcie tynkowania mieliśmy na chodzie cały czas kozę, teraz też nią dogrzewamy, w domku jest cieplutko i widać na ścianach białe placki. Też się obawialiśmy mrozów, ale tynkarze zapewniali nas że nie ma opcji, żeby temperatura wewnątrz domu spadła do zera, więc teoretycznie nic nie powinno się dziać. Na razie u nas jest na dworze cieplutko, zobaczymy jaki będzie styczeń, ewentualnie trzeba będzie pomyśleć i wstawić nagrzewnicę i osuszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 18.12.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam. Jaką dawaliście rurę pod posadzką do kominka (My chcemy koze )? 110 czy 150/160 (w projekcie)? I w jakiej odległości wyjście tej ruryi od ściany? Czyli chodzi Ci o te rury które doprowadza powietrze do kominka od spodu to my dawaliśmy 150 rura pcv a odstęp od ściany to już nie pamiętam ale gdzieś ko 20 -30 cm My chcemy kominek z płaszczem wodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.12.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam. Jaką dawaliście rurę pod posadzką do kominka (My chcemy koze )? 110 czy 150/160 (w projekcie)? I w jakiej odległości wyjście tej ruryi od ściany? Czyli chodzi Ci o te rury które doprowadza powietrze do kominka od spodu to my dawaliśmy 150 rura pcv a odstęp od ściany to już nie pamiętam ale gdzieś ko 20 -30 cm My chcemy kominek z płaszczem wodnym Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 18.12.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Beata i Rafał, w trakcie tynkowania mieliśmy na chodzie cały czas kozę, teraz też nią dogrzewamy, w domku jest cieplutko i widać na ścianach białe placki. Też się obawialiśmy mrozów, ale tynkarze zapewniali nas że nie ma opcji, żeby temperatura wewnątrz domu spadła do zera, więc teoretycznie nic nie powinno się dziać. Na razie u nas jest na dworze cieplutko, zobaczymy jaki będzie styczeń, ewentualnie trzeba będzie pomyśleć i wstawić nagrzewnicę i osuszać. DZIĘKUJEMY! A kiedy zalewacie posadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 18.12.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam chciałam się pochwalić ze zakupiłam wczoraj cegły termorapid 25 to jest to samo co porotherm i bloczki fundamntowe po 3,5 w ilości 1300 pewnie za duzo ale wyjdzie w praniu:) teraz pytam dalej wiem ze Jarek mnie zaraz odeśle do jakiejś strony( szczerze na to licze) ile potrzebuje stali na fundamenty i jak to wygląda z dechami ? i więźbą u nas cena za kubik 650zł netto z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 18.12.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 A kiedy zalewacie posadzki? Jeszcze nie wiemy, bo w styczniu zabieramy się dopiero za instalacje wod-kan i c.o., a nie wykluczone że będziemy robić podłogówkę w całym domu, więc pewnie luty, a może i nawet marzec - po Nowym Roku jesteśmy umówieni z instalatorem na dogadanie prac i wtedy wszystko się okaże No i oczywiście zależy jeszcze wszystko od naszej szanownej aury czy nam jakiegoś mroźnego psikusa nie sprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 18.12.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Ciągle mi nie poprawnie wchodzą te cytaty może mnie ktoś poinstruować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 18.12.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam chciałam się pochwalić ze zakupiłam wczoraj cegły termorapid 25 to jest to samo co porotherm i bloczki fundamntowe po 3,5 w ilości 1300 pewnie za duzo ale wyjdzie w praniu:) teraz pytam dalej wiem ze Jarek mnie zaraz odeśle do jakiejś strony( szczerze na to licze) ile potrzebuje stali na fundamenty i jak to wygląda z dechami ? i więźbą u nas cena za kubik 650zł netto z góry dziękuję Witam Gosiaczku No i tak jak się domyślasz że pewne odeślę ciebie na pierwszą stronie bo tam jest opisane ile zużyliśmy stal na fundament, co do więźby to zamówilśmy wszystkie co jest w projekcie ale zmieniliśmy wymiar murłaty (z 10x14 na 14x14) i dodawaliśmy dwa słupy (filary na ganek) wyszło nam coś w ok 7,5m3 w sumie. A co do desek to trudno powiedzieć ile poszło bo zamówiliśmy w 6 ratach od 1,5 m3 do 2,5 m3 Pytaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.12.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Ciągle mi nie poprawnie wchodzą te cytaty może mnie ktoś poinstruować Poprostu wciskaj "cytuj"na poście którego chcesz zacytować i potem dopisujesz pod spodem swój tekast i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.12.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam chciałam się pochwalić ze zakupiłam wczoraj cegły termorapid 25 to jest to samo co porotherm i bloczki fundamntowe po 3,5 w ilości 1300 pewnie za duzo ale wyjdzie w praniu:) teraz pytam dalej wiem ze Jarek mnie zaraz odeśle do jakiejś strony( szczerze na to licze) ile potrzebuje stali na fundamenty i jak to wygląda z dechami ? i więźbą u nas cena za kubik 650zł netto z góry dziękuję A od czego masz projekt? tam wszystko jest Siadasz z projektem, do ręki ołówek i kalkulator i masz wszystko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 18.12.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam chciałam się pochwalić ze zakupiłam wczoraj cegły termorapid 25 to jest to samo co porotherm i bloczki fundamntowe po 3,5 w ilości 1300 pewnie za duzo ale wyjdzie w praniu:) teraz pytam dalej wiem ze Jarek mnie zaraz odeśle do jakiejś strony( szczerze na to licze) ile potrzebuje stali na fundamenty i jak to wygląda z dechami ? i więźbą u nas cena za kubik 650zł netto z góry dziękuję A od czego masz projekt? tam wszystko jest Siadasz z projektem, do ręki ołówek i kalkulator i masz wszystko:D Wiesz co stuk puk ale po co ? przecież tu jest wszystko tylko wystarczy zapytać np Szanownego Kolegi Jarka i podpowie a po zatym nie jestm w tej chwili w posiadaniu żadnego projektu a jak lubisz liczyć to licz ja mam ciekawsze zajęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 18.12.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam chciałam się pochwalić ze zakupiłam wczoraj cegły termorapid 25 to jest to samo co porotherm i bloczki fundamntowe po 3,5 w ilości 1300 pewnie za duzo ale wyjdzie w praniu:) teraz pytam dalej wiem ze Jarek mnie zaraz odeśle do jakiejś strony( szczerze na to licze) ile potrzebuje stali na fundamenty i jak to wygląda z dechami ? i więźbą u nas cena za kubik 650zł netto z góry dziękuję A od czego masz projekt? tam wszystko jest Siadasz z projektem, do ręki ołówek i kalkulator i masz wszystko:D Wiesz co stuk puk ale po co ? przecież tu jest wszystko tylko wystarczy zapytać np Szanownego Kolegi Jarka i podpowie a po zatym nie jestm w tej chwili w posiadaniu żadnego projektu a jak lubisz liczyć to licz ja mam ciekawsze zajęcia Pochwal się, co to za ciekawsze zajęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 18.12.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Poprostu wciskaj "cytuj"na poście którego chcesz zacytować i potem dopisujesz pod spodem swój tekast i po kłopocie Stukpuk tak robię, ale tak jak wcześniej nie wchodzi mi np. Stukpuk napisał i dopiero cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 18.12.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 o w końcu sie udało tak jak chciałam Wielkie dzięki Stukpuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.12.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 o w końcu sie udało tak jak chciałam Wielkie dzięki Stukpuk I życie stało się proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.12.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam chciałam się pochwalić ze zakupiłam wczoraj cegły termorapid 25 to jest to samo co porotherm i bloczki fundamntowe po 3,5 w ilości 1300 pewnie za duzo ale wyjdzie w praniu:) teraz pytam dalej wiem ze Jarek mnie zaraz odeśle do jakiejś strony( szczerze na to licze) ile potrzebuje stali na fundamenty i jak to wygląda z dechami ? i więźbą u nas cena za kubik 650zł netto z góry dziękuję A od czego masz projekt? tam wszystko jest Siadasz z projektem, do ręki ołówek i kalkulator i masz wszystko:D Wiesz co stuk puk ale po co ? przecież tu jest wszystko tylko wystarczy zapytać np Szanownego Kolegi Jarka i podpowie a po zatym nie jestm w tej chwili w posiadaniu żadnego projektu a jak lubisz liczyć to licz ja mam ciekawsze zajęcia Pochwal się, co to za ciekawsze zajęcie? To zwracam honor, myśłałem że masz projekt ja tam zamiast sexu wole kalkulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts